Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Srebrenica (1995) w TV regionalnej

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2006 22:01

Dzisiaj o 23.30 w telewizji regionalnej (TVP3) zapowiedziano reportaż ze Srebrenicy (1995) - łącznie z filmem, który "wstrząsnał Europą"...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2006 22:03

Reportaż zrobił wrocławianin, ale mam nadzieję, że pójdzie to w paśmie ogólnym - na całą Polskę.
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 15.03.2006 22:22

własnie wszedłem na crople żeby napisać o tym....

ale ,że wrocławianin to nie wiedziałem. jest tu kilku zapaleńców historycznych, można się podszkolić...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2006 08:44

Wg mnie program był słabiutki... :cry: nie tego sie spodziewałem po zapowiedziach.
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 16.03.2006 09:27

dokładnie...

spodziewałem się lekcji historii a nie ciągłych wypowiedzi mazowieckiego
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 16.03.2006 09:40

ej Panowie, programu co prawda nie widzialem ale to ze wypowiadal sie Mazowiecki to chyba w pełni uzasadnione. To on pierwszy otworzył światu oczy a zbrodnie serbskie w Bośni. Jest w tym kraju osobą darzoną ogromnym szacunkiem.
roj29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roj29 » 16.03.2006 10:09

slapol napisał(a):Wg mnie program był słabiutki... :cry: nie tego sie spodziewałem po zapowiedziach.

Słabiutki? Co za mało śmierci, gwałtu, krzywdy ludzkiej. Przecież Skorpiny strzelali im w plecy, zero ludzkich odruchów. Mazowiecki natomiast odważnie oskarża Holenderski oddział o zdradę. Oglądaliśmy dwa różne programy...
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 16.03.2006 10:27

Czemu musiałam to znaleźć dopiero dzisiaj :twisted: :twisted: :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2006 10:43

roj29 napisał(a):
slapol napisał(a):Wg mnie program był słabiutki... :cry: nie tego sie spodziewałem po zapowiedziach.

Słabiutki? Co za mało śmierci, gwałtu, krzywdy ludzkiej. Przecież Skorpiny strzelali im w plecy, zero ludzkich odruchów. Mazowiecki natomiast odważnie oskarża Holenderski oddział o zdradę. Oglądaliśmy dwa różne programy...

Może na północy dawali coś innego...czy mówiłem, że za mało śmierci i krzywdy????...każdy ma swoją ocenę, ale nie rób ze mnie drania pragnącego krwi :evil:
roj29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roj29 » 16.03.2006 12:27

Za słabiutki program ja człowiek z północy uważam program, który nie dostarczył wrażeń i myślałem, że tak też rozumie człowiek z południa. Nie zamierzam wdawać się w dalszą dyskusję na ten temat. Zasypiając miałem obrazy z tego filmu przed oczami.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2006 16:03

roj29 napisał(a):...Nie zamierzam wdawać się w dalszą dyskusję na ten temat...

Ja też nie.
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 16.03.2006 17:15

e mam pytanie; to jak Skorpiony strzelali im w plecy czy tu chodzi o ten film jak zabijali 6 mlodych muzulmanow a 4 z nich jeszcze byly niepelnoletych??
a co do Srebrenici to Serbi sie nie chca do dnia dzisiejszego przyznac ze zrobyli tam masakar...zalosne..oficjalne cifry mowia ze zabito 8000 muzulmanow z Srebrenicy ale tak naprawde bylo ich duzo wiecej!
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 16.03.2006 18:38

Gdy pierwszy raz zobaczyłam te,, sceny'' ze SREBRENICY nie mogłam uwierzyć, że cos takiego mogło się zdarzyć w,,cywilizowanej'' Europie.Czulam się jeszcze bardziej podle ,gdy sobie przypomnialam ,że ja w tymczasie leżałm sobie na hiszpańskiej plaży ,opalałam brzuszek i piłam sangrię.Doświadczłam tego o czym mowiliście-nie mogłam przez kilka dni pozbyć się tych obrazów i poczucia winy.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.03.2006 20:05

A ja obiecałem sobie ,że nie będę oglądał już tych durnych filmów( po ostatnim obejrzeniu w kinie,, Ziemia Niczyja'') co niczego nie tłumaczą.
Pokazują tylko jak człowiek umie być zły.Nie pokazują tego co wywołuje to zło.
A człowiek tak naprawdę nie jest zły.Ma w sobie pierwiastek zła,ale ta agresja bierze się z ......?Możecie sami dokończyć. :roll:
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 16.03.2006 21:49

Dla mnie tez film za słabiutki. Nie dlatego,że mało krwi jak to ktoś napisał, ale dlatego,że nie było wytłumaczone o co chodziło w walkach o Srebrenice. Jakbym nie znał, choć pobieżnie historii Bałkanów lat 90 - tych to po obejrzeniu tego filmu napewno nie wiedziałbym kto do kogo strzelał.....Kto był agresorem.
A co do mazowieckiego...chodziło mi o rozłożenie akcentów. Film półgodzinny a z tego 20 minut Żółw mówił.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone