ZSłowenia
napisał(a) Gajus.ems » 16.07.2008 22:10
Mosqito napisał(a):W tym miejscu mam prośbę do wszystkich, którzy jechali tą drogą po 1.07
aby skorygowali te przypuszczenia. Osoby, które jechały wcześniej albo znają drogę jedynie z mapy lub navi narazie prosiłbym o nie wypowiadanie sie w celu uniknięcia niedomówień.
PS. Ci Słoweńcy chyba szybciej budują niż my piszemy na forum
To może ja trzy zdania. Jechałem tą trasą po 01.07.2008 i wracałem wczoraj. ( jadę tak już 3-4 rok ). Jest to najlepszy wariant przez Węgry a przynajmniej był. Podzielę się swoimi wątpliwościami, ale mogą być to tylko SPEKULACJE.
Wjeżdżam sobie na Słowenię z 86-stki w REDICS jadę zgodnie ze znakami na MURASKO SREDICE I CAKOVAC w CRO, droga cały czas jednopasmowa potem już na autostradzie w remoncie a raczej w budowie. W pewnym momencie konstarnacja wyrażny znak winety obowiazującej na trasie do CRO. Obok znaku winety znak autostrady której wg mnie jeszcze nie ma na tym odcinku. Trochę sie zaniepokoiłem, że zaraz spotkam patrol policji i będę się tłumaczyć ( słono płacić bo co powiem że na CRO PL napisano,że to odcinek bezpłatny. NIE MIAŁBYM DO NIKOGO PRETENSJI)) . Droga szybko minęła i już byłem w CRO, bez żadnych kontroli dokumentów czy bagażnika. Wolałem już nie wracać tą drogą ale alternatywnie przez GORIOCAN-LENTYE, niestety żona oznajmiła mi że zaplanowała zakupy w strefie wolnocłowej i bardzo jej na tym zależy( tuż przed granicą Słoweni z Chorwacją) i pojechałem na Mursko Sredice i Redics. Od strony Słowenii nie było żadnych informacji o winetkach, sądzę że słowenicy ośmieszyliby sie gdy brali opłatę 35 euro za kilka kilometrów jedmopasówki, która kiedyś będzie autostradą.
Tak więc myślę, że ten odcinek jest BEZPŁATNY. Zastanawia mnie tylko, że na tej trasie byliśmy jedyną osobówką.... może to przypadek.
Gajus