megidh napisał(a):Nasza wizyta w pałacu trwała trzy i pół godziny. Byliśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się ten pałac obejrzeć. Bylibyśmy zadowoleni jeszcze bardziej, gdybyśmy mogli spędzić tam więcej czasu, ale i tak było super.
To nasze przejście było właśnie takie minimalistyczne. Chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej a mieliśmy na to mało czasu, więc musieliśmy się bardzo sprężać. W Pałacu Topkapi można spędzić dużo więcej czasu i nawet nie po to, żeby obejrzeć wszystkie zakątki, ale by spokojnie pospacerować po jego terenie i podelektować się tym miejscem.te kiero napisał(a):megidh napisał(a):Nasza wizyta w pałacu trwała trzy i pół godziny. Byliśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się ten pałac obejrzeć. Bylibyśmy zadowoleni jeszcze bardziej, gdybyśmy mogli spędzić tam więcej czasu, ale i tak było super.
Ciekawe ile trwa przejście w wersji minimalistycznej?
Na pewno 3,5godz tam nie spędzę. Podziwiam.
Dziwne, ale czas tam dla nas jakby spowolnił. Wychodząc z pałacu miałam wrażenie, że byliśmy tam dłużej, niż pokazywał zegarek.piekara114 napisał(a):Sporo czasu udało Wam się jednak w Pałacu spędzić... pewnie nawet tego nie odczuliście...
To, że jest taka surowa, to w zasadzie nie jest zarzut wobec niej. Nam najbardziej nie odpowiadał tam zapach stęchlizny, który spowodował u nas kłopoty oddechowe. Dlatego musieliśmy się stamtąd szybko ewakuować. Gdyby nie to, to spędzilibyśmy tam jeszcze jakieś 10 minut dłużej.piekara114 napisał(a):A Eirene dla mnie bardzo ciekawa, ja lubię surowe świątynie.
megidh napisał(a):te kiero napisał(a):Ciekawe ile trwa przejście w wersji minimalistycznej?
To nasze przejście było właśnie takie minimalistyczne. Chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej a mieliśmy na to mało czasu, więc musieliśmy się bardzo sprężać. W Pałacu Topkapi można spędzić dużo więcej czasu i nawet nie po to, żeby obejrzeć wszystkie zakątki, ale by spokojnie pospacerować po jego terenie i podelektować się tym miejscem.
marekkowalak napisał(a):megidh napisał(a):te kiero napisał(a):Ciekawe ile trwa przejście w wersji minimalistycznej?
To nasze przejście było właśnie takie minimalistyczne. Chcieliśmy zobaczyć jak najwięcej a mieliśmy na to mało czasu, więc musieliśmy się bardzo sprężać. W Pałacu Topkapi można spędzić dużo więcej czasu i nawet nie po to, żeby obejrzeć wszystkie zakątki, ale by spokojnie pospacerować po jego terenie i podelektować się tym miejscem.
Zgadzam się - 3-4 godziny to jest absolutne minimum na Topkapi. Ja spędziłem tam (dokładnie, według zdjęć) 4 godz. 10 minut (i to bez Hagia Irene) i uważam, że spokojnie można było pochodzić jeszcze z godzinę.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe