Bodzioch Marek napisał(a):3-4,5 godzinMayki napisał(a):Mam takie pytanie. Ile czasu zajmuje przejazd z Rajki do Zagrzebia, ewentualnie ile zajmuje przejazd od M1 do autostrady w kierunku Zagrzebia? Chodzi oczywiście o drogę 86.
co do stanu drogi 86 to w porównaniu z zeszłym rokiem jest bosko. W ciągu ostatnich 2 tyg jechałem tą trasą 4razy i widziałem postęp. Na początku trasy były 2 mijanki, ale to pryszcz, droga wyrównana i można gnać. Trzeba patrzeć jednak na znaki ograniczenia do 40 i garby, są chyba dwa uskoki lecz już nie takie ostre by rozwalić zawieszenie. Pozostało jeszcze kilka ograniczeń gdzie droga już jest zrobiona. Pozostaje jeszcze do zrobienia w południowej części trasy odcinek może 10-20km gdzie nawierzchnia zbliżona jest do naszych bocznych krajówek. W nocy miałem jeden numer w południowej części ale to moja wina bo czarna noc, czarna nowa nawierzchnia bez namalowanych pasów i nie za bardzo było widać, ze zakręt i mało nie wyleciałem z drogi. Jednak zmęczenie, noc i prędkość mogą się przyczynić do niemiłych zdarzeń. Drugim razem też w nocy zwolniłem gdy z naprzeciwka ostro TIR migał mi światłami, za zakrętem okazało się, że inny TIR zgubił koło i takie wielkie leżało sobie na środku drogi. Jechałem raz teraz w niedzielę przez dzień, wyjechałem o 10.00 i po 11-stu godzinach i trzech minutach nie przekraczając 140km/h byłem w Podgorze. trasę od Rajki do Redics przejechałem w 2h. Fakt, jechałem sam i postoje tylko na siusiu i światła.
Napisz jak to jest ile tej kiepskiej drogi przed Redics jest? Jedni piszą ze nawierzchnia całkiem zerwana i trzeba jechać max 20km/h dziury i nie wiadomo jeszcze co i ze takiego odcinaka jest ok 1 km przed sama granica. Ciebie rozumie ze jeszcze zostało"starej" drogi do zrobienia 10-20km? ale asfalt jest na drodze?