No my tak ale Weldon coś niechętnie ujawnia swoją fizjomonięLidia K napisał(a): Ale przecież się już dobrze znamy z forum cro, co nie?
pozdrawiam
Tymona napisał(a):No my tak ale Weldon coś niechętnie ujawnia swoją fizjonomięLidia K napisał(a): Ale przecież się już dobrze znamy z forum cro, co nie?
kulka53 napisał(a):weldon napisał(a):Nie wiem, czy to Tamka?
Nie, to nie Tamka (jeżeli pytanie odnosiło się do zdjęcia powyżej).
Na zdjęciu jest Ossolineum, niewielka wyspa Tamka znajduje się trochę dalej na zachód, bliżej głównego budynku Uniwersytetu. Na Tamce są budynki Akademii Medycznej i Uniwersytetu.
Franz napisał(a):weldon napisał(a):Ja wiem nawet, gdzie leży geograficzny środek Europy[/color]
Spotkałem się już z kilkoma różnymi - zależnie od sposobu pomiaru, innymi słowy: od chęci i widzimisię
Tymona napisał(a):No dobra - słowa, słowami - a dowód rzeczowy w postaci pamiątkowej wspólnej fotki? Ja to niedowiarek jestemweldon napisał(a):Nam na spotkanie, oczywiście bez tych tarcz i posążków (no i zaręczyn ), wyszła Małgosia
pozdrawiam
p.s. I kiedy ta Barcelona????????????????
Lidia K napisał(a):Na przeciw Hali Targowej jest fontanna, mam jej zdjęcie ale nie mam do niego dostępu.
Lidia K napisał(a):We Wrocławiu są 3 cerkwie
Tymona napisał(a):No my tak ale Weldon coś niechętnie ujawnia swoją fizjomonięLidia K napisał(a): Ale przecież się już dobrze znamy z forum cro, co nie?
kulka53 napisał(a):A w tym wielkim i surowym kościele NMP na Piasku można oglądnąć ruchomą szopkę .
mariusz-w napisał(a):Są namiary w sieci na konterfekt Piotra ... widziałem !!!
Lidia K napisał(a):Gdyby nie Kasia
Rozpoznałyśmy się w oka mgnieniu
weldon napisał(a):Lidia K napisał(a):Gdyby nie Kasia
Rozpoznałyśmy się w oka mgnieniu
A nie prawda - zdradź się, że w firmowej koszulce byłaś, co ułatwiło spotkanie
weldon napisał(a):Czyli nie dotarliśmy do Uniwersytetu?
Trudno.
Mieliśmy go w planach, może nie wieczornych, bo, podobno, wieczorem warto go obejrzeć, ale się nie udało
weldon napisał(a):Lidia K napisał(a):Na przeciw Hali Targowej jest fontanna, mam jej zdjęcie ale nie mam do niego dostępu.
Hale Targowa dość pośpiesznie zwiedzaliśmy - można by rzec, przelotem, więc otoczenie pozostawiliśmy ciut z boku, nie zwracając na nie uwagi za mocno.
Trochę też za bardzo zaabsorbowały mnie kierunkowskazy na wyspy, na Panoramę i na Polską Górę (to chyba tak się nazywa ten bastion odrestaurowany niedawno?).
weldon napisał(a):To neogotycki budynek Sądu Okręgowego. Dawne więzienie miejskie
weldon napisał(a):Widok z naszego okna, na ulice Kazimierza Wielkiego.
weldon napisał(a):Jako się rzekło, wracamy do Hostelu ...
Przez Solny wracamy tą samą trasą na Kazimierza Wielkiego, gdzie mieliśmy lokum.