napisał(a) mpi » 24.08.2005 22:52
astas napisał(a):Czy na słynnej już stacji Shella z LPG w Mikulov, można płacić kartą? Ewentualnie czy przyjmuję Euro?
Może wie ktoś po ile ostatnio jest tam gaz?
w mikulovie tylko gotówka - euro przyjmują, nie liczyłem już ich kursu ale za 500 koron wzieli 20 euro.
moje stacje wyglądały tak:
w Polsce wiadomo - LPG jest wszędzie. Zagapiłem się w Cieszynie a potem nie chciało mi się już cofać więc zatankowałem kilka kilometrów za Frydkiem na stacji JET - całodobowa i płacisz kartą. następnie Mikulov po lewej stronie - całodobowa i gotówka. Stacja AGIP na 105 km za Wiedniem - całodobowa i płacisz kartą - chociaż zastanawiam się czy warto (0.8 euro) i czy nie lepiej przejechać z 50 - 60 km na benzynie. Zależy jaką butlę masz. Potem Zagrzeb - zjazd na Zagrzeb JUG. Całodobowa i płacisz kartą. Potem jadąc na Split autostradą ok 45 km przed Splitem (po obu stronach) całodobowa i ok 5 km przed Splitem następna też całodobowa i palcisz kartą. Jak ja jechałem to w tej pierwszej skonczyl się gaz.
Jest jeszcze stacja calodobowa kilka km przed Karlovacem.
Jadąc z powrotem mozesz zatankowac w Karlovacu - jak wjezdzasz na autostradę to na swiatlach przed tym wjazdem skręcasz w lewo - calodobowa i placisz kartą. Potem TIFFON (Zagrzeb JUG). Tankujesz do pelna, bujasz samochodem zeby upchnąć jak najwięcej
i jesli masz 48 to w Mikulovie jeszcze Ci zostanie gazu.
W chorwacji - oprocz tej stacje przed autostradą w Mikulovie - tankują nie do momentu kiedy "pryknie" a dopoki zatrzyma sie licznik - czyli w 48 wejdzie prawie 48l.