kemilia napisał(a):A naszym MArusici również były schody do pokonania przy wejściu na plaże ( jakies 168) ale było extra !
Teraz to juz wszystko z usmiechem na twarzy nawet jeśli do morza jest 200m ale w pionie schodami:)--i tak warto:)
kardek napisał(a):kemilia napisał(a):A naszym MArusici również były schody do pokonania przy wejściu na plaże ( jakies 168) ale było extra !
Teraz to juz wszystko z usmiechem na twarzy nawet jeśli do morza jest 200m ale w pionie schodami:)--i tak warto:)
pitpawel napisał(a):Piękne miejsce na udane wakacje. Super relacja, bardzo przyjemnie się ją czyta. Agasz z ciekawości spytam jak z kosztem wynajmu apartamentu za dzień? Byliście w czerwcu ja się wybieram we wrześniu więc pewnie ceny byłyby podobne:) Pozdrawiam
Agasz napisał(a):kardek napisał(a):kemilia napisał(a):A naszym MArusici również były schody do pokonania przy wejściu na plaże ( jakies 168) ale było extra !
Prawda
Moje młodsze dziecko po tym treningu wbiega do domu na 1. piętro szybciej niż się drzwi na dole zamkną
darek1 napisał(a):Agasz napisał(a):loverosa napisał(a):Świetna relacja Mam pytanie,a jak z plażą większą i najbliższym sklepikiem?
Mogę prosić namiary na willę?
Cześć
Dziękuję.
Plaża większa jest zdecydowanie większa niż ta przy willi. Są przy niej chyba 2 knajpki z jedzeniem, piwem, lodami itp.
Na części plaży zasadzonych jest kilkanaście drzew dających cień (tamaryszek chyba?). Wejście do morza jest chyba łagodniejsze.
Można tam wypożyczyć łódkę - cena 100kn/h (chyba przyzwoita cena, tym bardziej, że nawet 6 osób pływających widziałam) i skuter wodny 25euro za 10 min. - ździerstwo moim zdaniem
Jeśli o sklep chodzi, to jest Studenac - zdaje się, że można płacić kartą. Jest też stragan z warzywami i owocami. Ceny porównywalne do cen w Konzumie w Omisu.
A tu link do willi -
http://www.villaleonarda-stanici.com/pl/witamy/
Skuter chyba w lodówkę i klimę jest wyposazony, dodatkowo drink gratis. Ja wszystko rozumiem ale chyba ich popierdoliło. Dla kogo te ceny, dla Niemców. Oni jeszcze lepiej liczą niż my i napewno jest to cena za duża. Cóż bogatych frajerów nie brakuje widocznie.
thopson23 napisał(a):Agasz,
Pięknie się czyta i przyznam, że na przyszły rok już zaplanowałem Plitwice ale...
wiem że Ciebie to bezpośrednio nie dotyczyło ale czy możesz mi powiedzieć, czy w Twojej opinii da się zwiedzić Plitwice z wózkiem?
Wątły raczej jestem i słabego zdrowia więc wole mierzyć siły na zamiary.
Pozdrawiam
Agasz napisał(a):thopson23 napisał(a):Agasz,
Pięknie się czyta i przyznam, że na przyszły rok już zaplanowałem Plitwice ale...
wiem że Ciebie to bezpośrednio nie dotyczyło ale czy możesz mi powiedzieć, czy w Twojej opinii da się zwiedzić Plitwice z wózkiem?
Wątły raczej jestem i słabego zdrowia więc wole mierzyć siły na zamiary.
Pozdrawiam
Witaj
Hmm... myślę, że się da. Pewnie lepiej jak wózek ma trochę większe koła, bo małe mogą się blokować na kładkach.
Jak już pisałam wcześniej, widzieliśmy w tym roku Polaków z trójką małych dzieci i dali radę i nawet na poddenerwowanych nie wyglądali
Zresztą z tego co przeczytałam w relacjach na forum wielu rodziców z maluchami decyduje się na zwiedzanie Plitvic i raczej nikt nie żałuje.
No i jeszcze lepiej zacząć zwiedzanie od wejścia 2 - wtedy z górki się schodzi
thopson23 napisał(a):...
a którą trasę polecasz? z uwagi na wózek oczywiście...
Powrót do Nasze relacje z podróży