Sylwetka... napisał(a):kaltes napisał(a):Witajcie. Piszę w dwóch wątkach tę samą wiadomość, bo fajnie byłoby znać odpowiedź na nużące mnie pytanie.
W zeszłym roku jadąc na Chorwację trasą Kraków-Chyżne-Bańska-Zvoleń-Budapeszt i Cro co jakiś czas był ruch wahadłowy. Niestety nie pamiętam jakie to były odcinki, ale czy wiecie może, czy te remonty wciąż trwają i trzeba się męczyć z wahadełkami, czy może Słowacy już się z tym wszystkim uporali? A jeśli się uporali, to czy te remonty przyniosły poprawę na lepsze?
Pozdrawiam Was
19 sierpnia nie było żadnych remontów, jedynie remontowana była droga nr 69 (nowy asfalt już jest) koło Bańskiej B., ale to info dla tych którzy omijają płatny odcinek
krutom napisał(a):20 sierpnia, sobota.
Ruch niewielki, brak ciężarówek, brak remontów, ale wolna jazda.
Odcinek Chyżne - Sahy (209 km) przejechany w 3:40 z ominięciem niby autostrady B-B - Zwoleń i 15 minutowym postojem w Donovaly na kawkę i rozprostowanie kości.
Nie jest to najszybsza trasa i chyba nie będzie.
Słowacy raczej nie planują tu inwestycji.
12:37 wjazd z Mo do Budapesztu
13:02 wyjazd na drogę nr 6 w kierunku autostrady M6.
Jak widać przejazd przez Budapeszt zajął 25 min.
Czasy na podstawie zdjęć specjalnie w tym celu zrobionych.
kaltes napisał(a):Jechałeś dokładnie z przepisami?
50 w zabudowanym, 90 w nie?
marwyk napisał(a):W 3 godziny bez napinki z uwaga na wioski z 50 km/h da rade zrobić. Oczywiście nie może być za duży ruch na drodze. Ja wyjechałem ze stacji Chyżne 23 a 2.15 mam już potwierdzenie z zakupu winiety na granicy w Sahy.
piekara114 napisał(a):Ja końcem lipca też nic nie stwierdziła. Jedynie co stwierdziłam to wolną, nużącą jazdę tym przez Słowację tym wariantem
marwyk napisał(a):W 3 godziny bez napinki z uwaga na wioski z 50 km/h da rade zrobić. Oczywiście nie może być za duży ruch na drodze. Ja wyjechałem ze stacji Chyżne 23 a 2.15 mam już potwierdzenie z zakupu winiety na granicy w Sahy.
marwyk napisał(a):warto omijac bo czasowo to niewiele - prosze bardzo juz prosciej sie nie da:
https://www.google.pl/maps/dir/48.73149 ... m1!1b1!3e0
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi