Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 11.05.2009 19:40

małgosia b. napisał(a):Jaki znak drogowy przedstawia początek hitrej cesty? :oops:

Podejrzewam ze taki sam jak wszędzie :-)

Obrazek
Obrazek

Pozdrowionka
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 11.05.2009 22:07

Bodzioch Marek napisał(a):nie pojedziesz tam pierwsza...;)

Mam nadzieje, że po powrocie podzielisz się informacjami o trasie, w tym o tym krótkim odcinku Słowenii.:)
Ja będę testował tę drogę 3 lipca i gdyby okazało się, że i za to pierwsze rondo (po przekroczeniu granicy za stacją benzynową) Słoweńcy sobie policzą, to zawrócę i objadę przez Węgry.:twisted:

Myślę jednak, że raczej dopiero za tym rondem będzie droga płatna, bo przynajmniej z tych map które widziałem wynika, że to jedyna droga od granicy i pierwsza możliwość zjazdu na drogę bezpłatną wiedzie przez to rondo.

Jednak będziemy pewni gdy ktoś to przetestuje, więc czekamy :wink:
Pozdrawiam
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 11.05.2009 23:06

Tomcroek, nie zapominaj proszę że w zeszłym roku już wiele osób (w tym również ja) już przetestowało tę trasę a układ dróg był już na "ganz sicher" i od tego czasu chyba nic nie pobudowali nowego :-)
Niemniej jednak, czekamy na ewentualne "uaktualnienie" Marka :-) Szczególnie w kwestii gdzie stoi powyższy znak. Przed czy za rondkiem.

PS Szczęśliwej drogi Marku ;-)
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 12.05.2009 05:59

ten znak musi być za rondem ponieważ nie możesz mieć przymusowej opłaty musisz mieć alternatywna drogę niż płatne wiec znak na pewno jest za rondem jak pisze Mosqito wszystko w tamtym roku było rozpoczęte w budowie i już było dokładnie widać jak się to kształtuje trasa co nawet zdjęcia w tym wątku pokazują. Trzeba jedynie bardzo uważać szczególnie w nocy bo to rondo jest naprawdę malutkie i ten zjazd jest bardzo słabo widoczny droga idzie równolegle do płatnej ja pierwszym razem przejechałem ale już z powrotem bez problemu trafiłem
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 12.05.2009 06:57

spokojnie, potwierdzę lub zaprzeczę..:)
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 12.05.2009 09:52

Ciekawe jak czują się mieszkańcy Dolga Vas ktorym od czasu zrobienia płatnej H7 przejeżdżają tabuny aut pod oknami?A co dalej idzie, pewnie protestują. No i jeszcze dalej-możliwy byłby znak na wlocie drogi :zakaz wjazdu, nie dotyczący mieszkańców?? :? Tak gdybam. :evil:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 12.05.2009 09:57

Tomcroek napisał(a):

Ja będę testował tę drogę 3 lipca i gdyby okazało się, że i za to pierwsze rondo (po przekroczeniu granicy za stacją benzynową) Słoweńcy sobie policzą, to zawrócę i objadę przez Węgry.:twisted:

Jesli już Ci policzą, to nie musisz wracać :lol: :lol: chyba że dla honoru. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2009 10:09

jac61b napisał(a):Ciekawe jak czują się mieszkańcy Dolga Vas ktorym od czasu zrobienia płatnej H7 przejeżdżają tabuny aut pod oknami?A co dalej idzie, pewnie protestują. No i jeszcze dalej-możliwy byłby znak na wlocie drogi :zakaz wjazdu, nie dotyczący mieszkańców?? :? Tak gdybam. :evil:

Dolga Vas to wieś z kilkoma domami i tylko ze dwa są przy drodze. Poza tym mają swoje władze niech zgłaszają, że im pod oknami jeżdżą.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 12.05.2009 10:44

jac61b napisał(a):Ciekawe jak czują się mieszkańcy Dolga Vas ktorym od czasu zrobienia płatnej H7 przejeżdżają tabuny aut pod oknami?

W zeszłym roku jak jechałem to od granicy aż do samej Lendavy minąłem może jedno auto :-) A jechałem około 11:00 w południe
jac61b napisał(a): No i jeszcze dalej-możliwy byłby znak na wlocie drogi :zakaz wjazdu, nie dotyczący mieszkańców?? :? Tak gdybam. :evil:

Na bank, w zeszłym roku czegoś takiego nie było :-)
ufokking napisał(a):ten znak musi być za rondem ponieważ nie możesz mieć przymusowej opłaty musisz mieć alternatywna drogę niż płatne wiec znak na pewno jest za rondem

Na bank, w zeszłym roku był za rondem :-)

Dwie uwagi:
1. Kurczę, teraz żałuję ze tych wszystkich rondek nie obfotografowałem. Byłyby dowody rzeczowe :-) A tak tylko zeznania świadków :-) :-)
2. Marzy mi się sytuacja, gdzie kierowcy toczą tak zażarte spory czy gdzieś w Polsce można jechać, zaparkować, skręcić itp. A tak, jest jak jest. Wolna amerykanka, każdy jedzie gdzie chce i jak chce, że o parkowaniu nie wspomnę. Za to zagramanicą wszyscy tacy porzundni :-)
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 12.05.2009 11:28

jac61b napisał(a):
Tomcroek napisał(a):

Jesli już Ci policzą, to nie musisz wracać :lol: :lol: chyba że dla honoru. :D

Miałem na myśli, że zawrócę jeszcze przed wjazdem na rondo - zanim będę musiał płacić.
Zrobiłbym tak nawet gdybym na Węgrzech musiał zapłacić więcej, ale miejmy nadzieję, że Słoweńcom pozostało trochę rozsądku :idea:
Sławek Sikora
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sławek Sikora » 12.05.2009 13:01

Szanowni forumowicze. Gdzie na autostradzie A4(Gorican Zagrzeb) i A1 (Zagrzeb-Sestanovac) są całodobowe stacje benzynowe?
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 12.05.2009 14:06

Sławek Sikora napisał(a):Szanowni forumowicze. Gdzie na autostradzie A4(Gorican Zagrzeb) i A1 (Zagrzeb-Sestanovac) są całodobowe stacje benzynowe?

Na stronie INA (ichniejszy cpn) jest wyszukiwarka stacji.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 12.05.2009 14:37

gospodarz napisał(a):
Sławek Sikora napisał(a):Szanowni forumowicze. Gdzie na autostradzie A4(Gorican Zagrzeb) i A1 (Zagrzeb-Sestanovac) są całodobowe stacje benzynowe?

Na stronie INA (ichniejszy cpn) jest wyszukiwarka stacji.

http://www.ina.hr/mapa/
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.05.2009 21:33

To co prawda o stacjach z gazem ale tam zwykle bywa i inne paliwo 8O
http://www.unp-udruga.hr/site/hr/punionice.htm
I tutaj ne tylko INA ale i inni dostawcy.Trza troszkę przewertować i znaleźć coś dla swej trasy.
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 13.05.2009 07:08

ufokking napisał(a):ten znak musi być za rondem ponieważ nie możesz mieć przymusowej opłaty musisz mieć alternatywna drogę niż płatne wiec znak na pewno jest za rondem jak pisze Mosqito wszystko w tamtym roku było rozpoczęte w budowie i już było dokładnie widać jak się to kształtuje trasa co nawet zdjęcia w tym wątku pokazują. Trzeba jedynie bardzo uważać szczególnie w nocy bo to rondo jest naprawdę malutkie i ten zjazd jest bardzo słabo widoczny droga idzie równolegle do płatnej ja pierwszym razem przejechałem ale już z powrotem bez problemu trafiłem

W zeszłym roku znak był za rondem. I to był znak informujący o wjeździe na autostradę, nie drogę ekspresową. Aczkolwiek to nie ma znaczenia. [/list]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone