Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2010 17:21

Sławek Sikora napisał(a):Mam pytanie. Czy jechał ktoś z Państwa drogą nr 3 z Varażdinu do Sv. Heleny obok autostrady A4.

Stan jest b.dobry.Tylko ruch ,zwlaszcza w okolicach Varażdin spory(centra handlowe,rondka itp)
Pytanie czy warto,jeśli przejazd autostradą to kilkanaście złotych a przed sobą kilkaset km do przejechania?
Sławek Sikora
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sławek Sikora » 04.03.2010 11:45

hepik, dziękuję. Słusznie nie ma sensu.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 04.03.2010 19:38

gospodarz napisał(a):Coraz wygodniej przejechać przez Słowację:
http://www.ndsas.sk/video-tyzdna/?prm3=43

Byle do maja
http://www.ndsas.sk/video-tyzdna/?prm3=49
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 21.04.2010 12:50

Temat jest przeze mnie regularnie sprawdzany, gdyż chciałbym wiedzieć jaki jest stan 86. Jechałem tą drogą w czerwcu 2009 wracając z Drasnic - jak dla mnie bardzo OK, przy okazji zaoszczędziłem jakieś 200 km i 1,5h w stosunku do drogi przez Budapeszt, ale opinie są bardzo różne ktoś urwał koło, uszkodził zawieszenie itp. Jedni chwalą inni narzekają.
Czy ktoś jechał tą drogą po zimie, jaki stan??
Chciałbym wiedzieć, gdyż w tym roku też planuję przejazd 86 na pewno w lipcu, a być może również w maju. Zaznaczam, iż jadąc do Cro i z powrotem zawsze jadę nocą przez Węgry.
Czy planujecie w tym roku jechać do Cro 86-stką?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 21.04.2010 15:19

Fajnie że odkopałeś ten temat. Nie mogłem go znaleźć w szukajce a nowy o zach. Węgrzech nie ma tyle informacji.
Oczywiście w tym roku również jadę 86 i wielu znajomych namawiam na ten wariant bo moim zdaniem mimo kilku małych minusów to najlepsza droga na urlop w Cro(biorąc pod uwagę cenę, ilość km do przejechania i ogólny komfort jazdy)
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 22.04.2010 07:30

Szary dzięki za zainteresowanie.
Czy ktoś jeszcze może coś napisać na temat:

Południowiec napisał(a):Temat jest przeze mnie regularnie sprawdzany, gdyż chciałbym wiedzieć jaki jest stan 86. Jechałem tą drogą w czerwcu 2009 wracając z Drasnic - jak dla mnie bardzo OK, przy okazji zaoszczędziłem jakieś 200 km i 1,5h w stosunku do drogi przez Budapeszt, ale opinie są bardzo różne ktoś urwał koło, uszkodził zawieszenie itp. Jedni chwalą inni narzekają.
Czy ktoś jechał tą drogą po zimie, jaki stan??
Chciałbym wiedzieć, gdyż w tym roku też planuję przejazd 86 na pewno w lipcu, a być może również w maju. Zaznaczam, iż jadąc do Cro i z powrotem zawsze jadę nocą przez Węgry.
Czy planujecie w tym roku jechać do Cro 86-stką?
JJMS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JJMS » 22.04.2010 07:49

My zdecydowanie TAK. Startujemy 09.07.2010 z Krakowa.
Jakby Ci się udało przejechać w maju - napisz o tym. Jak to wygląda w tym roku? Będzie to nasz pierwszy przejazd E86 i z uwagą śledzę wszystkie uwagi na temat tej trasy.
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 22.04.2010 08:39

JJMS napisał(a):My zdecydowanie TAK. Startujemy 09.07.2010 z Krakowa.
Jakby Ci się udało przejechać w maju - napisz o tym. Jak to wygląda w tym roku? Będzie to nasz pierwszy przejazd E86 i z uwagą śledzę wszystkie uwagi na temat tej trasy.

Wyjeżdżam dokładnie w ten sam dzień tj. piątek po pracy ok. 17.00-18.00 z Jastrzębia Zdroju.
Granicę przekraczam w Cieszynie i dalej Żylina, Bratysława, 86 i Pridgarica na Korculi. Co do maja to jeszcze nie jestem pewien, na razie majówka ustalona w Kranjskiej Gorze, ale wszystko się zmienia...

Gdyby ktoś jechał wcześniej 86 to proszę o info.
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 27.04.2010 22:54

gospodarz napisał(a):

Byle do maja

Czy to jest ten brakujący fragment autostrady miedzy Żyliną a Trencinem?
I drugie pytanie: kiedy będzie gotowy odcinek między Czadcą a Żyliną?
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 16.05.2010 21:39

darihs napisał(a):
gospodarz napisał(a):

Byle do maja

Czy to jest ten brakujący fragment autostrady miedzy Żyliną a Trencinem?
I drugie pytanie: kiedy będzie gotowy odcinek między Czadcą a Żyliną?

właśnie?
andre2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre2 » 20.05.2010 11:55

zlybanan napisał(a):u mnie przejazd wyglądał mniej więcej TAK i dalej prosto na Mursko. Trasę wyznaczałem bez tej cennej lekturki i być może można coś skorygować. wrzucam tak do wglądu dla poglądu ;)

Witam czy możesz podać jak dalej jechałeś do autostrady chorwackiej . Dzięki
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 23.05.2010 12:56

witam, czy nikt jeszcze nie jechał w tym roku 86? Jaki stan?
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 23.05.2010 13:09

Jechał piter83pl, a tu jest relacja.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 29.06.2010 08:37

klopot napisał(a):Jechał piter83pl, a tu jest relacja.

Z tej relacji w sumie nie ma nic :? słyszałem powtarzam, słyszałem ze są na drodze 86 remonty pytam tych co tam już jechali w tym roku czy to prawda? :wink:
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 29.06.2010 12:38

Miedzy zjazdem z autostrady a Csorna sa dwa miejsca z ruchem wahadlowym. To sa krotkie odcinki. Stan tego odcinka jest nieciekawy, trzeba uwazac na dziury. Potem zalezy: jak droga byla remontowana to jest super, a jak nie to juz czuc pod kolami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 58
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone