Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 17:53

ufokking napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Krzyśku, ujawnił się kolejny "rycerz szos" - 120/140 km nocy na drodze 86 to wyczyn godny mistrza kierownicy ..... lub "bajkopisarza" :wink: :lol:

nie cale 3 godz pusta droga bajkopisarzem nie jestem a 120 -140 na prostych odcinaka to wcale nie tak strasznie jak sie ma czym jechać

Czyli sprawę Nieniec mamy wyjaśnioną, chodziło o Austrię :lol:
Natomiast sprawa prędkości z jaką jedziesz to Twoja sprawa, znam trasę 86, jak dla mnie nie jest to droga do jazdy autem w nocy z prędkością 140 km, z Rodziną i sprzętem turystycznym na pokładzie :lol:

Stosuję się do słów piosenki Tata vozi polako :wink: :lol: :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.03.2009 18:04

Janusz Bajcer napisał(a):Krzyśku, ujawnił się kolejny "rycerz szos" - 120/140 km nocy na drodze 86 to wyczyn godny mistrza kierownicy ..... lub "bajkopisarza" :wink: :lol:

Żaden rycerz Januszu. Są odcinki gdzie nie ma lasu, tam zwierzyna nie zagraża i można ciąć. Fakt w nocy skłaniałbym się raczej w kierunku 100-120, ale to że ja tyle jadę nie znaczy że inny nie może szybciej. Przyznam się bez bicia, że wracając w ubiegłym roku w dzień, notabene za Caravelką z CB prowadzoną przez Chorwata z tablicami ZG .. miejscami gdzie ograniczeń nie było jechaliśmy blisko 2 razy więcej niż pozwala przepis ogólny na 86. Po jakichś 40 kilometrach jazdy odpuściłem bo łapy mi się zbyt mocno pociły :) Chorwat poszedł jak przeciąg dalej. Mają chłopaki fantazję :roll: :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 18.03.2009 19:03

piotr68 napisał(a):
szary779 napisał(a):W tym roku wybieram się po raz pierwszy do Cro i planuję drogę przez Węgry jednak mam dylemat: droga nr 86 lub Budapeszt.

Jeździłem obydwiema drogami. ... Uważam, że trasa ta jest szybsza i mniej męcząca niż E7 przez Sahy i Budapeszt. Koszty takie same.

Tak się zastanawiam skąd u krakusów takie parcie na Budapeszt. Może to zew kurierskich genów :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 19:07

Rysio napisał(a):

Żaden rycerz Januszu. Są odcinki gdzie nie ma lasu, tam zwierzyna nie zagraża i można ciąć. Fakt w nocy skłaniałbym się raczej w kierunku 100-120, ale to że ja tyle jadę nie znaczy że inny nie może szybciej. Przyznam się bez bicia, że wracając w ubiegłym roku w dzień, notabene za Caravelką z CB prowadzoną przez Chorwata z tablicami ZG .. miejscami gdzie ograniczeń nie było jechaliśmy blisko 2 razy więcej niż pozwala przepis ogólny na 86. Po jakichś 40 kilometrach jazdy odpuściłem bo łapy mi się zbyt mocno pociły :) Chorwat poszedł jak przeciąg dalej. Mają chłopaki fantazję :roll: :wink:

Jechałem w nocy 86 -tką i spokojnie ponad setkę ciąłem tam gdzie nie było lasu i droga była ok. Ten odcinek przemknąłem bardzo szybko ale zaznaczam, że w nocy.
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 18.03.2009 19:55

Rysio napisał(a):Żaden rycerz Januszu. Są odcinki gdzie nie ma lasu, tam zwierzyna nie zagraża i można ciąć. Fakt w nocy skłaniałbym się raczej w kierunku 100-120, ale to że ja tyle jadę nie znaczy że inny nie może szybciej.

Rysiu, raczej nie licz na brak zwierzyny. W kukurydzy i słonecznikach czują
się równie dobrze jak w puszczy.
A w ogóle, to po co reklamujesz takie beznadziejne drogi ;-)

Krzysztof
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 20:29

kw napisał(a):A w ogóle, to po co reklamujesz takie beznadziejne drogi ;-)

A które są lepsze te przez Słowenię z kombinowaniem czy złapią na rondzie w Mariborze i ukarzą za brak winiety czy nie. Wolę jechać gorszą drogą z ograniczeniami ale bez stresu winietowego za 35 E.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.03.2009 20:36

Nie no Krzysiu ja nie reklamują, no może niechcąco troszkę. Ale generalnie trasa przez zachodnie Węgry to totalna beznadzieja. Dziury że koła można pourywać, dzikie krowy w rowach, które tylko czekają by nam przed auto wyskoczyć, lisy czające się by przegryźć nam opony, czasem nawet w czasie jazdy, szok i wieś a to tego jeszcze ten kryzys 8O Nie jedźcie tamtędy :!: :!: :!:
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 18.03.2009 20:36

kw napisał(a):Nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu na poboczach świeciły całe konstelacje
oczu, a lisy i zające przebiegały przez drogę co paręset metrów.
szybko dało się jechać za "zającem" w postaci terenówki, czy innego
większego masą lub gabarytami.

Krzysztof

Jechałem w zeszłym roku i dużo oczu jeszcze świeciło na poboczu. Co chwilę trzeba było zwalniać :(
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 18.03.2009 20:45

jak wieść gminna niesie - na owej trasie ustawiono ostatnimi czasy znaczną liczbę automatów do robienia lodów...
tyle, że niektóre mocno "skorodowane"

:P :P :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 20:47

Dodatkowo na drodze 86 skutecznie rozpraszają jazdę panienki stojące na poboczu :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 20:47

Rysio napisał(a):Nie no Krzysiu ja nie reklamują, no może niechcąco troszkę. Ale generalnie trasa przez zachodnie Węgry to totalna beznadzieja. Dziury że koła można pourywać, dzikie krowy w rowach, które tylko czekają by nam przed auto wyskoczyć, lisy czające się by przegryźć nam opony, czasem nawet w czasie jazdy, szok i wieś a to tego jeszcze ten kryzys 8O Nie jedźcie tamtędy :!: :!: :!:

I dwa debile z Polski co sikały na poboczu, a fuj.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.03.2009 20:48

Januszu właśnie o tym pisał Jacky :wink:

Edit:

zebik napisał(a):I dwa debile z Polski co sikały na poboczu, a fuj.

A co mieli sikać na drodze :lol: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2009 21:36

Rysio napisał(a):Januszu właśnie o tym pisał Jacky :wink:

Edit:

zebik napisał(a):I dwa debile z Polski co sikały na poboczu, a fuj.

A ty gdzie Rysiu sikasz nie na drogę. W dobie węgierskiego kryzysu sikanie na poboczu jest szkodliwe bo tam może coś rosnąć do zjedzenia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.03.2009 22:27

Rysio napisał(a):Januszu właśnie o tym pisał Jacky :wink:

Pisząc posta nie widziałem wcześniej co napisał Jacky - telepatia :wink: :?: :lol:
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 19.03.2009 08:26

Rysio napisał(a):

A to akurat był (i pewnie jeszcze jest) problem na 86.
Permanentny brak pobocza, a zatoczki autobusowe tylko
na wsiach/w miastach. Pęcherz może pęknąć, jak temu pieskowi
na pustyni.

Krzysztof
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone