Re: trasa do chorwacji
napisał(a) dede » 27.03.2009 11:39
tylut napisał(a):Czytalem troche i duzo ludzi pisze, że jest problem na tej drodze 86 z lisami, ograniczeniami do 30km/h itd. -200km różnicy to sporo, ale na autostradzie przejade je w 2h, a jak czasowo to wygląda na drodze przez zachodnie wegry?
Witam. Ja w ubiegłym roku jechałem drogą 86, zarówno do, jak i z Chorwacji. Do Cro przejeżdżaliśmy ta trasą po południu, natomiast w drodze powrotnej wieczorem. Nie widziałem żadnego lisa. Ograniczenia prędkości są w mijanych miejscowościach ale do 30 to bodajże w 3, a tak to 50. W drodze do cro, w jednej z miejscowości stali panowie z radarem, w drodze powrotnej nie widziałem policji. Jakimś tam problemem na tej drodze są tiry, zwłaszcza jeśli jedziesz w grupie. Jeden z kierowców zbiera się szybciej, inny wolniej itp. Tak ogólnie jest spoko, po tym co wcześniej czytałem myślałem, że będzie gorzej. Jest jeszcze jeden plus drogi przez Węgry, tam jest na prawdę tanio - np. jakiś obiadek. Jak zobaczyłem na wydruku po powrocie do domu ile mi zeszło z konta za obiad to byłem w szoku, oczywiście pozytywnym, w przeciwieństwie do obiadu w Dubrowniku.Pozdrawiam.