Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stan drogi: Chyżne - Bańska Bystrzyca - Sahy - Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 17.08.2021 07:38

Jechałem w niedzielę, żadnych utrudnień, ruch umiarkowany do autostrady węgierskiej, na autostradzie natężenie ruchu w kierunku Balatonu dość duże, ale bez utrudnień. Generalnie przejazd bezproblemowy.
kaltes
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaltes » 17.08.2021 14:09

nowotarżanin napisał(a):Jechałem w niedzielę, żadnych utrudnień, ruch umiarkowany do autostrady węgierskiej, na autostradzie natężenie ruchu w kierunku Balatonu dość duże, ale bez utrudnień. Generalnie przejazd bezproblemowy.

Dzięki. Mnie czeka w następny poniedziałek. Pewnie natknę się na trochę tirów z rana, ale byłem ciekawy czy dużo remontów, bo czasem za Zvoleniem widzę czerwono na Google maps. Pozdro!
kasjapa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasjapa » 10.07.2024 08:10

Czy możecie potwierdzić, że odcinek drogi na Słowacji Donovaly - Bańska Bystrzyca jest jednokierunkowy (w kierunku Południe - północ) Jeśli tak to czy ktoś wie jak długo tak będzie?
Na stronie https://www.zjazdnost.sk/situation/list.html są tylko wzmianki o ruchu wahadłowym. Natomiast Google maps przy wyznaczaniu trasy z polski na południe omija wioskę Polkanova z uwagi na częściowo zamknięta drogę 59 (w drugą stronę Google już wytycza trasę w tym miejscu)
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 19.07.2024 21:42

Podbijam bo mnie to interesuje, wyjazd z Krakowa 4 sierpnia :D
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 20.07.2024 07:17

Jeździłem kiedyś na BB, Sahy, Budapeszt z Krakowa. 5 lat już mija po zmianie trasy, już tu nie wrócę.
Dżejan - proponuję inną trasę, przemyśl to, są ciekawsze alternatywy. Opisy znajdziesz na forum. Ja też mogę krótko opisać jak się zdecydujesz.

Ostatni wpis (coolina) trasa-przez-slowacje-wegry-t26527-7305.html
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 21.07.2024 20:10

jechałem 86 dwa razy i nie spasowało mi bo strasznie dużo tirów tam jeździ i brak możliwości wyprzedzania,
wolę przemęczyć Słowację a potem już autostrady węgierskie i chorwackie.
Zanim ja z domu pod Krakowem dojadę do Żyliny to przez Zvolen jestem już prawie na granicy Węgierskiej
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 22.07.2024 08:34

Jechałem tam i z powrotem w tym roku, Tirów prawie w ogóle, powrót no może ze 3 sztuki, z PL. Jest spoko, po co wyprzedzać oni gnają na ograniczeniach prędkości przez wioski. Poza tym jest spory kawałem M86/85 więc lecisz autobanem.
Zrobisz, jak zechcesz, Twój wybór.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 22.07.2024 10:16

damianisko5 napisał(a):Jechałem tam i z powrotem w tym roku, Tirów prawie w ogóle, powrót no może ze 3 sztuki, z PL. Jest spoko, po co wyprzedzać oni gnają na ograniczeniach prędkości przez wioski. Poza tym jest spory kawałem M86/85 więc lecisz autobanem.
Zrobisz, jak zechcesz, Twój wybór.

Tam jest ograniczenie do 100km/h, to nie jest autoban.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 30.07.2024 20:23

Decyzja podjęta. Z Krakowa do Chorwacji przez Sahy a z powrotem przez Lenti, Żilinę i Żywiec.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.07.2024 21:11

Dżejan napisał(a):Zanim ja z domu pod Krakowem dojadę do Żyliny to przez Zvolen jestem już prawie na granicy Węgierskiej

8O Jakim cudem?
Kraków - Żylina 204 km, nie całe 3 h
Kraków-Sahy 304 km i 4,5 h
Jadąc pierwszą trasą w 4,5 h jesteś przed Bratysławą i za Tobą ok. 360 km
Chyba, że chcesz zaoszczędzić te 17 eur za winietkę SK...

Dżejan napisał(a):jechałem 86 dwa razy i nie spasowało mi
Teraz tak wracałam i też nam nie spasowało, a ruchu prawie nie było....
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 02.08.2024 17:01

potrzebuję pilnie strony słowackiej o utrudnieniach na drogach słowackich
kasjapa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasjapa » 05.08.2024 12:37

Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Stan drogi: Chyżne - Bańska Bystrzyca - Sahy - Budapeszt - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone