Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stacja Gazowa Pod Dubrovnikiem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Trebor
Croentuzjasta
Stacja Gazowa Pod Dubrovnikiem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 02.08.2005 08:35

Uwaga "gaziarze" - podaję dokładny namiar na lpg przed Dubrovnikiem (tankowałem tam kilka dni temu).
Jedziesz Jadranką od strony Splitu. Dojeżdżając do Dubrovnika nie wjeżdżasz na most, tylko skręcasz w prawo, za drogowskazem na Mokosicę. Droga objeżdża zatokę. Zbliżając się do łuku na końcu zatoki przejeżdżasz mostek na rzeczce Ombla. To już jest miejscowość Komolac. Jakieś 200 m za łukiem będzie mały drogowskaz LPG w lewo, za 100 m powtórzony - ale jedź powoli, bo ta tabliczka ma ułamany "dziób" wskazujący miejsce zjazdu; łatwo przeoczyć. Tu zjeżdżasz w lewo, w uliczkę "na jeden samochód", jedziesz ze 100 m w zabudowanym terenie, na zakręcie mijasz po prawej garaż i już za moment widzisz bramę wjazdową na teren, na którym centralne miejsce zajmuje dystrybutor gazu. Tankujesz, płacisz gotówką lub DOWOLNĄ KARTĄ. Gaz jest dobry, nie oszukany, stacja czynna od 9.00 do 19.00, kolejek pod koniec lipca wieczorami (18-19.00) nie było. Oczywiście - wyjeżdżając z Dubrovnika w podobny sposó, objeżdżając zatokę w kierunku na Mokosicę, napijecie się też tego gazu do woli. Pozdrawiam.
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 02.08.2005 10:56

zgadza się - ciężko tam trafić ale... warto poszukać bo nic innego nie ma w tym rejonie :)
Stacja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stacja » 11.08.2005 09:44

Ja troszkę inaczej dojeżdzałem do tej stacji . Jadąc z kierunku Split czyli w stronę Dubrownika przejeżdżałem most i od razu skręcałem w lewo. Już na moście należy zwolnić , bo skręt jest właściwie na końcówce mostu . I jadąc cały czas prosto dojeżdzasz do miejscowości Komolac. Dalej wszystko tak samo tylko należy pamiętać ,że stacja LPG jest za stacją bęzynową a te tabliczki wyglądają jak odręcznie pisane. Płaciłem Visa Electron .
Pzdr
siwa78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwa78 » 19.08.2005 07:35

A my nie trafiliśmy :(
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 19.08.2005 08:04

siwa78 napisał(a):A my nie trafiliśmy :(

A to pech. Trochę się dziwię, bo tabliczki są. Ja też nie trafiłem za pierwszym razem, ale wróciłem i udało się. Ale jechałem 40 na godzinę... :wink:
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 19.08.2005 08:11

jak to? przecież są mapki w necie, opisy tu na forum... Wiem, że to nie przy samej drodze ale w końcu każdy z nas tam kiedyś był pierwszy raz...
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 19.08.2005 11:33

ja trafilem ale coz z tego jak 5 sierpnia (mieli swieto) i stacja NE RADILA :lol:
asmsdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmsdg » 22.08.2005 01:16

Trebor napisał(a):Uwaga "gaziarze" - podaję dokładny namiar na lpg przed Dubrovnikiem (tankowałem tam kilka dni temu).
Jedziesz Jadranką od strony Splitu. Dojeżdżając do Dubrovnika nie wjeżdżasz na most, tylko skręcasz w prawo, za drogowskazem na Mokosicę. Droga objeżdża zatokę. Zbliżając się do łuku na końcu zatoki przejeżdżasz mostek na rzeczce Ombla. To już jest miejscowość Komolac. Jakieś 200 m za łukiem będzie mały drogowskaz LPG w lewo, za 100 m powtórzony - ale jedź powoli, bo ta tabliczka ma ułamany "dziób" wskazujący miejsce zjazdu; łatwo przeoczyć. Tu zjeżdżasz w lewo, w uliczkę "na jeden samochód", jedziesz ze 100 m w zabudowanym terenie, na zakręcie mijasz po prawej garaż i już za moment widzisz bramę wjazdową na teren, na którym centralne miejsce zajmuje dystrybutor gazu. Tankujesz, płacisz gotówką lub DOWOLNĄ KARTĄ. Gaz jest dobry, nie oszukany, stacja czynna od 9.00 do 19.00, kolejek pod koniec lipca wieczorami (18-19.00) nie było. Oczywiście - wyjeżdżając z Dubrovnika w podobny sposó, objeżdżając zatokę w kierunku na Mokosicę, napijecie się też tego gazu do woli. Pozdrawiam.

Trafiliśmy...ale co jakości gazu nie zupełnie się zgadzam......
margaret
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaret » 22.08.2005 10:18

A my trafiliśmy chociaż rzeczywiście dojazd paskudny, co do jakosci gazu to nie mam zastrzezeń i duzy plus za mozliwość płacenia karta (w przeciwieństwie do Baski Vody :cry: )
altE
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) altE » 05.09.2005 08:28

ja niestety chciałęm zatankować po zwiedzaniu Dubrownika... dotarłem na stację o 19:10 i było już puściutko, bo stacja czynna do godz. 19... i 150 km musiałem na benzynce wracać...

Sprawdzajcie godziny otwarcia każdej stacji ;)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi