Czyżbyś nie słyszał wcześniej o Balacie .te kiero napisał(a):Balat zapisany wygląda bardzo ciekawie i zachęcająco.
My też jesteśmy pod wrażeniem tego miasta. Zdecydowanie przerosło nasze oczekiwania. Na każdym kroku jest tam coś ciekawego do obejrzenia.maslinka napisał(a):Ja też jestem pod wrażeniem! Przepiękne miejsca zobaczyliście
Tobie . Niemożliwe .maslinka napisał(a):Na razie trochę mi się to wszystko nie mieści w głowie
megidh napisał(a):Czyżbyś nie słyszał wcześniej o Balacie .te kiero napisał(a):Balat zapisany wygląda bardzo ciekawie i zachęcająco.
Ja się zainteresowałam tą dzielnicą po przeczytaniu tego artykułu.
te kiero napisał(a):megidh napisał(a):Czyżbyś nie słyszał wcześniej o Balacie .te kiero napisał(a):Balat zapisany wygląda bardzo ciekawie i zachęcająco.
Ja się zainteresowałam tą dzielnicą po przeczytaniu tego artykułu.
Nie słyszałem, dlatego dziękuję, od czego jest forum, muszę jeszcze podpatrzeć czym najlepiej się tam dostać.
Większa część plaży przy wejściu w pobliżu naszego hotelu zastawiona jest leżakami i parasolami, za które trzeba zapłacić.
wiola2012 napisał(a):Większa część plaży przy wejściu w pobliżu naszego hotelu zastawiona jest leżakami i parasolami, za które trzeba zapłacić.
A koszt takich leżaczków wcale do małych nie należy, gdy się jest 7 dni. Tak stwierdziła moja córcia. Myślały dziewczyny, że jak sobie wykupią all inclusive, z plażą oddaloną od hotelu o 150 m, to będą miały leżaki w cenie. I się pomyliły .
wiola2012 napisał(a):A koszt takich leżaczków wcale do małych nie należy, gdy się jest 7 dni. Tak stwierdziła moja córcia. Myślały dziewczyny, że jak sobie wykupią all inclusive, z plażą oddaloną od hotelu o 150 m, to będą miały leżaki w cenie. I się pomyliły .
Nie do końca, bo all odnosi się do formy wyżywienia (jedzenie cały dzień + napoje w cenie na terenie hotelu, teraz są jeszcze rozróżnienia na soft all, all i ultra all). Reszta jak np. serwis plażowy, bar plażowy, ręczniki plażowe, dostępność basenów podgrzewanych zimą, alkoholi importowanych to już bardzo różnie wygląda i to nie tylko w danym biurze podróży, ale w poszczególnych hotelach...megidh napisał(a):Wzięły za pewnik, że jak all, to all i że wszystko jest w cenie. Przeważnie tak jest, ale nie zawsze.
megidh napisał(a):Ten wyjazd, który odbył się na wariackich papierach, był bardzo udany.
megidh napisał(a):Co do Bułgarii, to niczym nas nie zaskoczyła. Nic się tam praktycznie nie zmieniło od naszego pobytu w 2020 roku. No może to, że na plaży było zdecydowanie więcej ludzi. Pobyt w Bułgarii potraktowaliśmy bardzo wypoczynkowo i sporo czasu spędziliśmy na leżakowaniu w towarzystwie naszych znajomych.
megidh napisał(a):Natomiast najważniejszym punktem programu tego wyjazdu była wycieczka do Stambułu, która udała się rewelacyjnie.
megidh napisał(a):I to już KONIEC relacji.
Dziękuję wszystkim, którzy do niej zaglądali za towarzystwo, czytanie i komentowanie .
Do zobaczenia w następnej relacji.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe