Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 24.03.2009 20:51

ufokking napisał(a):w tym roku raczej będę jechał za tirem 8O szkoda takiej pięknej BMW-szki :?
patrzę też Wadowice... :D , kiedy jedziesz..??

my prawie zawsze w dzień lecz ostatnio ze względu na malucha na noc pojechalismy, ale żadnych specjalnie oczu świacących nie zauważyłem, przynajmniej nie jakos częściej niż na innych tego typu drogach. No ale to był środek tygodnia i zwierzyna spi jak należy - co innego w weekend, balety i te sprawy..;)
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 24.03.2009 21:33

Czy ktoś się orientuje jak wygląda odcinek drogi miedzy autostrada "za Siofokiem" do granicy w Letenye.
Osobiscie jeździłem nad Balaton ...Zylina-Bratysława-Gyor_Budapeszt(obwodnica) to zdecydowanie najlepsza droga ,mimo że robimy spore koło pod względem ekonomicznym, czasowym, bezp. jest najlepsza, tylko no właśnie wiem że była "dziura" w tej autostradzie (M7)
do granicy z Chorwacją. Stąd pytanie ile km. trzeba jechać lokalną drogą.
Rożne mapy różnie pokazują, a i wiem że też tam się coś buduje.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 24.03.2009 21:35

witam serdecznie "sąsiada" ja będę pędził na pewno miedzy 14 a 16 sierpnia
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 24.03.2009 21:59

ufokking napisał(a):witam serdecznie "sąsiada" ja będę pędził na pewno miedzy 14 a 16 sierpnia
heh, do tego czasu to my już o "urlopie" a w zasadzie wypadzie kilkudniowym zapomnimy - ostatni tydzień maja.

ps. kontakt ze mną przez bloga: http://bodziochmarek.blogspot.com/
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 26.03.2009 12:36

Cała M7 z Budapesztu do chorwackiej granicy jest już gotowa.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 26.03.2009 16:35

Dr Seselj napisał(a):Cała M7 z Budapesztu do chorwackiej granicy jest już gotowa.

wielkie dzięki , jeszcze nie tak dawno na pewno nie była gotowa.
fakt
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 26.03.2009 20:51

YES YES YES :!: :!: ...

Albowiem się tą drogą prawdopodobnie wybieram :)
tylut
Podróżnik
najlepsza trasa do makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) tylut » 26.03.2009 21:03

Więc koledzy jeśli gotowa jest już cała autostrada z Budapesztu do Zagreb to najlepsza trasa z Warszawy do Makarskiej będzie wiodła przez Warszawa-Zwardoń-Zilina-(autostrada; winiety)-Bratysława (autostrada; winiety)-Budapeszt-Zagreb (autostrada; winiety) a dalej juz płatne autostrady na bramkach w Chorwacji do Makarskiej -GPS pokazuje mi 1667km. Czy znacie moze jakis lepszy wariant?- Zaletą tej trasy jest ominięcie Słowenii i kupno winiety półrocznej za 35 euro!

P.S. jest moze jakas lepsza trasa Warszawy do Budapesztu?
Myślałem Chyżne-Ruzomberok-Bańska Bystrica-Zwoleń-Krupina-Sahy-Nagyoroszi-Szendehely-Budapeszt
Co myślicie o tej trasie -jechał nią ktoś i czy może cos powiedziec na jej temat? moze dziury i korki?
jorgus111
Cromaniak
Re: najlepsza trasa do makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 26.03.2009 21:19

tylut napisał(a):Czy znacie moze jakis lepszy wariant?- Zaletą tej trasy jest ominięcie Słowenii i kupno winiety półrocznej za 35 euro!

A po jakiego jechać z Bratysławy do Budapesztu :roll: Z Bratysławy tylko trasą przez zachodnie Węgry bezwinietkowo , bliżej i też omjasz autostrady w Słowenii :wink:
Co do innych mozliwości wyboru tras , to wszystko jest opisane w FAQ :D
tylut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tylut » 26.03.2009 21:24

Ale winietka na Słowacje 7 dniowa kosztuje 5 euro wiec jak kupie 2 w obie strony to nie jest jakis duzy koszt i jade cały czas autostradą. Czy mógłbys kolego powiedziec przez jakie miejscowosci prowadzi ta droga przez zachodnie Wegry?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 26.03.2009 21:30

tylut napisał(a):Czy mógłbys kolego powiedziec przez jakie miejscowosci prowadzi ta droga przez zachodnie Wegry?

Link to trasy podałem w poscie wyżej, ale powtórzę kliknij w to miejsce :wink:
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.03.2009 21:31

tylut napisał(a): Czy mógłbys kolego powiedziec przez jakie miejscowosci prowadzi ta droga przez zachodnie Wegry?

poczytaj watek od strony 1 tam wszystko masz popisane
Bert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bert » 26.03.2009 21:33

JAk przez Bratysławę, to nie przez Budapeszt, bo dalej. Przez Bratysławę to raczej tylko droga 86.
Ja się zastanawiam nad przejściem w Cieszynie i potem drogą nr 66 na Zvolen i do Budapesztu..Chcę się tam zatrzymać na parę godzin. Orientuje się ktoś w jakim stanie jest droga nr 66?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2009 21:39

tylut napisał(a):Ale winietka na Słowacje 7 dniowa kosztuje 5 euro wiec jak kupie 2 w obie strony to nie jest jakis duzy koszt i jade cały czas autostradą....

:arrow: Bratislava-Budapest-Zagreb to ok. 540 km
:arrow: Bratislava-Węgry droga 86-Zagreb to ok. 350 km
To sam przelicz czy to aż taka rewelacja nadrabiać drogi tylko dlatego, że "cały czas jedziesz autostradą" :?: :?: :?:
tylut napisał(a):....Czy mógłbys kolego powiedziec przez jakie miejscowosci prowadzi ta droga przez zachodnie Wegry?

A otwierałeś ten aktywny link, który Jargus111 Ci podrzucił w swoim poście :?:
Chyba nie bo tam jest informacja przez jakie miasta się przejeżdza :lol:
tylut
Podróżnik
trasa do chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) tylut » 26.03.2009 22:03

Czytalem troche i duzo ludzi pisze, że jest problem na tej drodze 86 z lisami, ograniczeniami do 30km/h itd. -200km różnicy to sporo, ale na autostradzie przejade je w 2h, a jak czasowo to wygląda na drodze przez zachodnie wegry?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone