Generalnie to radzę to wozić w bagażniku i to tak żeby nie było tego widać.
Niby przewożenie tego w "kabinie" to żadne przestępstwo, ale po co się masz tłumaczyć?
Zwłaszcza węgierskiemu gliniarzowi ( tu życzę powodzenia ).
anakin napisał(a):Generalnie to radzę to wozić w bagażniku i to tak żeby nie było tego widać.
Niby przewożenie tego w "kabinie" to żadne przestępstwo, ale po co się masz tłumaczyć?
Zwłaszcza węgierskiemu gliniarzowi ( tu życzę powodzenia ).
cropag napisał(a):Ural napisał(a): "Nie ze mną te numery Brunner powiedział w filmie "Czterej pancerni i pies" Hans Kloss".
Serdecznie pozdrawiam Ural
Ale to nie jest z "Czterech pancernych" tylko ze "Stawki większej niż życie".
Janusz Bajcer napisał(a):cropag napisał(a):Ural napisał(a): "Nie ze mną te numery Brunner powiedział w filmie "Czterej pancerni i pies" Hans Kloss".
Serdecznie pozdrawiam Ural
Ale to nie jest z "Czterech pancernych" tylko ze "Stawki większej niż życie".
Dawno w TV nie było powtórek i Uralowi pomieszały się seriale
ravik3 napisał(a):Przestrzegam przed posiadaniem jakichkolwiek noży w Cro. Naciągają ten przepis jak tylko mogą. W piątek wracałem z Bośni przez Slavoński Brod (kamperem). Na pytanie policji granicznej czy posiadam jakieś materiały niebezpieczne, broń, noże, otworzyłem szafkę i pokazałem dwa noże kuchenne (w tym do chleba) i harecerską finkę. Podkreślam - pokazałem sam co mam a nie było jakiegokolwiek przeszukania. Policjantka powiedziała, że ta ostatnia jest nielegalna. Nóż został zatrzymany a ja dostałem mandat 660€ plus 65€ kosztów. Ponieważ płaciłem na miejscu to mi zredukowali mandat do 2/3 (440€).
Śrubokręt i ręce Bruce'a Lee też.zablo napisał(a):(...) Zgodnie z chorwackimi przepisami za broń może być uznany także nóż kuchenny czy scyzoryk.
boboo napisał(a):Śrubokręt i ręce Bruce'a Lee
leswac napisał(a):Czy ktoś mi wytłumaczy na hu.....w Chorwacji pałka teleskopowa albo nóż......jedziemy na wakacje czy na wojnę????
Po co komuś pałka, nie wiem. Odniosłem się tylko do postu usera ravik3 o harcerskiej fince.leswac napisał(a):Czy ktoś mi wytłumaczy na hu.....w Chorwacji pałka teleskopowa albo nóż......jedziemy na wakacje czy na wojnę????