Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry"

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joe_simpson
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joe_simpson » 01.08.2008 11:25

na co mamy sie kierować na Mursko Sredice czy Murska Sobota , bo najpier pisaliście zeby na Mursko Sredice ( nie mylić z Murska Sobota) a teraz Zebik pisze ze na Murska Sobote mamy jechac :/ i skoro Zebik teraz tamtędy jechał to sprawa jasna, droga nie jest zamknięta
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.08.2008 11:26

Ancia, jest piątek czyli dużo ludzi jedzie do HR. Warto przyjrzeć się w jakich godzinach tworzą się korki na przejściu. Przynajmniej będziesz wiedziała czego się spodziewać :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 11:40

joe_simpson

Po wjeździe do Słowenii za znaną wszystkim stacją benzynową na rondzie jedziesz na Dolga VAS ( w lewo) po około 200 metrach będzie żółta tablica z nazwą, następnie dojedziesz po kilku kilometrach do Lendawy a tam na pierwszym rondzie nie ma znaku Mursko Srediscie - jest MURSKO SOBOTA - i tam się kieruj potem drugie rondo dalej na Mursko Sobota (prosto) i dojeżdżasz do ostatniego ronda gdzie jest autostrada tam masz znak Cakovec (nie ma nigdzie w Słowenii znaku Mursko Sredisce) i na Cakovec się kieruj i dojedziesz do przejścia.
Użytkownik usunięty
Re: Bratyslawa - Csorna

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 11:43

gregem napisał(a):witajcie,
wszystko juz prawie wiem nt drogi 86, ale mam prosbe - prosze opisac w kilku slowach, jak trafic z autostrady (jade od Zyliny) na route 86 ?
czy powinienem w Bratyslawie zjezdzac z autostrady czy jechac w kierunku Budapesztu i tam zjechac na Csorne ? (kupowac winiete u Madziarow ?)

pozdrawiam
greg

Dojedziesz do Bratysławy tam jedź cały czas na Budapeszt - Gyor i dojedziesz do przejścia w Rajce i dalej jest już oznaczenie ROUTE 86

pa
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 11:45

skunk napisał(a):Witam!
Proszę o potwierdzenie czy słynna droga 86 nalezy do I klasy i można nią rozwijać prędkość 110 km/h samochodem osobowym.

Dziękuję i pozdrawiam

Chyba jednak nie bo z tą I klasą to chodzi o drogi ekspresowe.

Jechałem 2 razy 86-tką w nocy jest luźniej ale droga jest miejscami dziura i dużo jest ograniczeń - w dzień jest lekko tłoczno i nie rozwiniesz prędkości więcej jak 100

pozd
joe_simpson
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joe_simpson » 01.08.2008 11:45

dl napisał(a):Sebeck przy okazji dopiszę tutaj.
Zaraz za granicą w Redics jest po lewej stronie stacja benzynowa, a za nią te rondo. Odległość taka, że z granicy dorzuciłbyś kamieniem. Na rondzie trzeba skręcić w lewo oznaczone na znaku Dolga Vas (bez numeru drogi, żółte pole). Jadąc przez Dolga Vas dojeżdzasz do ronda w Lendavie i skręcasz w prawo. Po drodze są jeszcze bodajże 2 ronda. Potem skręcasz w lewo na Mursko Sredice (nie mylić Murska Sobota) i dalej kontynuujesz zwykłą drogą. do granicy. Natomiast autostradę masz cały czas równolegle z prawej strony.

taki post wyczytałem wcześniej, stąd moje pytanie , no ale pojade tak jak radzisz, dzieki pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 11:48

joe_simpson napisał(a):
dl napisał(a):Sebeck przy okazji dopiszę tutaj.
Zaraz za granicą w Redics jest po lewej stronie stacja benzynowa, a za nią te rondo. Odległość taka, że z granicy dorzuciłbyś kamieniem. Na rondzie trzeba skręcić w lewo oznaczone na znaku Dolga Vas (bez numeru drogi, żółte pole). Jadąc przez Dolga Vas dojeżdzasz do ronda w Lendavie i skręcasz w prawo. Po drodze są jeszcze bodajże 2 ronda. Potem skręcasz w lewo na Mursko Sredice (nie mylić Murska Sobota) i dalej kontynuujesz zwykłą drogą. do granicy. Natomiast autostradę masz cały czas równolegle z prawej strony.

taki post wyczytałem wcześniej, stąd moje pytanie , no ale pojade tak jak radzisz, dzieki pozdrawiam :)

Dobrze jest napisane na ostatnim rondzie nie jedź na Mursko SObota (bo wjedziesz na autostradę) tylko wjedź na drogę na Cakovec (na tym drogowskazie nie ma nazwy Mursko Sredisce jest Cakovec tu kolega napisał nie precyzyjnie.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 01.08.2008 12:20

Ok Rysio :lol: :wink:
gregem
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregem » 01.08.2008 14:17

zebik napisał(a):
wszystko juz prawie wiem nt drogi 86, ale mam prosbe - prosze opisac w kilku slowach, jak trafic z autostrady (jade od Zyliny) na route 86 ?
czy powinienem w Bratyslawie zjezdzac z autostrady czy jechac w kierunku Budapesztu i tam zjechac na Csorne ? (kupowac winiete u Madziarow ?)

pozdrawiam
greg

Dojedziesz do Bratysławy tam jedź cały czas na Budapeszt - Gyor i dojedziesz do przejścia w Rajce i dalej jest już oznaczenie ROUTE 86

pa

dzieki Zebik :)
mam nowy atlas Europy (taki rozkladany jak ksiazka ;) ) i tam od granicy Slovakia-Węgry jest autostrada M1
rozumiem, ze atlas troszke wybiega w przyszlosc i ze nie bede jechal od granicy (Rajka) autostrada... ?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 01.08.2008 15:53

zebik napisał(a):
skunk napisał(a):Witam!
Proszę o potwierdzenie czy słynna droga 86 nalezy do I klasy i można nią rozwijać prędkość 110 km/h samochodem osobowym.

Dziękuję i pozdrawiam

Chyba jednak nie bo z tą I klasą to chodzi o drogi ekspresowe.

Jechałem 2 razy 86-tką w nocy jest luźniej ale droga jest miejscami dziura i dużo jest ograniczeń - w dzień jest lekko tłoczno i nie rozwiniesz prędkości więcej jak 100

pozd

Dziur jako takich nie ma tylko czasami są koleiny,a Węgrzy wolą postawić znak 30 km/h niż naprawić koleiny,w terenie zabudowanym 30-50km/h,ale 120 też można pojechać miejscami.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2008 21:22

gregem napisał(a):
zebik napisał(a):

pozdrawiam
greg

pa

mam nowy atlas Europy (taki rozkladany jak ksiazka ;) ) i tam od granicy Slovakia-Węgry jest autostrada M1
rozumiem, ze atlas troszke wybiega w przyszlosc i ze nie bede jechal od granicy (Rajka) autostrada... ?

Atlas mówi prawdę tam jest kawałek autostrady ale ty wybierz drogę alternatywną przez dolga vas i lendawę i nie trzeba się martiwić o winiety jeśli pojedziesz tak jak opisałem to będziesz szybciej.
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 02.08.2008 00:24

Jesteśmy tak przyzwyczajeni do naszego przejścia z ;chinką; :!: To nie możliwe, aby zamknęli drogi lokalne, aby kierowali na płatną nie dając innej alternatywy :!:
gregem
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregem » 02.08.2008 05:47

zebik napisał(a):
gregem napisał(a):
zebik napisał(a):

pozdrawiam
greg

pa

Atlas mówi prawdę tam jest kawałek autostrady ale ty wybierz drogę alternatywną przez dolga vas i lendawę i nie trzeba się martiwić o winiety jeśli pojedziesz tak jak opisałem to będziesz szybciej.

ZEBIK !
przeciez ja pytam o początek route86... a Ty mi tu wyjezdzasz z Dolga Vas ;)
Pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2008 08:20

gregem napisał(a):
zebik napisał(a):
gregem napisał(a):
zebik napisał(a):

pozdrawiam
greg

pa

ZEBIK !
przeciez ja pytam o początek route86... a Ty mi tu wyjezdzasz z Dolga Vas ;)
Pozdrawiam :)

O sorry miałem napisać o drodze z Rajki a napisałem o następnej granicy.
Jechałem w nocy przez Rajkę, tam winietę słowacką przy granicy sprawdzili mi Słowaccy Policjanci, dalej odcinek jest nie płatny (ten od Rajki do 86-tki)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.08.2008 08:51

Do Mosonmagyorovr można też przelecieć równoległą drogą do autostrady :)

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stare opracowanie "Trasa przez zachodnie Węgry" - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone