Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Środkowy Włoski Adriatyk

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
piotr62
Croentuzjasta
Środkowy Włoski Adriatyk

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 16.03.2007 22:06

Witam,

W zeszłym roku byliśmy 7 dni w Chorwacji i 7 dni we Włoszech (północny Adriatyk-Lignano) - owszem zwiedziliśmy Wenecją, Padwę, Weronę ale to co mnie najbardziej kręci czyli morze było do d...

Mulista płytka kaluża, żółty gliniasty piach.

W tym roku będzie jeszcze gorzej, zostałem przymuszony do: 7 dni Alba Adriatica (środek półwyspu od strony Adriatyku) + 7 dni a wysokości Rzymu (Śródziemne).
Powiedzcie czy morze jest tam trochę lepsze - chodzi mi o nurkowanie z maską.

P.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.03.2007 22:35

Nie rozumiem . :? Jak można dać się skołować na jakieś tam Włochy kosztem CRO. :?
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.03.2007 23:31

mkm napisał(a):Nie rozumiem . :? Jak można dać się skołować na jakieś tam Włochy kosztem CRO. :?

bez sensu ten piotr pisze :wink: odejdż satanas :wink:
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 16.03.2007 23:37

Poświęciłem sie dla rodziny, może to głupie ale klamka zapada.
Co moja rodzina widzi we Włoszech? To jeszcz głupsze - widzi drugą rodzinę, która ma dzieci w podobnym wieku jak nasze i jadą do Włoch bez względu na wszystko mając gdzieć preferencje znajomych.
Ale może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie.

P.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2007 00:08

Nigdy na wakacjach we Włoszech nie byłem (oprócz jednego dnia w Wenecji płynąc promem z Poreca), ale tam gdzie jedziesz na jeden tydzień jest tak:
http://www.abruzzocitta.it/aziendecomun ... agini.html
Na wysokości Rzymu nad Morzem Śródziemnym jest Pascara, a tu jej okolice
http://www.abruzzocitta.it/paginefoto/mare.html
Widząc te zdjęcia, "wołami" na wakacje by mnie tam nie za ciągli.
:papa:
Ps. Z Pescary jest prom do Splitu, a może nawet widać Cro na horyzoncie :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.03.2007 16:56

piotr62 napisał(a):Poświęciłem sie dla rodziny, może to głupie ale klamka zapada.
Co moja rodzina widzi we Włoszech? To jeszcz głupsze - widzi drugą rodzinę, która ma dzieci w podobnym wieku jak nasze i jadą do Włoch bez względu na wszystko mając gdzieć preferencje znajomych.
Ale może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie.

P.

Ja na twoim miejscu zrobiłbym małą rewolucyjkę w rodzinie. :D
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 17.03.2007 23:26

A gdzie konkretnie będziesz w drugim tygodniu?
W Alba Adriatica to będziesz miał podobnie jak w Lignano :D . Na połwysep Gargano , za Peschici trzeba było jechać, tam są fajne piaszczyste zatoczki z przejrzystą wodą.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 18.03.2007 07:45

piotr62 napisał(a):

Mulista płytka kaluża, żółty gliniasty piach

W tym roku będzie jeszcze gorzej, zostałem przymuszony do: 7 dni Alba Adriatica (środek półwyspu od strony Adriatyku) + 7 dni a wysokości Rzymu (Śródziemne).
Powiedzcie czy morze jest tam trochę lepsze - chodzi mi o nurkowanie z maską.

P.

Jest trochę lepsze -nie jest muliste. Ale pod wodą dużo nie zobaczysz - piach. Za to jest co pozwiedzać - i po jednej i po drugiej stronie "buta".
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 20.03.2007 14:32

piotr62 napisał(a):Co moja rodzina widzi we Włoszech? To jeszcz głupsze - widzi drugą rodzinę, która ma dzieci w podobnym wieku jak nasze i jadą do Włoch bez względu na wszystko mając gdzieć preferencje znajomych.

Gratuluję znajomych. Pozdrów ich ode mnie. I daj sobie z nimi spokój. Poważnie.

Pozdrawiam
Rafał

Powrót do Włochy - Italia

Środkowy Włoski Adriatyk
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone