wlodek61 napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):wracałem w nocy czw-pt koszty: winieta tygodniowa słowacja 150 koron, Chorwacja to ok 25E w jedną stronę za całość autortrad do końca. W Słowenii w tamtą strone bez problemu, natomiast w powrotnej w Lendawie czy tuż przed zgubiłem sie, nie wiem czemu...??
co do tych kawalkad TIR-ów to nie było ich wcale wiele (pewnie dlatego, że nocą jechałem). A dzięki własnie kierowcom TIR nie miałem problemów ( CB ) przy granicy HU - SK. Potwierdzam, że ten krotki odcinek autostrady po stronie HU jest bezpłatny.
Wielkie dzięki za odpowiedź.Z tego co piszesz,to nie płaciłeś w Słoweni,ale którą drogą jechałeś?.Są według mapy dwie możliwości:1-lokalnymi drogami przez Dolga Vas i Lendawe i droga 109. 2-droga nr.3(na mapie wygląda poważnie) i potem nr.109.Czy ta druga też jest bezpłatna?.Liczę na Twoją wyrozumiałość.
Bodzioch Marek napisał(a):pytalem policjanta slowenskiego który na granicy sobie dokumenty sprawdza i mowil że nie ma winiet, a ten kawałek autostrady to juz kilka lat temu jak jechalem to też wykańczali- chyba dobrze pamietam...??
mariusz29 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Z Redics do Lendavy jedziemy drogą nr 2 a następnie drogą nr 109 do Mursko Sredisce , czyli pojedziemy pod autostradą , a nie po niej.
Mapa
Z załączonej mapy wydaje się, że droga ma nr 3
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi