tylut napisał(a):Drodzy koledzy!
Po przeczytaniu wielu postów na tym forum z racji tego, że wybieramy się z żoną i 2 letnią córką na miejsce wypoczynku wybrałem miejscowowść Tucepi -wszyscy zachwalają, że idealna na pobyt z dzieckiem-jak wystarczy czasu i pieniędzy to moze jeszcze kilka dni w Orebic-bo również jest zachwalane na tym forum, Jednak nie mogę się doszukac optymalnej trasy z Warszawy. Wyberam się z żoną i córką-chemy jechać na noc bez noclegu-czyli wyjazd o jakiejs 18.00. Bedziemy kierowali na zmianę. Mała powinna nam przespac całą noc wiec poszukuje trasy jak najszybszej, ale nie chce płacić za winiety po 30Euro (słowenia), a wiem, że jest juz otwarta autostrada z budapesztu do samej Chorwacji. Czy jechac na Cieszyn-Bratysławę-Budapeszt-Zagreb? podobno w Cieszynie trzeba gdzies zjechac, gdyż od stycznia tez juz zrobili tam droge płatną i za kilka km życzą sobie winietę. Wybieramy się 10 czerwca- moze wie ktos czy u nich tez obchodzi się Boże Ciało? i ciekawe jaka będzie wtedy pogoda? Dzieki za pomoc -Pozdrawiam
Optymalna trasa z Warszawy do Makarskiej przy umiarkowanym koszcie?
witam
Proponuję trasę: Cieszyn-Bratysława- Janossomoria-Redics-Lendava-Zagreb-Split-Makarska-Tucepii-Neum-Ston-Orebić.
Jak przeejedziesz granicę w Cieszynie to kieruj się na centrum Cieszyna, a następnie na Trinec (E-75)-Jablunkow-Cadca, wtedy ominiesz autrostradę w Czechach. A później wlatujesz na autostradę na Słowacji.
Powodzenia w planowaniu trasy.