Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mumurumia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumurumia » 13.06.2009 17:01

Piotrulex a w która niedzielę chcesz wyjechać ? Ja wyjeżdżam w nocy z soboty na niedziele ( tę najbliższą) ok 1 w nocy, a śmigam na Pag. Nocleg planuje gdzieś na Węgrzech. Tu do pozostałych forumowiczów mam pytanie o namiary na noclegi wzdłuż 86ki. Jesteście w stanie coś polecić?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2009 17:04

mumurumia napisał(a):....Tu do pozostałych forumowiczów mam pytanie o namiary na noclegi wzdłuż 86ki. Jesteście w stanie coś polecić?

Jesteśmy w stanie.
Nawet jakieś 10 minut temu o tym pisałem odpowiadając na Twoje pytanie :lol:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=389438#389438
mumurumia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumurumia » 13.06.2009 17:07

Haha widzę że się ganiamy po forum:D
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 13.06.2009 17:35

.
Ostatnio edytowano 12.01.2014 23:18 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 20:34

jac61b napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Zerkajac na cala reszte trasy od Cieszyna do Plitvickich - zaznaczylem standard? nie mam tak jakiegos babola? nie wpakuje sie na jakas mine? moze ma kolega jakies sugestie?

Małe miasteczka i wioski,stąd ograniczenia prędkosci.Babol? Może to ,że jadąc nocą podczas pełni księżyca przez opuszczone , wymarłe, rozstrzelane wioski czułem się trochę nieswojo. :cry:

gdzie te opuszczone zniszczone wioski? jaki rejon mojej trasy? kolega pytal sie o takie kliamty a chcialbym im zapewnic naprawde udane wakcje :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 20:35

mumurumia napisał(a):Piotrulex a w która niedzielę chcesz wyjechać ? Ja wyjeżdżam w nocy z soboty na niedziele ( tę najbliższą) ok 1 w nocy, a śmigam na Pag. Nocleg planuje gdzieś na Węgrzech. Tu do pozostałych forumowiczów mam pytanie o namiary na noclegi wzdłuż 86ki. Jesteście w stanie coś polecić?

wyjezdzamy 12 lipca - taki przynajmniej jest plan :wink:
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 13.06.2009 20:40

hej Piotrulex. my również odbijamy 12.07. z Gdańska ok. 4.3o.
Przez Toruń zamierzam przejechać ok. 6.oo. Może się podłaczymy?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 20:54

Ryszard_K napisał(a):hej Piotrulex. my również odbijamy 12.07. z Gdańska ok. 4.3o.
Przez Toruń zamierzam przejechać ok. 6.oo. Może się podłaczymy?

oooooo

powiem szczerze, ze to moze byc nasza godzina :D

ktoredy smigacie

nasz piwrwszy punkt docelowy w cro to Plitvickie - dokladny link gdzies wyzej. z tym ze moze byc srednio gdyz zapewne malo kiedy przekroczymy 100-ke. jedziemy an 2 autka a znajmi niezaprawieni w dalszych jazdach. planowany nocleg gdzies w polwoe 1200km odcinka w zaleznosci od zmeczenia drugiego autka :wink:

zerknij na nasza traske i zapodaj
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 13.06.2009 21:04

do Karlovaca jesteśmy jednomyślni. Jedziemy do Tucepi. nasz nocleg to parking Dobra ok.40 km za Bosilievem. Jedziemy audi A6, może nas przystopujecie? :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 21:20

Ryszard_K napisał(a):do Karlovaca jesteśmy jednomyślni. Jedziemy do Tucepi. nasz nocleg to parking Dobra ok.40 km za Bosilievem. Jedziemy audi A6, może nas przystopujecie? :)

OK choc nie wydaje mi sie czy "nadazycie" za nami :wink:

Prosze o kontakt na tydzien przed wyjazem a zobaczymy jak to wyjdzie. My sie spotykamy ze znajomymi przy knajpach na pierwszym parkingu zaraz po zjezdzie z mostu "autostradowego" w Toruniu i wjechaniu na stara 1-ke. Mysle ze bedzie to wlasnie kolo 6-tej lub nieco wczesniej
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 13.06.2009 21:46

o.k.
mumurumia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumurumia » 14.06.2009 12:10

Mosqito dzięki za namiar wysłałem do nich zapytanie i zobaczymy co odpowiedzą w kwestii wolnych pokoi. Może ktoś jeszcze może coś polecić? Jak wogle wygląda sprawa z liczbą takich miejsc do przekimania wzdłuż trasy? Są dobrze oznakowane?
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 14.06.2009 21:33

Dla wszystkich użytkowników drogi 86 wiadomość z dzisiaj - otwarto obwodnicę miejscowości Vat - pomiędzy Szeleste a Szombathely. Od strony Szeleste niezbyt fortunne włączenie pod kątem prostym - zwolnienie do 30, od strony Szombathely wjazd jak na autostradę - aż się przestraszyłem, że nie mam matrica vignete :wink:
Ale fajnie jest odpuścić choć jedno przepisowe zwolnienie do 50 km/h w terenie zabudowanym , dość liczne na tej trasie 8)
djibril
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) djibril » 14.06.2009 23:53

plavac napisał(a):Ale fajnie jest odpuścić choć jedno przepisowe zwolnienie do 50 km/h w terenie zabudowanym , dość liczne na tej trasie 8)

No to jak to w końcu jest, da się na tej drodze wyrobić przyzwoitą (lepszą niż zwykle na krajówkach) średnią, czy nie?
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 15.06.2009 05:55

plavac napisał(a):Dla wszystkich użytkowników drogi 86 wiadomość z dzisiaj - otwarto obwodnicę miejscowości Vat - pomiędzy Szeleste a Szombathely. Od strony Szeleste niezbyt fortunne włączenie pod kątem prostym - zwolnienie do 30, od strony Szombathely wjazd jak na autostradę - aż się przestraszyłem, że nie mam matrica vignete :wink:
Ale fajnie jest odpuścić choć jedno przepisowe zwolnienie do 50 km/h w terenie zabudowanym , dość liczne na tej trasie 8)

czyli to jest płatny odcinek wymagający winiety czy normalna droga? :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone