Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 21:24

http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish

kliknij w informację i zobacz który odcinek jest płatny.

Droga od Rajki do Szobathely jest w miarę możliwa od Szombathely trochę gorsza ale bez przesady spokojnie można przejechać ale trzeba być czujnym.
Aleksander
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aleksander » 07.09.2009 21:32

zebik napisał(a):http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish

kliknij w informację i zobacz który odcinek jest płatny.

Droga od Rajki do Szobathely jest w miarę możliwa od Szombathely trochę gorsza ale bez przesady spokojnie można przejechać ale trzeba być czujnym.

No i jeszcze jedno pytanko jako do znawcy tego regionu,najaką pogode można liczyć w połowie września?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 21:35

Na dobrą.
Aleksander
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aleksander » 07.09.2009 21:37

zebik napisał(a):Na dobrą.

Dziękuje za rozmowe więcej Cie nie męcze choć pytan jest wiele ...Dobrej Nocy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 21:38

pytaj co wiem to powiem
Aleksander
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aleksander » 07.09.2009 21:40

zebik napisał(a):pytaj co wiem to powiem

Na jakie ceny należy się nastawić o tej porze jeśli chodzi o lokum czy raczej PensjonaT?No i jak w wozem jedzonka?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 21:45

Jechać w ciemno - ceny myślę że 10 euro od osoby to spokojnie znajdziesz, a z żarciem nie ma problemu chyba, że wwozić będziesz tira ziemniaków i tonę półtuszy wieprzowych.
Aleksander
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aleksander » 07.09.2009 21:49

zebik napisał(a):Jechać w ciemno - ceny myślę że 10 euro od osoby to spokojnie znajdziesz, a z żarciem nie ma problemu chyba, że wwozić będziesz tira ziemniaków i tonę półtuszy wieprzowych.

He he no tak sobie pomyślałem zobaczymy pierwsza tak długa trasa i setki doradców wiesz jak to jest co jeden to lepszy i jak tak sie nasłuchasz a do tego wyobrażnia to odechciewa się jechać.Mamy zamiar wyjechąc z Opola a raczej ze Stzrelec Opolskich ok godz. 6stej rano i zastanawiam sie czy jechać tzwn. ciurkiem czy zajechać na Plitwickie jeziora tam powzdychac po achac ,przespać sie i dalej do Makarskiej oczywiście wzdłuż Adriatyku nie Autrostradka..
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 21:58

Aleksander napisał(a):
zebik napisał(a):Jechać w ciemno - ceny myślę że 10 euro od osoby to spokojnie znajdziesz, a z żarciem nie ma problemu chyba, że wwozić będziesz tira ziemniaków i tonę półtuszy wieprzowych.

He he no tak sobie pomyślałem zobaczymy pierwsza tak długa trasa i setki doradców wiesz jak to jest co jeden to lepszy i jak tak sie nasłuchasz a do tego wyobrażnia to odechciewa się jechać.Mamy zamiar wyjechąc z Opola a raczej ze Stzrelec Opolskich ok godz. 6stej rano i zastanawiam sie czy jechać tzwn. ciurkiem czy zajechać na Plitwickie jeziora tam powzdychac po achac ,przespać sie i dalej do Makarskiej oczywiście wzdłuż Adriatyku nie Autrostradka..

Po cro tylko autostradą polecam co do jechania cały czas to też polecam nocleg po trasie bo życie ma się jedno.
Aleksander
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aleksander » 07.09.2009 22:00

zebik napisał(a):
Aleksander napisał(a):

Po cro tylko autostradą polecam co do jechania cały czas to też polecam nocleg po trasie bo życie ma się jedno.

Dokładnie kolego pozdrawiam i dousłyszenia jak cos wejdzie mi na jezyk to zapukam trzymaj sie...mam nadziej ,że jakoś dam rade
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.09.2009 22:01

powodzenia.
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 08.09.2009 01:54

Tak a propos "route86" - to jadąc tamtędy w sierpniu tego roku rozmawiałem z jednym z TIR-owców...strasznie upierał się, że jest ona płatna. Nie przejmować się i jechać!!! Żadne płatności nie wchodzą w grę...no chyba, że dla suszarkowców, którzy czasami się zdarzają, szczególnie na ograniczeniach do 30 km/h.
Pozdrowionka
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 08.09.2009 05:52

Moja skromna opinia:

Nie wiem, czy krócej jest przez Słowenię, czy przez Węgry. Po prostu tak pojadę, bo pierwszy raz jechałem i nie narzekałem.

Na całej trasie płatna jest tylko Słowacja; kupujesz winietę i zapominasz o kłopocie.

Droga 86 - da się jechać; jak ktoś mówi że się nie da, to niech poćwiczy na ulicach Katowic.

Pogoda w CRO gwarantowana. W 2007 roku jechałem 28 września i na początku drugiego tygodnia października w Dubrowniku miałem ok. 30 stC.

Nie zaszkodzi przyjrzeć się przed wyjazdem autku; ja niby też się przyglądałem, a niestety w pierwszy dzień zaczęły mi się blokować szczęki hamulcowe tuż przed Plitwicami. Na drugi dzień kilkanaście/dziesiąt km za Plitwicami znalazłem warsztat z Uprzejmą Panią Właścicielką Polką, która od ręki wzięła się do roboty - pomyślała, podłubała i skasowała... majątek....! Po kolejnych kilkudziesięciu km, zaraz za wjazdem na autostradę hamulce niestety się zatarły i jechać trzeba było na piszcząco-wyjących... W Szybeniku w szukanie dla mnie warsztatu zaangażowało się z 10 osób, i jeden przed drugim prześcigali się w uprzejmości - niesamowicie sympatyczny naród ci CRO. Potem w Szybeniku na kolanach błagałem fachowca w warsztacie, żeby mnie potraktował bez kolejki... Był miły, ustąpił, zgodził się. Naprawił, skasował tyle samo co Pani Polka, tyle, że on w cenie wymienił wszystkie bebechy na nowe...

Informacja dla tych którzy jadą pierwszy raz: Na czas wyjazdu schowajcie strach w domu w lodówce i gdy wrócicie, to go odmróźcie i się z niego pośmiejcie :)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 08.09.2009 09:31

Romo napisał(a):Tak a propos "route86" - to jadąc tamtędy w sierpniu tego roku rozmawiałem z jednym z TIR-owców...strasznie upierał się, że jest ona płatna. Nie przejmować się i jechać!!! Żadne płatności nie wchodzą w grę...no chyba, że dla suszarkowców, którzy czasami się zdarzają, szczególnie na ograniczeniach do 30 km/h.
Pozdrowionka

Bo dla TIR-owca jest płatna :D Odpowiednie znaki stoją np. zaraz za budynkami granicznymi w Redics.
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 08.09.2009 10:15

Lider - jak najbardziej się z Tobą zgadzam, widziałem oznaczenia co do płatności tej drogi również w Csornej . Ale pomimo tego, że mówiłem, że poruszam się osobówką - nadal byłem przekonywany do tego abym wykupił winietkę... ja co prawda byłem pewny swego i specjalnie się tym nie przejmowałem, natomiast moi przyjaciele w dwóch pozostałych wozach, którzy jechali pierwszy raz za granicę trochę nerwówki mieli :D
Pozdrowionka
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone