megidh napisał(a):...ostatecznie ponownie wybrałam Słoneczny Brzeg. Do wyboru miałam kilka hoteli w bardzo atrakcyjnej cenie. Zdecydowałam się na hotel Esperanto, który polecał mi nasz forumowy moderator globalny Janusza Bajcer.
Oczywiście że hotel był OK. My nie jesteśmy bardzo wymagający a hotel służy nam tylko do spania, resztę czasu przebywamy poza nim. Chociaż jak są świetne warunki, to nam to nie przeszkadza .Janusz Bajcer napisał(a):megidh napisał(a):...ostatecznie ponownie wybrałam Słoneczny Brzeg. Do wyboru miałam kilka hoteli w bardzo atrakcyjnej cenie. Zdecydowałam się na hotel Esperanto, który polecał mi nasz forumowy moderator globalny Janusza Bajcer.
No to jestem ... i ciekawy jestem czy polecenie okazało się OK.
W tej relacji Słoneczny Brzeg będzie potraktowany bardzo minimalistycznie, bowiem bardzo mało czasu w nim spędziliśmy. Trochę więcej możesz przeczytać w mojej relacji z 2020 roku Covidowe wakacje, czyli Bułgaria zamiast… Bułgarii.marekkowalak napisał(a):Stambuł mam zaliczony przed chwilą, Słoneczny Brzeg w planach na przyszły rok - więc chętnie poczytam i pooglądam.
Każda pora roku ma swoje wady i zalety. Ja zdecydowanie bardziej lubię jeździć wiosną lub na początku lata, ale jesienne wyjazdy też mi się zdarzają. Natomiast zimą wolę siedzieć w domu. No chyba że trafiłby się wyjazd na drugą półkulę, czyli tak, gdzie wtedy jest lato .marekkowalak napisał(a):Już widzę, że letni Stambuł ładniejszy i bardziej kolorowy niż mój zimowy.
maslinka napisał(a):Wow, zachwycająca zajawka! Jestem oczywiście, chłonę i planuję
Dzięki .te kiero napisał(a):Zdjęcia jak zawsze żyleta.
No jeździ się po świecie . A Cro też mam w zanadrzu, tylko czasu brak na pisanie.te kiero napisał(a):Ło matko kochana, na jesień napisałem, że nikły ruch na forum, a po nowym roku jak w sezonie, ino poza Cro
Mam nadzieję, że pomogę w potwierdzeniu planów lub ich uzupełnieniu.te kiero napisał(a):Ja również planuję Stambuł via Bulgaria, jest nawet wersja mapowo-excelowska, więc chętnie zobaczę Waszą wersję.
Zapraszam na wspominki .jolcix napisał(a):W Stambule byłam w grudniu 2023, fajnie się patrzy na zdjęcia i rozpoznaje znajome miejsca
chętnie powspominam
Właśnie był tylko jeden nocleg, ale może kiedyś damy radę ponownie odwiedzić Stambuł, więc doświadczenie z tego wyjazdu zaowocuje podczas następnego.piekara114 napisał(a):A myślałam, że samodzielnie zaplanowałaś eskapadę do Stambułu.
Myślałam kiedyś o takim wyjeździe, ale oferty na Stambuł były tylko z 1 noclegiem, co mnie nie zadowalało... Ciekawa jestem jak u Ciebie to wyszło...
Czas goi rany a minęło już osiem miesięcy. To był nasz piąty pies, którego musieliśmy pożegnać. I już nie chcę więcej żadnego, bo każde odejście bardzo boli.maslinka napisał(a):Bardzo mi przykro z powodu Waszego psa...
megidh napisał(a): Każda pora roku ma swoje wady i zalety.
W kolejkach staliśmy, ale nie aż tak długo.marekkowalak napisał(a):megidh napisał(a): Każda pora roku ma swoje wady i zalety.
Na pewno zaletą zimowych wyjazdów są mniejsze kolejki do najważniejszych atrakcji. My w styczniu nie widzieliśmy żadnej kolejki w Stambule, a jak oglądałem na YT filmy z sierpnia, to przy Topkapi czy Hagia Sophia potrafi się dziać (nawet 2 godziny stania w ogonku!!!
Ciekaw jestem zatem, jak było u was.
Brrr..., aż mnie trzęsie, gdy pomyślę o zimnicy. W Kopenhadze byliśmy dwa razy i pomimo tego, że to było latem, to i tak trafiły nam się tam cztery pory roku i to na dodatek w ciągu jednego dnia.marekkowalak napisał(a):Ja też wolę ciepełko, więc zimowe wyjazdy tylko na południe - nigdy bym się nie wybrał w styczniu do Kopenhagi czy Sztokholmu. Chociaż pewnie i zimą jest tam ładnie.
tony montana napisał(a):Hej hej
Zdjęcia ze Stambułu moc.
tony montana napisał(a):Też mieliśmy plan na wycieczkę do Stambułu, ale wyjazd 4 rano a powrót o 24 tego samego dnia nie zachęcał....teraz w sumie żałuję.
tony montana napisał(a):Widzę, że Kamienica i Szumensko nadal królują w Slancev Brjag.
tony montana napisał(a):No i nie zabrakło Nessebaru, miasta, w którym pierwszy raz w życiu jadłem moule
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe