A wygrała z obiektywem, czy bez?
Jak bez, to zapytaj wymienionych chłopaków, co by ci radzili dokupić, a jak z obiektywem, to róbcie fotki, a sami się przekonacie co jesteście ... tfu, co aparat jest wart
Gratulacje. No, no ... wygrała
DIS (Digital Image Stabilization) to ten nowy kilkuosiowy system stabilizacji opracowany przez Fujifilm, to wykonywanych jest kilka ujęć. Później każde z nich musi być poddane odpowiedniej korekcji geometrycznej i przesunięcia, aby wszystkie dało się złożyć w jedno zdjęcie.
piekara114 napisał(a):... wolimy "paluszki"
weldon napisał(a):Małgosiu, testów nie znalazłem, prawdopodobnie zakup karty o wyższym parametrze class może przyśpieszyć proces zapisu, ale sugerowałbym na początek sprawdzić jakie są czasy przy różnych ustawieniach stabilizacji obrazu.
Któraś z nich (ale nie wiem która) to jest:DIS (Digital Image Stabilization) to ten nowy kilkuosiowy system stabilizacji opracowany przez Fujifilm, to wykonywanych jest kilka ujęć. Później każde z nich musi być poddane odpowiedniej korekcji geometrycznej i przesunięcia, aby wszystkie dało się złożyć w jedno zdjęcie.
i wyłączenie tej opcji skraca czas zapisu nawet o połowę.
Pozdrawiam
weldon napisał(a):piekara114 napisał(a):... wolimy "paluszki"
Zaopatrzcie się w eneloopy i BC-700.
Najtaniej chyba w Ramtechu - komplet ładowarka + 8 akumulatorków wyjdzie was około 150 złotych (wystarczą te 2000 mAh), ale odczujecie to w czasie eksploatacji - Fuji lubi żreć prąd i zwykłe akumulatorki szybko padają.
Miłej zabawy z symulatorem małej GO
Lidia K napisał(a):No ale bez stabilizacji ????
lubelski napisał(a):..no i sobie chcący porysowałem wyświetlacz ..ktoś wie co z tym zrobić ..oczywiście poza wymianą
piekara114 napisał(a):... i co polecacie?
Powrót do FotoCroClub - dyskusja