napisał(a) tamtam » 10.06.2011 08:40
adasiek231 napisał(a):Witam, ja mam pytanie odnośnie trasy, troszkę poczytałem na forum ale póki co dalej nie wiem jaką drogę wybrać :/ jadę pierwszy raz wyruszam z Krakowa samochodem swoim w rejon Splitu, zamierzam wyjechać ok godz 18-19 w dniu
22.06.11 tak aby zajechać na rano. Wole zdecydowanie jazdę w nocy dlatego że córka będzie spała (nie będzie marudzenia) druga sprawa to jadę w ciemno i jak zajadę rano będę miał dużo czasu na znalezienie mam nadzieje fajnego lokum na ok 10 dni - oczywiście plaża piaszczysta ze względu na córę (3,5 roczku) miejsce pobytu dokładnie Duće chyba że macie sprawdzone plaże inne to mile widziane wskazówki i miejsca.
Teraz szczegóły koledzy rożnie piszą o trasach że ciężko się zdecydować więc tu może napisze co mnie by interesowało, najlepiej szybko, bez noclegów wygodnie i bezpiecznie dlatego moim zdaniem najlepiej jechać autostradami ewentualnie mogę coś skrócić jeśli to będzie w miarę proste i czytelne
więc tu mam parę pytań:
1. czy wybrać trasę przez Austrię i Słowenię
2. czy wybrać trasę przez Słowację i Węgry (tu mam na myśli jazdę przez Budapeszt)
3. czy może inna trasa jaką byście polecili - szybka równa i łatwa w pokonaniu
Jeśli możecie to poradźcie którędy dokładnie jechać, gdzie kupować winiety, czy można płacić na bramkach kartą czy muszę mieć euro przy sobie. Mam oczywiście GPS z wgraną auto mapa europy i tu też pytanie czy mam się sugerować GPS czy lepiej sobie na kartce rozpisać kolejne miejscowości tak aby nie zabłądzić? i korzystać z atlasu samochodowego który oczywiście też ze sobą zabieram
z góry dzięki za wszelką pomoc
Cześć.
też jeżdzę z Krakowa. Poczytaj mój post powyżej w tym watku.
Co do automapy, to odradzam ją na Bałkanach, ma bardzo słabe mapy.
Ja używam tylko iGO z mapami NQ, czasem TA. Są bardzo dokładne.
Tez pisałem o tym w innym wątku.
Jśli Automapa na Bałkany, to po głównych drogach, bo na mniejszych możesz się pogubić.
Kup/pożycz/wgraj iGO wraz z najnowszymi fotoradami na Europę i POI dla Chorwacji. Przyda się
Pozdrav