Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stało się!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ada_Ruda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ada_Ruda » 30.06.2006 15:26

to Forum i dyskusje na nim zaczynaja byc zalosne.Pozdrawiam wszystkich ktorzy maja cos madrego do powiedzenia
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 30.06.2006 16:43

AndrzejJ. napisał(a):
woka napisał(a):Panowie .... hola, hola. Zaraz się pozabijacie. Nikt nikomu nie popuści, "duma chłopska" nie pozwala. Czy aby warto ?, przecież to tylko internet. Proponuje dla Andrzeja wyjazd na Ciovo i osobiście załatwic sprawe przy flaszce (butelka) rakiji. Myślę, że dojdziecie do porozumienia.

Za te oszczerstwa co napisał na niebiesko nie odpuszczę.To przecież draństwo pisać takie kłamstwa.Chorwatowi to nie przystoi.
Także :wink: łubudubu. :D

AndrzejJ, nie biorę teraz w obronę Vedrana, ale patrząc obiektywnie i czytając niektóre Twoje posty, wyraźnie się na niego "zasadziłeś"... Nie dziwota, że facetowi puściły nerwy (aczkolwiek za to należy mu się nagana!) Nawet przedszkolak zorientował by się, że ten wątek to prowokacja pod jego adresem... :) Andrzej, szkoda zdrowia i nerwów na tego typu dyskusje... Przynajmniej nie na tym forum...

Vedran, uważam, że powinieneś trzymać nerwy na wodzy... To, że Andrzej uczepił się Ciebie, jak rzep psiego ogona nie upoważnia Cię do wysuwania pod jego adresem tego typu oskarżeń... Nie powinno się prać brudów na forum publicznym... W Polsce mamy takie mądre przysłowie: "mądry głupiemu ustępuje, a głupi sie z tego raduje"... Gdybys odpuścił i nie wpadał w polemikę, nie byłoby syfu, który we dwóch rozpętaliście.

Reasumując... Panowie, Woka ma rację! Idą wakacje, a co za tym idzie najfajniejszy okres w roku. Cieszmy się tym i nie rozpętujmy burz, bo zacznie padać :) Myślę, że powinniście się umówić na Ciovo i przy flaszeczce rakiji zakopać topór wojenny... Stare chłopy jesteście, a zachowujecie się jak dzieci... :)
Mam nadzieję, że mimo wszystko jest w Was dobra wola i podacie sobię "piątki" na zgodę... Ciekaw jestem, który pierwszy wyciągnie rękę?... :)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 30.06.2006 17:20

Vedranie, czy mógłbyś zaprzestać wykorzystywania tego forum do reklamowania swoich usług?

PozdraV
J.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 17:30

Łukasz napisał(a):Nie znam powiązań pomiędzy obydwoma panami więc mogę mówić jako zupełnie niezorientowany świadek.
Ja tego nie odebrałem jako prowokacji tylko wesoły post, który mógł rozluźnić atmosfere. Ale z jakiegoś (pamiętam jego wątek o głupich klientach więc sądze, że to tylko jakieś problemy ze swoim ego) powodu Panu V żarty się nie spodobały i zaczął po chamsku się oddzywać i watek załatwił.

Nie znam Vedrana.
Rzeczywiście miał to byc wesoły temat i Vedran chamsko mi odpowiedział nie wiadomo czemu przy okazji tłumaczenia sloganów turystycznych wpisywanych do katalogów i stron ww.
Jak pisze Sławek to wynik ,,ciśnienia''. :wink:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 30.06.2006 17:57

moondek napisał(a):AndrzejJ, nie biorę teraz w obronę Vedrana, ale patrząc obiektywnie i czytając niektóre Twoje posty, wyraźnie się na niego "zasadziłeś"...

A czy tutaj też napadał na Vedrana:
forum/viewtopic.php?p=139277&highlight=#139277

:?: :?: :?:

Ja widzę, że ten wątek został założony dla żartu i tak było do momentu kiedy Vedran nie poczuł się urażony żartami na jego temat (dla porządku: żartował Jacunio a nie AndrzejJ). Może dlatego, że język polski nie jest językiem ojczystym Vedrana i pewnych niuansów może on nie zauważać.

Nie znam Vedrana i nigdy nie robiłem z nim interesów, ale wierzę, że pozytywne opinie jego klientów są zasłużone.

Natomiast dziwią mnie niektóre jego wypowiedzi i gdybym miał go ocenić wyłącznie na podstawie tego co pisał tutaj:
forum/viewtopic.php?p=142113&highlight=#142113
forum/viewtopic.php?p=138774&highlight=#138774
to powiedziałbym, że daleko mu do profesjonalizmu.

Myślę Vedran, że tymi wypowiedziami robisz sobie antyreklamę. Nie wiem tylko po co?

Pozdrawiam wszystkich i proszę o więcej szacunku dla siebie wzajemnie.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 20:58

Dzięki Morski.Uważałem dotychczas ,że Vedran jako specjalista od Ciovo jest pożyteczny.W końcu mieszka tam i sprzedaje czyjeś apartamenty.
Jest pośrednikiem,ale wie o co chodzi.
Ale teraz objawił się jako chorwacki Kurski. :D Oczernił,rzucił oskarżenia,pomówił .I co ? :wink:
Myśli ,że mu to daruję? :wink: Zemsta będzie słodka. :D
Chorwacki Kurski musi odejść.Świństwu mówimy stanowcze nie. :twisted:
Przynajmniej niech tu będzie normalnie.
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 01.07.2006 12:21

a ja myślę tak:

-robi sobie chamsko reklamę-wbrew regulaminowi.

-obraża i czepia się naszej nacji.

-i wogóle niech się odpieprzy !!!

-a nerwy to niech mu puszczają w KIBLU a nie tutaj... :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.07.2006 12:42

Oglądając kilka dni wstecz mundialowe mecze, Engel komentując jeden z nich i zachowania zawodników stwierdził:
Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać. Koniec.
beata68
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata68 » 19.07.2006 17:00

Na forum zarejesrtowalam się dopiero dzisiaj. Chciałam stanąć w obronie Vedrana. Wkurzaja mnie ciągłe docinki ze strony Andrzeja. W Chorwacji byłam po raz czwarty. Zaliczyliśmy z mężem ten kraj od północy na południe. W tym roku byliśmy na wyspie Ciovo. I uważam że jest bardzo ładną wyspą, pełną zieleni. Wcale nie była zbytnio przeludniona. Wręcz przeciwnie - siedząc wieczorem na balkonie naszego apartamentu czuliśmy się jak w "sanatorium" - cicho, mało turystów, bardzo komfortowo (byliśmy na początku lipca). Co do korków - to też nieprawda. Wjazd na wyspę był niekłopotliwy, maksymalnie staliśmy 10 minut! Uliczki na Ciovo są rzeczywiście wąskie - ale przecież to właśnie urok chorwackich miasteczek - właśnie takie uliczki są najbardziej urokliwe. Woda była czysta - mój mąż uwielbia nurkowanie - więc całe dnie spędzał w krystalicznie czystej wodzie (na dzikich plażach, jest ich tam sporo). A Vedran to człowiek uczciwy, niczego nie koloryzował, kwatery były dokładnie takie jak w opisie. Nie obiecywał nam basenów, ale standard był jak dla nas bardzo wysoki.
Tak więc dziwię się Andrzejowi, który tak "najeżdża" na Vedrana, skąd się to bierze. Chyba facet (Andrzej) ma już taki charakter. :?:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.07.2006 19:58

beata68 napisał(a):Na forum zarejesrtowalam się dopiero dzisiaj. Chciałam stanąć w obronie Vedrana. Wkurzaja mnie ciągłe docinki ze strony Andrzeja. W Chorwacji byłam po raz czwarty. Zaliczyliśmy z mężem ten kraj od północy na południe. W tym roku byliśmy na wyspie Ciovo. I uważam że jest bardzo ładną wyspą, pełną zieleni. Wcale nie była zbytnio przeludniona. Wręcz przeciwnie - siedząc wieczorem na balkonie naszego apartamentu czuliśmy się jak w "sanatorium" - cicho, mało turystów, bardzo komfortowo (byliśmy na początku lipca). Co do korków - to też nieprawda. Wjazd na wyspę był niekłopotliwy, maksymalnie staliśmy 10 minut! Uliczki na Ciovo są rzeczywiście wąskie - ale przecież to właśnie urok chorwackich miasteczek - właśnie takie uliczki są najbardziej urokliwe. Woda była czysta - mój mąż uwielbia nurkowanie - więc całe dnie spędzał w krystalicznie czystej wodzie (na dzikich plażach, jest ich tam sporo). A Vedran to człowiek uczciwy, niczego nie koloryzował, kwatery były dokładnie takie jak w opisie. Nie obiecywał nam basenów, ale standard był jak dla nas bardzo wysoki.
Tak więc dziwię się Andrzejowi, który tak "najeżdża" na Vedrana, skąd się to bierze. Chyba facet (Andrzej) ma już taki charakter. :?:

Już taki ze mnie zły człowiek ,że najeżdżam. :D
Powiedz mi słonko a gdzie to byłaś na Ciovo w jakim apartmanie ?
beata68
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata68 » 19.07.2006 20:50

Byłam w apartamencie Delija. Bardzo ładny, przestronny (dla 6 osób ) z klimą w cenie! I naprawdę dookoła była cicho i spokojnie. To właściwie my tam trochę życia wprowadziliśmy.
Była nas spora grupka - wynajmowaliśmy 3 apartamenty.
I wierz mi Vedran naprawdę solidnie nami się zajął.
A co do twojego charakteru to ja lubię osoby przekorne, z charakterem i swoim zdaniem, ale nie złośliwe. I nie powiedziałam że jesteś zły! Myślę żę miły z Ciebie facet tylko lubisz się przekomarzać. pa skarbie.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 20.07.2006 07:33

Wątek nieco przebrzmiały ale cóż trochę mnie ruszyło więc co nieco napiszę.
Rzeczywiście post zapowiadał się fajnie - "katastrofa turystyczna" w Chorwacji. Jednak tak było do momentu gdy z niewiadomych przyczyn pojawiły się dane Vedrana.
Może na mnie też podziałało ciśnienie i wysoka temperatura ale uważam, że żarty z jego osoby były niesmaczne.
Może AndrzejJ ma duże poczucie humoru i opis dot. jego osoby związany z papierem toaletowym uznałby za niezły dowcip.
Mnie się to nie spodobało - po co te personalne wycieczki.
Reakcja Vedrana była być może przesadzona, ale to już zależy od poziomu osobistej tolerancji na personalnie skierowane dowcipy.
Co do działalności reklamowej Vedrana na forum - mamy tu chyba jakiegoś admina.

Aby uniknąć pytań - korzystałem z usług Vedrana w 2004 r. Po drobnych nieporozumieniach związanych z rezerwacją apartamentu, pobyt na Ciovo przebiegł bez problemów.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.07.2006 08:42

dla tych co nie pamiętają wątek o papierze toaletowym :wink:
forum/viewtopic.php?t=8620&start=0
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 20.07.2006 09:03

AndrzejJ. napisał(a):Tłumaczenie wyrażeń turystycznych dla tych co jadą do cro do tego tłoku rezerwując ze strony ww. :wink:
Apartament dogodnie położony,łatwy dojazd.Czytaj -apartament przy głównej ulicy,samochody jeżdżą non stop.
Tuż nad samym morzem.Czytaj - na stromym brzegu lub przy porcie.
Przy cichym zakątku plaży. Czytaj - zaniedbana brudna plaża.
W rozwijającej się okolicy.Czytaj - są liczne place budowy.
Międzynarodowa atmosfera.Czytaj - są całonocne imprezy.
Rodzinna atmosfera.Czytaj- można chodzić w bikini lub dresie.
Nienachalna obsługa .Czytaj - trzeba długo długo czekać.
Basen z podgrzewaną wodą.Czytaj - podgrzewaną ,a nie ciepłą.
Funkcjonalne wyposażenie.Czytaj- łózko,szafa,i gwóżdż zamiast wieszaka.
Miejsce przyjażne dzieciom.Czytaj- głowa ci pęknie od wrzasku.
:wink:

Zapowiadało się przyjemnie i wesoło :lol: , do momentu aż Vedran Lekic nie nazwa Andrzeja debilem . Szkoda , że tą wypowiedzią popsuł atmosferę.
Ja w każdym razie poproszę o kontynuowanie wątku , zwyczajnie poprawił mi humor. :lool:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 20.07.2006 11:40

owieczka napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Tłumaczenie wyrażeń turystycznych dla tych co jadą do cro do tego tłoku rezerwując ze strony ww. :wink:
Apartament dogodnie położony,łatwy dojazd.Czytaj -apartament przy głównej ulicy,samochody jeżdżą non stop.
Tuż nad samym morzem.Czytaj - na stromym brzegu lub przy porcie.
Przy cichym zakątku plaży. Czytaj - zaniedbana brudna plaża.
W rozwijającej się okolicy.Czytaj - są liczne place budowy.
Międzynarodowa atmosfera.Czytaj - są całonocne imprezy.
Rodzinna atmosfera.Czytaj- można chodzić w bikini lub dresie.
Nienachalna obsługa .Czytaj - trzeba długo długo czekać.
Basen z podgrzewaną wodą.Czytaj - podgrzewaną ,a nie ciepłą.
Funkcjonalne wyposażenie.Czytaj- łózko,szafa,i gwóżdż zamiast wieszaka.
Miejsce przyjażne dzieciom.Czytaj- głowa ci pęknie od wrzasku.
:wink:

Zapowiadało się przyjemnie i wesoło :lol: , do momentu aż Vedran Lekic nie nazwa Andrzeja debilem . Szkoda , że tą wypowiedzią popsuł atmosferę.
Ja w każdym razie poproszę o kontynuowanie wątku , zwyczajnie poprawił mi humor. :lool:

zawsze sie znajdzie ktos, kto po cichu baka pusci i zepsuje atmosfere :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Stało się!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone