Adrian34 napisał(a):Czy ktoś może potwierdzić,że odcinek autostrady D2 z Bratysławy do Mosomagyarovar (część węgierska) jest bezpłatny. Chodzi mi odojazd do 86. Pozdrawiam
Tak jest bezpłatny na 1000%
Bodzioch Marek napisał(a):wracałem w nocy czw-pt koszty: winieta tygodniowa słowacja 150 koron, Chorwacja to ok 25E w jedną stronę za całość autortrad do końca. W Słowenii w tamtą strone bez problemu, natomiast w powrotnej w Lendawie czy tuż przed zgubiłem sie, nie wiem czemu...??
co do tych kawalkad TIR-ów to nie było ich wcale wiele (pewnie dlatego, że nocą jechałem). A dzięki własnie kierowcom TIR nie miałem problemów ( CB ) przy granicy HU - SK. Potwierdzam, że ten krotki odcinek autostrady po stronie HU jest bezpłatny.
Redics, Lendawawlodek61 napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):wracałem w nocy czw-pt koszty: winieta tygodniowa słowacja 150 koron, Chorwacja to ok 25E w jedną stronę za całość autortrad do końca. W Słowenii w tamtą strone bez problemu, natomiast w powrotnej w Lendawie czy tuż przed zgubiłem sie, nie wiem czemu...??
co do tych kawalkad TIR-ów to nie było ich wcale wiele (pewnie dlatego, że nocą jechałem). A dzięki własnie kierowcom TIR nie miałem problemów ( CB ) przy granicy HU - SK. Potwierdzam, że ten krotki odcinek autostrady po stronie HU jest bezpłatny.
Wielkie dzięki za odpowiedź.Z tego co piszesz,to nie płaciłeś w Słoweni,ale którą drogą jechałeś?.Są według mapy dwie możliwości:1-lokalnymi drogami przez Dolga Vas i Lendawe i droga 109. 2-droga nr.3(na mapie wygląda poważnie) i potem nr.109.Czy ta druga też jest bezpłatna?.Liczę na Twoją wyrozumiałość.
zdjęć zrobiłem łącznie ok 250 z czego 90% to zaległości z 18 miesiecznym synem. Zar z nieba i ciężko było kogokolwiek wyciągnąć -> Omis w sezonie to porażka. Na plenerowy wyjazd to chyba najlepiej maj lub pazdziernik... napisałem kilka słów i wkleje linka, ale to musi poczekac...Rysio napisał(a):Ty się bierz za wklejanie zdjęć
machoony napisał(a):Czytam tutaj o szukaniu drogi bezpłatnej, często nie autostrady. Po co?
Jadąc na urlop wybierałem drogę bezpieczną, wygodną, szybką.
Rysio napisał(a):machoony napisał(a):Czytam tutaj o szukaniu drogi bezpłatnej, często nie autostrady. Po co?
Jadąc na urlop wybierałem drogę bezpieczną, wygodną, szybką.
A jesteś pewny, że zapchana autostrada, z setkami niewyspanych kierowców, którzy siedzą często za kółkiem po ponad tysiąc kilometrów, gdzie często nadrabia się stracony w korkach czy na granicach czas, gnając by zdążyć przed zmierzchem do zarezerwowanej kwatery, bądź dojechać na upartego do domu, bo przecież "nie zatrzymam się na nocleg, skoro zostało zaledwie 300 km", gdzie prędkości niektórych oscylują dalece ponad to, co doradza zdrowy rozsądek jest bezpieczniejsza od niemal pustej drogi krajowej z szerokimi poboczami, gdzie ludzie nie gnają wyłącznie po to by dotrzeć do celu, ale uważają, że oni już są na wczasach Autostradami jeżdżę z Chorwacji po połowie września, wtedy to autostrada jest rzeczywiście autostradą a nie poligonem wojennym furiatów
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi