Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare przejście w Letenye

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 22.06.2011 22:02

zjedź lepiej w Sestanovacu bo przez Split raczej przejedziesz bez problemu ale utkniesz przed Omisiem
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 22.06.2011 22:05

Możesz zjechać w Dugopolje nie tonąc w żadnych korkach ... Lepiej jednak poświęcić ten kawałek jadranki i zjechać w Sestanovac , będzie jeszcze piękniej :D
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 22.06.2011 22:09

Fakt, teraz mi rozjaśniłeś - nie brałem tego pod uwagę:) W 2009 roku dwukrotnie przejeżdzalem przez Omiś autokarem i 2 razy był korek :/ 30-40 minut do tyłu jak nic! Jakieś wąskie gardło ten Omiś :) Oleję wiec chyba ten fragment i zjade dalej no chyba że żona "paparazzi" mi nie pozwoli to będe gnił w korku :) Pozdrawiam!
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 22.06.2011 23:27

mkm ma 100% racji Omiiś już podziwiałeś a chyba zjazdu do jadranki od Sestanovac jeszcze nie to niczym jak wyciąganie z obrzydliwego mułu kajaki na brzeg stojąc w pokrzywach i krzakach w których czyha na Ciebie tysiące komarów ( tak mi sie zdarzyło :D ) a leżenie na leżaczku pod palmą z chłodnym drinkiem hhhhhee. Tak jakoś mi się przypomniało to zdarzenie, al;e porównanie trafione.
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 23.06.2011 00:54

Byłem na raftingu Cetiną - wieźli nas busem z Makarskiej przez góry ale nie wiem co to była za droga :) - do miejsca gdzie startują pontony. Wrażenia niezłe, serpentyny, zawijasy momentami traciłem orientacje gdzie są kierunki świata :) Decyzja zapadła - jadę przez ten Sestanovac :) zapowiada się ciekawie !!

Fajna droga jest też za Makarską kierując się na Vrgorac - półkami skalnymi - autokar ledwo rzęził ale dał rade :)

No i chyba moje ostatnie już pytanie analizując trasę przez CRO :)
Czy warto skręcić w Karlovacu na drogę nr 1 przez Plitvice i albo wskoczyć spowrotem przed tunelami Svety Rok - Ledenik na autostrade albo ciągnąć dalej "1" aż do Dlugopolje i tam wskoczyć na autobane do Sestanovaca ??
Jak to się ma czasowo i widokowo względem autostrady ??
Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.06.2011 12:42

Stara jedynka ma się dobrze czasowo porównywalnie, ja lubię tę drogę to miły przerywnik w monotonii autostradowej. Ja z niej korzystam czy to na 200km-300km czy całość różnie. Jest zielono też mykasz w górach tak wiec nie jest nudna jak autostrada.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 05.07.2011 07:44

KrystekX napisał(a):Fajna droga jest też za Makarską kierując się na Vrgorac - półkami skalnymi - autokar ledwo rzęził ale dał rade :)

Sorry za OT, ale niestety ta piekna droga jest w tej chwili nie do końca przejezdna.
Miejscowi twierdzą że spadły na nią skały i trochę ja poturbowały.
Od Makarskiej można pojechać w górę około 9 km (jest oznakowanie - droga ślepa). Podobno można to miejsce objechać, ale jakąś szutrówką, przez PP Biokowo. Może uda mi się to sprawdzić to napiszę więcej.
fidosanok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidosanok » 05.07.2011 07:50

Buber a ty jesteś w Cro czy dopiero się wybierasz? Jeśli tak to kiedy i gdzie jeśli można wiedzieć?
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 06.07.2011 13:08

Fidosanok jestem teraz w CRO, na MR, ale niestety wracam już za 2 dni.

Co do drogi to podjechałem tam dziś rano - wyglądą, że robią tam coś koło jakiegoś tunelu (jechałem tam 2 x kilka lat temu - nie pamiętam takiego obiektu wcześniej).
Co do zmian drogowych na Makarskiej Riwierze, Plumek pociągnęła ładny temat, ale nie mogę go znaleźć.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare przejście w Letenye - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone