Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stało się!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 10:52

Vedran Lekic napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Tłumaczenie wyrażeń turystycznych dla tych co jadą do cro do tego tłoku rezerwując ze strony ww. :wink:
Apartament dogodnie położony,łatwy dojazd.Czytaj -apartament przy głównej ulicy,samochody jeżdżą non stop.
Tuż nad samym morzem.Czytaj - na stromym brzegu lub przy porcie.
Przy cichym zakątku plaży. Czytaj - zaniedbana brudna plaża.
W rozwijającej się okolicy.Czytaj - są liczne place budowy.
Międzynarodowa atmosfera.Czytaj - są całonocne imprezy.
Rodzinna atmosfera.Czytaj- można chodzić w bikini lub dresie.
Nienachalna obsługa .Czytaj - trzeba długo długo czekać.
Basen z podgrzewaną wodą.Czytaj - podgrzewaną ,a nie ciepłą.
Funkcjonalne wyposażenie.Czytaj- łózko,szafa,i gwóżdż zamiast wieszaka.
Miejsce przyjażne dzieciom.Czytaj- głowa ci pęknie od wrzasku.
:wink:

Mysle Andrzej ze warto z opisu twojeg statusu cromaniak skasowac cro a dodac debil tak ze bedzie napisane MANIAK-DEBIL.... to bardziej okreslia twoja osoba. Jak juz pisalem dzieki internetu i google eartu poznalesz troche swiatu..a ze kroka nie zrobilesz ze twojej wszy...

Sprawdz swoje przyjaciole...bo nie ladne mni mowili o tobie... Po prostu nie wierze ze taki jestes..nawet mysle ze w horror filmamy nie ma takych ludzie..

Jeśli chodzi o tłumaczenie wyrażeń turystycznych,które tu napisałem są to tłumaczenia z niemieckiej gazety,która pisze jak biura turystyczne koloryzują katalogi i strony by zwabić turystę.Ale ty nie czytasz gazet więc nie wiesz o co chodzi.W stosunku do ciebie użyć wyrażenia ciovo-debil.Jak byś mógł to byś na Ciovo upchał całą Polskę byle tylko jak najwięcej sprzedać.Popatrz jaka jest czystość wody wkoło Ciovo ,jaki dojazd na wyspę,jak stłoczone są domy,jakie są plaże.Czym ty chcesz zaimponować ? Pół tego forum zaśmieciłeś postami o Ciovo tak jakby tam było najlepiej.A są przecież są 100 razy fajniejsze miejsca w Chorwacji niż to zafajdane Ciovo.
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 30.06.2006 10:59

Vedran Lekic napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Tłumaczenie wyrażeń turystycznych dla tych co jadą do cro do tego tłoku rezerwując ze strony ww. :wink:
Apartament dogodnie położony,łatwy dojazd.Czytaj -apartament przy głównej ulicy,samochody jeżdżą non stop.

Mysle Andrzej ze warto z opisu twojeg statusu cromaniak skasowac cro a dodac debil tak ze bedzie napisane MANIAK-DEBIL.... to bardziej okreslia twoja osoba. Jak juz pisalem dzieki internetu i google eartu poznalesz troche swiatu..a ze kroka nie zrobilesz ze twojej wszy...

Sprawdz swoje przyjaciole...bo nie ladne mni mowili o tobie... Po prostu nie wierze ze taki jestes..nawet mysle ze w horror filmamy nie ma takych ludzie..

no wylazł CHAM CHORWACKI I PROSTAK z pana v.

-a może tak sobie obrażaj ludzi na swoich forach ???
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 30.06.2006 11:04

hmmmmmm, śmiać się, czy płakać - bo się pogubiłem .. :)
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 30.06.2006 11:14

AndrzejJ. napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

Jeśli chodzi o tłumaczenie wyrażeń turystycznych,które tu napisałem są to tłumaczenia z niemieckiej gazety,która pisze jak biura turystyczne koloryzują katalogi i strony by zwabić turystę.Ale ty nie czytasz gazet więc nie wiesz o co chodzi.W stosunku do ciebie użyć wyrażenia ciovo-debil.Jak byś mógł to byś na Ciovo upchał całą Polskę byle tylko jak najwięcej sprzedać.Popatrz jaka jest czystość wody wkoło Ciovo ,jaki dojazd na wyspę,jak stłoczone są domy,jakie są plaże.Czym ty chcesz zaimponować ? Pół tego forum zaśmieciłeś postami o Ciovo tak jakby tam było najlepiej.A są przecież są 100 razy fajniejsze miejsca w Chorwacji niż to zafajdane Ciovo.

Nie pamietam ze kogos lancuhem gonilem z Polski na Ciovo... Ludzie ktory jada na ciovo...wiedzia dla cego jada... sa fajniejsza miejca... tez tak mysle..polecam BOL na wyspie brac.. daje namiare www.cvitanic.info

Oklamac kogos mozna raz.....jezeli gosc wroci na te same miejsce drugy lub trzeczy lub piaty raz...co to...lub wariat lub zadwolony gosc..

Badz szczerzy AndrzejJ i przyznaj sie ze twoj nawal na mnie jest z tym powodem..co nie pozwolilem ze zrobisz rezerwacje na 10 osob w jednym apartamentem dla 4 osoby.. 2 miesiaca temu... ...i co prosilesz mnie..jezeli na CRO.PL bedzies polecac moje uslugy..czy moge cie gratis zalatwic 7 dni apartament...

chcialam zarezerwowac noclegi w apartamencie babaja iteresuje mnie termin od 19 sierpnia na 2 tygodnie dla 9 os czy jest taka mozliwosc i jakie sa koszty wolala bym ten dom poniewaz bylam tam w zeszlym roku i bylam zadowolona prosze o odpowiedz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 11:34

Vedran Lekic napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

Nie pamietam ze kogos lancuhem gonilem z Polski na Ciovo... Ludzie ktory jada na ciovo...wiedzia dla cego jada... sa fajniejsza miejca... tez tak mysle..polecam BOL na wyspie brac.. daje namiare www.cvitanic.info

Oklamac kogos mozna raz.....jezeli gosc wroci na te same miejsce drugy lub trzeczy lub piaty raz...co to...lub wariat lub zadwolony gosc..

Badz szczerzy AndrzejJ i przyznaj sie ze twoj nawal na mnie jest z tym powodem..co nie pozwolilem ze zrobisz rezerwacje na 10 osob w jednym apartamentem dla 4 osoby.. 2 miesiaca temu... ...i co prosilesz mnie..jezeli na CRO.PL bedzies polecac moje uslugy..czy moge cie gratis zalatwic 7 dni apartament...

chcialam zarezerwowac noclegi w apartamencie babaja iteresuje mnie termin od 19 sierpnia na 2 tygodnie dla 9 os czy jest taka mozliwosc i jakie sa koszty wolala bym ten dom poniewaz bylam tam w zeszlym roku i bylam zadowolona prosze o odpowiedz

na razie zapisałem w ramce byś nie zmienił swoich oszczerstw!!!zajmę się tobą trochę póżniej !
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 30.06.2006 11:47

na razie zapisałem w ramce byś nie zmienił swoich oszczerstw!!!zajmę się tobą trochę póżniej ![/quote]

mysle ze lepsze ze sie zajmiesz czym innym...troche dziwnie ze jestem warty twoich slow.. Szkoda twojego czasu.. Otworz GOOGLE.EARTH.. wpisz sobie HAWAI i ogladaj ladne plazy...czysto morze.. nie przejmuj sie z Ciovo i moja osoba..
Jezlie kiedys korzystalesz moje uslugy..i bylesz oszukany przez mnie..to powiedz...gdzie byles, kiedy byles... a jezeli nie...to pusc ze o moja osoba mowia ludzie ktory moje uslugy korzystali...bylo pozytywnie lub negatywne !

Wrocilismy wlasnie z udanych wakacji z Chorwacji.Bylismy na wyspie Ciovo w miejscowosci Okrug Gornji blisko uroczego Trogiru.Nocowalismy w willi SEGO(bardzo dobre warunki,wyposazenie kuchni,piekny ogrod)Wszelkie formalnosci zwiazane z rezerwacja zalatwialismy przez internet z p. Vedranem.Bylismy milo zaskoczeni jego znajomoscia j.polskiego,profesjonalnym podejsciem do klienta.z calapewnoscia mozemy polecic oferty p.Vedrana,nie trzeba szukac polskich posrednikow,by spedzic urocze wakacje w Chorwacji.Pozdrawiam p.Vedrana i Vesne-wlascicielke domu SEGO.
Ostatnio edytowano 30.06.2006 12:00 przez Vedran Lekic, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 12:00

Pytania.
Czy na Ciovo jest kanalizacja i gdzie odprowadzane są ścieki?
Jaka jest klasa czystości wody wokół Ciovo?
Jak długo przeciętnie w sezonie czekamy na wjazd na Ciovo?
Ile przecietnie w sezonie trwa wyjazd z Ciovo?
Czy na Ciovo łatwo poruszać się samochodem?
Ile mieszkańców ma Ciovo i jakie jest zagęszczenie ludzi w sezonie na metr kwadratowy wyspy?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.06.2006 12:03

Panowie .... hola, hola. Zaraz się pozabijacie. Nikt nikomu nie popuści, "duma chłopska" nie pozwala. Czy aby warto ?, przecież to tylko internet. Proponuje dla Andrzeja wyjazd na Ciovo i osobiście załatwic sprawe przy flaszce (butelka) rakiji. Myślę, że dojdziecie do porozumienia.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 12:10

woka napisał(a):Panowie .... hola, hola. Zaraz się pozabijacie. Nikt nikomu nie popuści, "duma chłopska" nie pozwala. Czy aby warto ?, przecież to tylko internet. Proponuje dla Andrzeja wyjazd na Ciovo i osobiście załatwic sprawe przy flaszce (butelka) rakiji. Myślę, że dojdziecie do porozumienia.

Za te oszczerstwa co napisał na niebiesko nie odpuszczę.To przecież draństwo pisać takie kłamstwa.Chorwatowi to nie przystoi.
Także :wink: łubudubu. :D
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 30.06.2006 12:18

AndrzejJ. napisał(a):Pytania.
Czy na Ciovo jest kanalizacja i gdzie odprowadzane są ścieki?
Jaka jest klasa czystości wody wokół Ciovo?
Jak długo przeciętnie w sezonie czekamy na wjazd na Ciovo?
Ile przecietnie w sezonie trwa wyjazd z Ciovo?
Czy na Ciovo łatwo poruszać się samochodem?
Ile mieszkańców ma Ciovo i jakie jest zagęszczenie ludzi w sezonie na metr kwadratowy wyspy?

na ciovo sa " crne jame" - po polsku wolne przetlumaczy " czarne dziure"..napewno nic w morze nie scieki bo sa ciezarowki (specjalne) ktora ssaja co 7-15 dni zalezi od wielkosci CRNE JAME i odwioza do kanalizacji...
Klasa wody nr 1
zalezi od porze dnia... moze 10 minuta moze...2 godzini... ale nie tylko z ciova... jezeli chcesz z Omiszu do SPlitu tez trzeba 2 godzini za 25 km...

Z ciovo jest od 2 -7 km..i mozna sie na pisze ruszyc. Ja na ciovo jestesm codziennie i tylko samochodzem sie ruszam. Nawet 2 raz dziennie jade do splitu i powrotem... chyba ty uwazasz ze ja 10 godzin dziennie podrozuje..
Na ciovo jest 4-5 tysieci mieszkancow... i duzo turystow..ale czy turyscie przyjedzialyby ze nie jest fajnie... Tam gdzie jest puste..zapytaj sie dla cego jest puste...

a prawda jest ze Ciovo nigdy nie bedzie tyle zaludnione turystamy jak niektory plazy ze zdjec gdzie lezak do lezaka.....Woda na ciovo jest CZYSTA.....jezeli ktos mysle inaciej niech napisze...Kilka osob z tego formula jest w chwile obecnej na Ciovo..moze z powrotem cos napisze

Na Chorwacji bylismy już cztery razy , cztery razy od Vedrana i cztery razy było super! Do tego stopnia że w wakacje nam mało i ostatnim wypadem byliśmy na majówce. Wszystko zgodnie z opisem, apartamenty super. Vedran naprawdę sie stara.W tym roku też się wybieramy i też o pomoc będziemy prosic Vedrana. Polecam wszystkim.

na majówce bylismy na wyspie Ciovo w Apartametach BABAJA. Bardzo mila,spokojna okolica , blisko do morza plaża z łagodnym zejsciem,widoki super,apartamenty czyste,bardzo dobrze wyposażone, przestronne, taras rewelacja, gospodyni bardzo miła.Gorąco wszystkim polecam.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.06.2006 12:38

czy ja moge się wtrącić?
Po części nie rozumiem tej wojny i ataku na Vedrana...przecież każdy robi to co lubi i jedzie gdzie chce-Andrzeju zamiast krytykować i robić prowokację może poleciłbyś inne miejsca warte uwagi w chorwacji...? Jadę czwarty raz do cro w tym roku na ciovo ponownie bo podobało nam sie w zeszłym roku mimo korków, wąskich uliczek ale być może za rok udam się w inne miejsce warte uwagi...?Przecież ludzie pytają o miejsca warte polecenia-dlaczego nie warto polecić czegoś co komuś odpowiada? Jeden jeździ do Tucepi, drudzy do Omisu a jeszcze inni na Wyspy Jelenie...
Zamiast rozpętywać wojny o pierdołki może warto zakopac ten wojenny topór...szkoda życia na takie sprawy, przecież forum nie powstało z myślą o indywidulanych sporach, warto polecać miejsca godne uwagi i wymieniać swoje spostrzeżenia negatywne...ale niepotrzebnie w ten sposób jak tutaj.Proszę nie obrażajmy się.
pozdrawiam
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 30.06.2006 14:31

Nie znam powiązań pomiędzy obydwoma panami więc mogę mówić jako zupełnie niezorientowany świadek.
Ja tego nie odebrałem jako prowokacji tylko wesoły post, który mógł rozluźnić atmosfere. Ale z jakiegoś (pamiętam jego wątek o głupich klientach więc sądze, że to tylko jakieś problemy ze swoim ego) powodu Panu V żarty się nie spodobały i zaczął po chamsku się oddzywać i watek załatwił.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 30.06.2006 14:36

za duze cisnienie bylo, nie wytrzymal :D :D :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 30.06.2006 15:09

Niestety nie jest to pierwszy wątek, w który Vedran pokazuje swoje nerwy: wystarczyt przytoczyć temat paieru toaletowego w jednym z apartamentów, kwestię zaliczek, dopłat za pobyt bobasów (sprawa z wczoraj).

Skusiłam się dziś o przeczytanie wszystkich postów Vedrana i ciśnie mi się na usta jednoznaczna opinia. Ale przemilczę ten temat, bo jak zgodnie ustaliliśmy, każdy z nas ma wolną wolę i nie musi korzystać z określonych usług. Uffff...na całe szczęście!

A wątek rzeczywiście miał być żartobliwy a stał się...niesmaczny.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 30.06.2006 15:21

mama_Kapiszonka napisał(a):Niestety nie jest to pierwszy wątek, w który Vedran pokazuje swoje nerwy: wystarczyt przytoczyć temat paieru toaletowego w jednym z apartamentów, kwestię zaliczek, dopłat za pobyt bobasów (sprawa z wczoraj).

Skusiłam się dziś o przeczytanie wszystkich postów Vedrana i ciśnie mi się na usta jednoznaczna opinia. Ale przemilczę ten temat, bo jak zgodnie ustaliliśmy, każdy z nas ma wolną wolę i nie musi korzystać z określonych usług. Uffff...na całe szczęście!

A wątek rzeczywiście miał być żartobliwy a stał się...niesmaczny.

GRATULUJE na super slowamy Ale przemilczę ten temat, bo jak zgodnie ustaliliśmy, każdy z nas ma wolną wolę i nie musi korzystać z określonych usług. Uffff...na całe szczęście! - to jest jedyna i prosta prawda..

W Chorwacji byliśmy w 2004 roku w lipcu. Po znalezieniu stronki Verdana i po rozmowach telefonicznych z Nim nie byłem pewien czy będzie wszystko ok . Zaliczkę zapłaciłem i czekałem na termin wyjazdu. Mogę z pełną satysfakcją powiedzieć że wszystko było naprawdę w porządku, jeśli szukacie dobrego i taniego wypoczynku bez niechcianych niespodzanek to dobrze trafiliście. Urlop spędziliśmy bardzo miło okolica bardzo ładna. Wiem że na miejscu na własną rękę trudno byłoby znależć coś tańszego a jednocześnie ciekawego. Jeszcze parę słów o Verdanie - bardzo miły gość w pełni profesjonalnie podchodzi do interesu, jeśli masz jakąkolwiek potrzebę jest cały czas dostępny dla swoich gości. Jeśli ktoś chciały się coś więcej dowiedzieć piszcie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl w miarę możliwości odpowiem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Stało się!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone