ufokking napisał(a):plavac napisał(a):Dla wszystkich użytkowników drogi 86 wiadomość z dzisiaj - otwarto obwodnicę miejscowości Vat - pomiędzy Szeleste a Szombathely. Od strony Szeleste niezbyt fortunne włączenie pod kątem prostym - zwolnienie do 30, od strony Szombathely wjazd jak na autostradę - aż się przestraszyłem, że nie mam matrica vignete
Ale fajnie jest odpuścić choć jedno przepisowe zwolnienie do 50 km/h w terenie zabudowanym , dość liczne na tej trasie
czyli to jest płatny odcinek wymagający winiety czy normalna droga?
Darek9634 napisał(a):Na stronie Bukfurdo tego nie widać. Czy na tych basenach są jakieś atrakcje dla dzieci ( 7 lat ) ? A może gdzieś w innej miejscowości wzdłuż 86. W drodze powrotnej chcemy zatrzymać się na 3 - 4 dni w takim miejscu.
hepik napisał(a):Darek9634 napisał(a):Na stronie Bukfurdo tego nie widać. Czy na tych basenach są jakieś atrakcje dla dzieci ( 7 lat ) ? A może gdzieś w innej miejscowości wzdłuż 86. W drodze powrotnej chcemy zatrzymać się na 3 - 4 dni w takim miejscu.
Nikt jeszcze o tym nie pisałał a wygląda ciekawie
http://www.termalfurdo.net/index.php?p=egy_furdo&fid=72
Mosonmagyaróvár-kawałek za Rajką.
dancio-1 napisał(a):Witajcie! W piątek wyjezdzamy na Istrie do Poreć,i jak zawsze przez Zwardon ,ostatnie tankowanie i Słowacja do Żyliny spokojnie bo droga waska ale jedziemy wieczorkiem wiec nie ma mowy o zadnych korkach albo coś takiego,z Zyliny azymut Bratysława a dokładnie Trnawa,gdzie skrecamy na stare przejscie w Komarnom,z kad do Szekeszveherwar do autostrady z Budapesztu do Letenye,a potem juz tylko Chorwacja! I nie wiem dla czego tak kombinowac przez Austrie a potem jeszcze 35 euro w Słowenji za kawałek ubitego asfaltu jak autostrada z Budapesztu jest superowa! i koszt to tylko 1560 forint,Wtym roku tez tak pojedziemy i mam nadzieje że wcale nie gozej niz przez Austrie i Słowenie!
Pozdrawiam wszystkich!
ufokking napisał(a):
jak wrócisz to bardzo cie proszę daj znać jak droga na Zwardoń czy warto się tamtędy brać szczęśliwej podróży i szerokości
piotrulex napisał(a):
jazde przez Zwardon odradzaja ze wzgledu na liczne remonty i zwezenia. zdecydowanie polecaja w okolicy Cieszyn
ufokking napisał(a):jak wrócisz to bardzo cie proszę daj znać jak droga na Zwardoń czy warto się tamtędy brać szczęśliwej podróży i szerokości
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi