witam,
Czy na starym przejściu po stronie chorwackiej jest także bankomat ?
saturn_18 napisał(a):Moim zdaniem warto przekraczać granicę starym przejściem. Jest tam kantor, stacja benzynowa, bankomat, restauracja, kibelki, duży parking. Szczególnie istotna jest (przynajmniej dla mnie) stacja benzynowa. Tankując w Barwinku autko do pełna spokojnie dojeżdżam do Chorwacji, rzecz jasna bez szaleństw na węgierskich autostradach. Jadąc nowym przejściem nie ma zjazdu na tę stację i trzeba jechać jeszcze kilka-kilkanaście km do najbliższej autostradowej stacji benzynowej.
saturn_18 napisał(a): Szczególnie istotna jest (przynajmniej dla mnie) stacja benzynowa. Tankując w Barwinku autko do pełna spokojnie dojeżdżam do Chorwacji, rzecz jasna bez szaleństw na węgierskich autostradach. Jadąc nowym przejściem nie ma zjazdu na tę stację i trzeba jechać jeszcze kilka-kilkanaście km do najbliższej autostradowej stacji benzynowej.
qbat napisał(a):
Mimo wszystko - gdzie jest ostatnia/pierwsza stacja benzynowa w Chorwacji przy granicy z Węgrami?
noyle napisał(a):qbat napisał(a):
Mimo wszystko - gdzie jest ostatnia/pierwsza stacja benzynowa w Chorwacji przy granicy z Węgrami?
No właśnie na starym przejsciu, jadąc z powrotem trzeba zjechać ostatnim zjazdem. Jezeli pytasz o stacje przy samej autostradzie to chyba jedyna stacja jest za Zagrzebiem
Goniaa napisał(a):saturn_18 napisał(a):Moim zdaniem warto przekraczać granicę starym przejściem. Jest tam kantor, stacja benzynowa, bankomat, restauracja, kibelki, duży parking. Szczególnie istotna jest (przynajmniej dla mnie) stacja benzynowa. Tankując w Barwinku autko do pełna spokojnie dojeżdżam do Chorwacji, rzecz jasna bez szaleństw na węgierskich autostradach. Jadąc nowym przejściem nie ma zjazdu na tę stację i trzeba jechać jeszcze kilka-kilkanaście km do najbliższej autostradowej stacji benzynowej.
bankomat?
Masz pewność, że jest W poprzednich latach był rzeczywiście, ale w ubiegłym roku nie było. Pan ze stacji paliw powiedział nam: "ne ma, zabrali". Czyżby w tym roku jednak oddali?
qbat napisał(a):Mimo wszystko - gdzie jest ostatnia/pierwsza stacja benzynowa w Chorwacji przy granicy z Węgrami?
Kan napisał(a):Witam,
jestem tu pierwszy i mam nadzieję nie ostatni raz
Powiedzcie mi czy faktycznie stare przejście jest tylko dla lokalnych mieszkańców czy także dla turystów np. Mnie ?
W drodze powrotnej gdzie najlepiej zatankować przed wjazdem na Węgry ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi