Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stało się! Wróciliśmy zauroczeni Chorwacją - Stanići 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 27.07.2012 09:23

romanpl napisał(a):Ożesz... za jednym razem łyknąłem relację... czekam na ciąg dalszy. Mile widziane komentarze "poboczne" zdjęć cen ;)

Się postaram :D
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 27.07.2012 10:02

Środa, 20 czerwca 2012 r.

Rano, godz. 9-ta wstajemy wyspani i biegiem na taras zobaczyć morze, które wczoraj tylko słyszeliśmy...

Z wrażenia zachłyśnięci widokiem zapominamy zrobić zdjęcia... :wink:

Później nadrabiam straty :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2012 10:16

Ciekawa relacja :D dopiero ją znalazłam, my też Plitvickie jeziora zobaczyliśmy przy pierwszym wyjeździe ,zachwyciły nas ,a w tym roku byliśmy w Cro 5 raz :)
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 27.07.2012 10:18

Dziewczyny pognały na sesje zdjęciową :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 27.07.2012 10:20

mallgola napisał(a):Ciekawa relacja :D dopiero ją znalazłam, my też Plitvickie jeziora zobaczyliśmy przy pierwszym wyjeździe ,zachwyciły nas ,a w tym roku byliśmy w Cro 5 raz :)

Tak Jeziora są piękne... mam nadzieję, że też kiedyś 5-ty raz w Cro będziemy :)

Pozdrawiam, Aga
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 27.07.2012 10:28

A tu widok z tarasu na more... och, jak wspaniale byłoby zanurzyć się znów tym turkusie... prawie to czuję...

Obrazek

Obrazek
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 27.07.2012 10:44

A potem to już do końca dnia leżakowanie przeplatane moczeniem, tudzież oba w jednym... :lool:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...ewentualnie krabów podglądaniem... :lol:

Obrazek
hansklos_1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hansklos_1 » 28.07.2012 20:47

witam
właśnie siedzę na tarasie w Stanici i czytam waszą relacje z podróży super opisujesz
pozdrowienia
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 30.07.2012 09:43

hansklos_1 napisał(a):witam
właśnie siedzę na tarasie w Stanici i czytam waszą relacje z podróży super opisujesz
pozdrowienia

Cześć :)
Chętnie bym się do Ciebie przysiadła na tym tarasie i kawkę wypiła na more spoglądając 8)
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 30.07.2012 12:29

Witajcie :)

Weekend nie sprzyjał wpisom na forum - jedno dziecię do domu wróciło i olimpiada się zaczęła... sami rozumiecie... :wink:

To może teraz kilka słów na temat naszego apartamentu, willi i najbliższego otoczenia.

Jako, że do Chorwacji jechaliśmy pierwszy raz, a i doświadczenia z zagranicznych podróży też niewielkie, nie zdecydowaliśmy się na wyjazd "w ciemno". Pomijam fakt, że ja z tych porządnickich, co to lubią mieć zaplanowane, ułożone, wiedzieć gdzie, co i jak i takie tam inne różne :wink:.

W tej sytuacji na przełomie roku zaczęło się wielkie przeczesywanie internetu z tymże forum na czele :) w poszukiwaniu najdogodniejszego miejsca wakacyjnego.
Efekt tych poszukiwań to Aparatament nr 5 - Villa Leonarda, Stanići.
Apartament od plaży dzieli jedynie 100 schodków :? - w dół pokonywane bez problemu (w górę trochę gorzej, ale jak wiadomo ćwiczenia czynią mistrza ) :wink:
Natomiast z apartamentu do parkingu jest 90 schodków - nie wiedzieć czemu - pokonywanych z większym trudem niż te do morza 8O :D
Z apartamentu do plaży mogłoby być bliżej, gdyby wybrać taki z numerkiem 1 na przykład...hmm... za to do parkingu byłoby dalej... :P

A jak to w tym apartamencie jest?

My mieliśmy jeden z dwóch najmniejszych - 38m2 - dla naszej czwórki jednak wystarczający.

Składa się kolejno od wejścia:

- z łazienki - wc, prysznic, szafka z umywalką, suszarka na wyposażeniu - zdjęcia nie zrobiłam

- sypialni - łóżko małżeńskie, szafka nocna i szafa, w której znajduje się nawet mały sejf; sypialnia jest mała to i zdjęcie takie sobie...
Obrazek

- salonu z aneksem kuchennym - tu 2os. rozkładana kanapa, stół, telewizor, szafki kuchenne z zawartością :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz z tarasu...

Obrazek

Obrazek

a taras z widokiem na morze jest...

Obrazek

Obrazek
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 30.07.2012 12:29

Podoba mi się tu, zostaję :).
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 30.07.2012 12:32

Aguha napisał(a):Podoba mi się tu, zostaję :).

Bardzo mi miło :)... zaraz kawkę robię lub co innego... :wink:
karolcia1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 30.07.2012 12:38

To ja też poproszę :D :D :D A Leonarda piękna i nawet wysłałam meila z zapytaniem ale w wybranym terminie zajęte :cry:
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 30.07.2012 12:50

Z dodatków niezmiernie umilających życie codzienne jest: klimatyzacja, wi-fi, telewizor, ekspres do kawy, mikrofalówka, zmywarka, toster - wszystko w cenie :lol:

Są też leżaki na plaży, prysznic ze słodką wodą - mniej więcej w połowie schodków do/z plaży, jest tez taras ze stolikami i krzesłami i "wszystkorobiącą" do picia maszyną. Oprócz tego na tej samej wysokości co prysznic jest mini placyk zabaw z huśtawkami dla maluchów.

Tuz przed wyjściem na plażę (zamykanym na noc) jest pomieszczenie, w którym można spokojnie zostawiać wszelkie "dmuchańce", co pozwala zachować znaczną część sił podczas pokonywania schodków :wink:

A... jest też grill dostępny dla wszystkich gości. Znajduje się na wprost wejścia do naszego apartamentu. Nie było to dokuczliwe - podczas naszego pobytu akurat nikt z niego nie korzystał. My też nie - jakoś tak czasu nie było, a jak był to się nie chciało przy nim prażyć.

Willa wygląda tak:
Obrazek

Mieszkaliśmy tam, gdzie z tarasu "wystaje" mój mąż :D

Obrazek

A tu w szerszym ujęciu. Prawda, że pięknie :?: :D

Obrazek
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 30.07.2012 12:52

karolcia1 napisał(a):To ja też poproszę :D :D :D A Leonarda piękna i nawet wysłałam meila z zapytaniem ale w wybranym terminie zajęte :cry:

Się robi już :D
Przykro, że termin niedostępny - wiele apartamentów było zarezerwowanych już w styczniu - nawet na czerwiec
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży