Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 30.04.2011 11:11

Bodzioch Marek napisał(a):i co nikt nie zna aktualnego stanu drogi 86?
ja dziś wieczorem wybieram na Cro i będę część trasy leciał 86 więc po powrocie czyli w poniedziałek zdam relacje o tym odcinku .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.04.2011 13:54

Jeśli kolega taki uprzejmy to bardzo proszę.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.04.2011 17:15

Radziki4 napisał(a): ja dziś wieczorem wybieram na Cro i będę część trasy leciał 86 więc po powrocie czyli w poniedziałek zdam relacje o tym odcinku .

W poniedziałek zerknę tu w związku z tym na pewno.
Szczęśliwej drogi.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 30.04.2011 17:59

bormio napisał(a):Witam.Ja się wybieram w czerwcu i będę jechał przez Węgry. A ponieważ wolę wygodę wybieram autostrady.Jednak chciałbym ominąć Budapeszt i myślę o skrócie drogą 82. Czy ktoś nią jechał ?

Jechałem dokladnie tym skrótem dwa lata temu, i właściwie niewiele moge powiedzieć. W sobotnie popołudnie, ruch troche większy w strone Balatonu,droga nudna, czasem troche wąska, ograniczenia w każdej wiosce. Jakościowo droga gorsza od 86-ki. Nie bardzo da sie pogonić. Czasowo żadnej różnicy między jazdą 86-ką. Może wygodniej autostradą, ale ja drugi raz tej trasy nie wybiore
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 30.04.2011 18:03

jasio napisał(a):Obrazek

Ja pier...........jeszcze w takim nie stałem za swojej kadencji..... 8O
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.04.2011 20:00

maniust napisał(a):
jasio napisał(a):Obrazek

Ja pier...........jeszcze w takim nie stałem za swojej kadencji..... 8O

O ile dobrze pamiętam z demotywatorów czy też joemonstera - to jest fotka autostrady amerykańskiej. :D :D

Ja tez jeszcze w czymś takim nie stałem i nie chciałbym, podobnie jat w czymś takim:

http://demotywatory.pl/476/Kiedy-w-radiu-oglosza-wyprzedaz

:wink: :wink:
bormio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bormio » 01.05.2011 09:43

Dzięki Jacek 77, znowu muszę przemyśleć trasę. Może ta 86-tka to wcale niegłupi pomysł. Ktoś pisał, że przejazd 86- tką przez Węgry trwał 2,5 h. To możliwe?
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 01.05.2011 10:02

bormio napisał(a):Dzięki Jacek 77, znowu muszę przemyśleć trasę. Może ta 86-tka to wcale niegłupi pomysł. Ktoś pisał, że przejazd 86- tką przez Węgry trwał 2,5 h. To możliwe?
w nocy spokojnie a nawet krócej :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.05.2011 10:13

bormio napisał(a):...Może ta 86-tka to wcale niegłupi pomysł. Ktoś pisał, że przejazd 86- tką przez Węgry trwał 2,5 h. To możliwe?

Myślę, że przy braku niesprzyjających okoliczności to jest możliwe. Ja np. wjeżdżałem na nią przed Szombathely z drogi 84 jadąc od Sopronu(wcześniej z Bratysławy jadę przez Austrię - jakość drogi i legalne 100km/h poza zabudowanym mnie przekonały).
Czas przejazdu przez Węgry - 2h.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.05.2011 10:32

Route 86 zaczyna się od zjazdu z atostrady do granicy w Redics.
To ok.180 km.
Czy w 2,5 godziny?
To zależy od tegorocznej sytuacji,w zeszłym roku trwały poważne remonty na trzech dłuższych(kilkukilometrowych odcinkach),gdzie ruch odbywał się wahadłowo.
Po weekendzie majowym będą pierwsze informacje o postępie prac.
Czyli pora dnia,dzień tygodnia( w weekendy znikoma ilość tirów,które stoją wtedy na przygranicznych parkingach) czy ewentualny posiłek mają decydujące znaczenie.
Lepiej założyć sobie trzy godziny czyli średnią 60km/h całkiem realną mimo wszystkich utrudnień.
Co urwiesz z tego zależy tylko od Twojej fantazji na drodze ;)
bormio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bormio » 01.05.2011 15:34

No to czekamy na pierwsze relacje z 86 tki. Wielbiciele route 86 do dzieła.
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 01.05.2011 16:28

ja w Austrii z A3 nie zjezdzam na wegierski Szopron tylko w prawo droga S31 az do konca... granica z Wegrami w Koszeg i droga 87 dojezdzam do 86... droga jest w miare ok... jechalem w nocy... bylo wasko ale pusto... w w Szombathely wjezdzam na 86... droga jest podobna do 87... zwykla szosa klasy II... najgorszy odcinek byl z Nadasd do Zalalowo... najpierw dwa miliony zab postanowilo wyjsc z jednej strony drogi na druga... masakra... pozniej jedzie sie wzdluz lasu gdzie trzeba bardzo uwazac na dzikie zwierzeta... w moim przypadku dwie sarny - na szczescie nie postanowily jak zaby popelnic samobojstwa pod kolami samchodu... caly niebezpieczny odcinek na ktorym trzeba wysilic zmysly i zwolnic ma moze z 20 km... reszta drogi ok...
Ostatnio edytowano 01.05.2011 19:38 przez nimm2, łącznie edytowano 1 raz
gemidow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemidow » 01.05.2011 18:20

Dołaczam się do grona zainteresowanych stanem i sytuacją na drodze 86. ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.05.2011 18:33

gemidow
Co chcesz swym avatarem wyrazić? :roll:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.05.2011 18:44

nimm2 napisał(a):najgorszy odcinek byl z Nadasd do Zalalowo... najpierw 2 miliony zab postanowilo wyjsc z jednej strony drogi na druga... masakra... pozniej jedzie sie wzdluz lasu gdzie trzeba bardzo uwazac na dzikie zwierzeta... w moim przypadku dwie sarny - na szczescie nie postanowily jak zaby popelnic samobojstwa pod kolami samchodu... caly niebezpieczny odcinek na ktorym trzeba wysilic zmysly i zwolnic ma moze z 20 km... reszta drogi ok...

Czyli jak zrozumiałem z postu nimm2 żadnych robót drogowych już nie ma...? Jedynie przyroda rzuca kłody pod nogi. Ale to, jak sądzę, raczej utrudnienie sezonowe (żabki) lub związane z porą doby (sarny).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 62
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone