Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stanici czy Marusici ? cholera...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dmytranka
Podróżnik
Stanici czy Marusici ? cholera...

Nieprzeczytany postnapisał(a) dmytranka » 20.02.2012 15:37

Szukałam długo właściwego dla naszej rodziny miejsca w Chorwacji i wreszcie mam :) Chciałam podziękować Cromaniakom, bo bez Waszych bezcennych komentarzy i relacji nie znalazłabym tych czarownych dziur i garbatych plaż :) Widoki Chorwacji ciągną nas od jakiegoś czasu, ale jednocześnie z siłą wprost proporcjonalną odpycha nas wizja piwnobrzuszastych rodaków, leżących jak wielorybki plackiem na plaży przypominającej parking marketu :wink: Zdecydowaliśmy się na Środkową Dalmację, bo jesteśmy fanatycznie przywiązani do... gór :D
Polecam początkującym, jak ja, porzucenie swojego maila na tym forum, nie muszę już szukać, codziennie dostaję po kilka ofert bezpośrednio od Chorwatów :) Wysłąłam pytanie do Marusici, do polecanej tu FANI i czekam z utęsknieniem na odpowiedź - od trzech dni cisza :( Dostałam w międzyczasie ofertę ze Stanici, tanią - 30 euro/dzień. Standard lekko pół średni, ale taka cena zawiera opłaty klimatyczne i pozwoli zostać nam nad Adriatykiem 14 dni zamiast 10 :) Siedzę więc i czekam na tę odpowiedź z Marusici, "dałam" im czas do jutra rana. W końcu na plażyczki Marusici można podjechać samochodem... :?:
dmytranka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dmytranka » 20.02.2012 16:18

a był ktoś może w Villa Daniela w Stanici ? mam też taką propozycję, ale nie mogę nigdzie znaleźć opinii :?
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 20.02.2012 16:35

Do FANI lepiej zadzwoń. Z tymi mailami u nich coś kiepsko. Dogadasz się bez problemu.

Pozdrawiam
Krzysiek
dmytranka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dmytranka » 20.02.2012 16:44

dzięki, to Twoje zdjęcia tak mnie tam pchają ;)
Kadi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kadi » 20.02.2012 16:54

Ano moje.
Dla mnie wybór byłby prosty :wink:
Ale sama zdecyduj...
:papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2012 17:09

W Chorwacji nie spotkałem się :wink:
dmytranka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dmytranka » 20.02.2012 17:38

ot cholera, ojtamojtam, tyle emocji jak człowiek w lutym patrzy na Adriatyk :)

Ale chyba wybiorę wersję ekonomiczną, czyli apartament w Stanici. I tak przez 80% doby nas w nim nie będzie, okolica prawie (tak wiem, robi różnicę;)) taka sama, tylko 10km odległości. A jednak 105 euro tygodniowo różnicy, piechotą nie chodzi :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.02.2012 18:53

Twoje lokum w Stanici jest niczego sobie ... przypomniałem sobie przy okazji moje Cro 2002 :wink: Naokoło dużo zieleni i restoran Borovina , w dodatku na świeżym powietrzu. Bliziutko do bardzo fajnej plaży ... w lewo skałki,a na prawo żwirek ... będzie ze 150 schodków żeby się z powrotem wydrapać :wink:
Oto Twoje lokum ... http://www.vavra-cz.com/EN_version/chor ... nijela.htm

Gdyby było zajęte , proszę się absolutnie nie poddawać ... http://www.vavra-cz.com/EN_version/chor ... rtmany.htm
Pozdrav .
dmytranka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dmytranka » 20.02.2012 19:11

ze schodkami damy chyba radę, mieszkamy w górskich okolicach i ganiamy po Beskidach w każdej wolnej chwili :) Potomstwo się może burzyć, ale mam plan, żeby słodycze zostawiać w pokoju - taka mała motywacja ;)
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 15.03.2012 13:07

mkm napisał(a):Twoje lokum w Stanici jest niczego sobie ... przypomniałem sobie przy okazji moje Cro 2002 :wink: Naokoło dużo zieleni i restoran Borovina , w dodatku na świeżym powietrzu. Bliziutko do bardzo fajnej plaży ... w lewo skałki,a na prawo żwirek ... będzie ze 150 schodków żeby się z powrotem wydrapać :wink:
Oto Twoje lokum ... http://www.vavra-cz.com/EN_version/chor ... nijela.htm

Gdyby było zajęte , proszę się absolutnie nie poddawać ... http://www.vavra-cz.com/EN_version/chor ... rtmany.htm
Pozdrav .

Potrzebuję min. tylko 1 kantor, 1 sklep i 1 restuarcję... 8) .. czy to znajdę w Stanici ?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 15.03.2012 13:16

zbig99 napisał(a):Potrzebuję min. tylko 1 kantor, 1 sklep i 1 restuarcję... 8) .. czy to znajdę w Stanici ?

Sklep i restaurację masz,a kantor uważam za zbędny :wink:
Dasz radę :D
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 15.03.2012 13:18

Ja mam pytanko do bywalców miejscowosci Stanici , Marusici ,Mimice....
Czy jest sens zajeżdżać do tych miejscowości bez rezerwacji i szukać noclegu , czy tam raczej wszystko obstawione jest wcześniej ?
Bardzo zachęcacie do pobytu w tych miejscowościach ,a nigdy tam nie byliśmy.Jest możliwość wynajęcia kwatery np. na 4 noce ?
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 15.03.2012 13:24

kleeberg napisał(a):
zbig99 napisał(a):Potrzebuję min. tylko 1 kantor, 1 sklep i 1 restuarcję... 8) .. czy to znajdę w Stanici ?

Sklep i restaurację masz,a kantor uważam za zbędny :wink:
Dasz radę :D

Wiem, że dam radę... ale czy jest? Czy trzeba drałować do Omisia.. 8)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 15.03.2012 14:28

zbig99 napisał(a):Wiem, że dam radę... ale czy jest? Czy trzeba drałować do Omisia.. 8)

To raptem 5km. W czym problem?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 15.03.2012 16:28

zbig99 napisał(a):Wiem, że dam radę... ale czy jest? Czy trzeba drałować do Omisia.. 8)

Sklepy są dwa,konoby trzy,a może nawet cztery :D

Aby wymienić pieniążki,trzeba drałować do.. :lol: :wink:

Pzdrv
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne