Witam,
czy ktoś jechał ostatnio drogą 86 przez Węgry?
Joan65 napisał(a):Wprawdzie nie jestem z Żywca tylko z Tych, ale wczoraj mój mąż jechał tą drogą - GENERALNIE KAPLICA!!!
Droga rozkopana i lepiej się tam nie pchać, zerwany asfalt itp.
Szkoda samochodu i czasu.
[img][/quote]Rysio napisał(a):Polska
Węgierska alternatywa dla Słowenii
Nie testowałem, ale przy pomocy mapek wymyśliłem sobie coś takiego:
Za miejscowością Kormend (jakieś 3-4 km) zjeżdżamy z Route 86 na drogę nr 76 (E65) w kierunku na Zalaegerszeg. Po około 20 km skręcamy w lewo (kierunek i nr drogi pozostaje taki sam), następnie po około 4 kilometrach skręcamy w prawo (w miejscowości Andrashida). Po kolejnych 4 kilometrach znów skręcamy w prawo w drogę nr 74 (w dalszym ciągu E65) i łapiemy kierunek na Nagykanizsa. Za miejscowością Palin mijamy (nie wiem czy górą czy dołem autostradę i po około kilometrze skręcamy w prawo na drogę nr 71 (w dalszym ciągu E65). Uważając bu nie zjechać z niej na autostradę dojeżdżamy na samą granicę Letenye - Gorican. Łapiemy pod gumy hrvarską autoceste A4 i do celu
[img]http://jest prosta wystarczy pojechać tak jak opisałem.
piciuk napisał(a):Możesz podzielić się namiarami na ten ośrodek gdzie spaleś na Węgrzech?
adamgcko napisał(a):W tym roku przez Węgry jechałem drogą 86/76/74(Csorna,Szombathely,Kormend,Zalaegerszeg,Nagykanizsa i oznakowany dojazd do przejścia Letenye - Gorican ) , powrót tą samą trasą. Droga spokojna , częściowo odremontowana , wzdłuż trasy dużo możliwości znalezienia noclegu. Obiad w Csornej , b.smacznie i dużo podają.......
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi