Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sprzątanie psich odchodów w Chorwacji- trzeba?

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.05.2011 10:28

Madzik68 napisał(a):Średnio na temat, ale jednak.. a koty, jest ich całe mnóstwo w Chorwacji a nigdzie nie czułam charakterystycznego zapaszku i nie widziałam sladu odchodów :D wiadomo, ze koty-turyści przyjeżdżają ze swoimi kuwetami :D aaa właśnie kiedyś była relacja jak ktoś jechał z kotem bodajże MCO do Cro, nie moge jej znaleźć :(

Kot rzadko załatwi się tam, gdzie go właściciel na smyczy wyprowadzi hihihihi

Pójdzie w miejsce ustronne - wstydniś taki :)

A co do kociego zapaszku - czasem się zdarza poczuć jego woń :) Ale to częściej przed i po sezonie turystycznym akurat, kiedy kocurki znaczą swoje rewiry bardziej intensywnie - z wiadomych względów - kocice mają wtedy ruję. Raczej w miejscach zacienionych i w takich "piwnicznych" - koty nawet w zimie na wybrzeżu nie muszą sie chować przed mrozem w piwnicach. Żyją sobie na wolnym powietrzu, to i z toaletą problemu nie ma.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 10:32

znam kocie obyczaje, mamy sztuk 2 :D niestety do Cro jeździć nie chcą :D a szkoda :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.05.2011 10:33

Madzik68 napisał(a):Średnio na temat, ale jednak.. a koty, jest ich całe mnóstwo w Chorwacji a nigdzie nie czułam charakterystycznego zapaszku i nie widziałam sladu odchodów :D wiadomo, ze koty-turyści przyjeżdżają ze swoimi kuwetami :D aaa właśnie kiedyś była relacja jak ktoś jechał z kotem bodajże MCO do Cro, nie moge jej znaleźć :(

Kot rzadko załatwi się tam, gdzie go właściciel na smyczy wyprowadzi hihihihi

Pójdzie w miejsce ustronne - wstydniś taki :)

A co do kociego zapaszku - czasem się zdarza poczuć jego woń :) Ale to częściej przed i po sezonie turystycznym akurat, kiedy kocurki znaczą swoje rewiry bardziej intensywnie - z wiadomych względów - kocice mają wtedy ruję. Raczej w miejscach zacienionych i w takich "piwnicznych" - koty nawet w zimie na wybrzeżu nie muszą sie chować przed mrozem w piwnicach. Żyją sobie na wolnym powietrzu, to i z toaletą problemu nie ma.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 03.05.2011 11:02

Z tego co zaobserwowałam to kicie zakopują swoje conieco tylko smrodek po kocurzych sikach zostaje na wieki
a Maine coon /MCO/robi do kuwety i nie wyobrażam sobie robiącego kupkę kota na smyczy :lol:
A tak swoją drogą jak piesek ma swoje miejsce to ciężko będzie mu gdzie indziej się załatwić :cry:
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 03.05.2011 11:06

Plumku kochana,
że chciało się Tobie pisać dwa razy to samo :wink: :D
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 11:08

mój piesio, jak jeszcze był to musiał mieć koniecznie krzaczki w które mógł ukryć tylną część ciała i koniecznie z górki :D a potem zakopywał jak kot :D przenigdy nie zrobił kupki w domu bądż na chodniku czy innych ogólnie uczęszczanych miejscach :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2011 12:13

Właściciel i pies to dwa najbardziej zadufane ludki.
Przykro to pisac, ale tak jest.
Mam wielu sąsiadów z psami, ktorzy maja w dupie ich wyprowadzanie, a zwłaszcza sprzątanie po nich.
Mieszkam na wsi i mam dom bez ogrodzenia.
ostatnio uslyszałem, że jak nie chcę mieć "pamiątek" po sraniu ich pupilow na SWOIM trawniku, to powinienem sobie sprawic ogrodzenie i bramę!!!
Poj... ło ludzi i tyle!
Psy sa fajne. Na talerzu na dalekim wschodzie... :twisted:
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2011 12:17

FUX napisał(a):Właściciel i pies to dwa najbardziej zadufane ludki.
:twisted:

Psy to raczej nie, ale właściciele tak :D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 03.05.2011 13:26

Mój pies jest bardzo mądry (na właściciela). :wink:
Wszystko nauczyłem go praktyczną metodą.
Jak chce się załatwić natychmiast zrazumie. :wink:
Ale posprzątać po sobie, to było trudno go nauczyć.

Obrazek

:roll:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2011 13:29

mirko, inteligentnego masz psa....
:lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.05.2011 13:36

kleeberg napisał(a):Plumku kochana,
że chciało się Tobie pisać dwa razy to samo :wink: :D

Nie chciało :) Jakieś dziwności z netem się wydarzyły. Ale usunąć nie mogę, więc niech admin to zrobi...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.05.2011 13:41

FUX napisał(a):Mieszkam na wsi i mam dom bez ogrodzenia.
ostatnio uslyszałem, że jak nie chcę mieć "pamiątek" po sraniu ich pupilow na SWOIM trawniku, to powinienem sobie sprawic ogrodzenie i bramę!!!
Poj... ło ludzi i tyle!

Jest to bardzo dziwne o czym piszesz... Zazwyczaj na wsi psy są uwiązane do budy... Może to jednak nie psy Ci te pamiątki zostawiają? :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2011 13:48

Bo to sa tacy "właściciele" co syf wygarniaja za swoja posesję...
To jest taka wieś kilkutysięczna... :wink:
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 27.05.2011 13:08

FUX napisał(a):Właściciel i pies to dwa najbardziej zadufane ludki.
Przykro to pisac, ale tak jest.
Mam wielu sąsiadów z psami, ktorzy maja w dupie ich wyprowadzanie, a zwłaszcza sprzątanie po nich.
Mieszkam na wsi i mam dom bez ogrodzenia.
Poj... ło ludzi i tyle!

Pieski nie są tu niczemu winne , muszą się załatwić i tyle.To właścicieli powinno się linczować ! Nie przeszkadzają im psie odchody na trawnikach czy chodnikach , to niech im srają na podłogę w mieszkaniach! Czy też nie będą sprzatać?!! Polacy chcą mieć czysto ale nie lubią o czystość dbać i to jest smutne
bratb
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bratb » 31.05.2011 16:10

NIE POWINNAŚ SIĘ O TAKIE RZECZY PYTAĆ,JAK MASZ TROCHĘ KULTURY TO POWINNAŚ ZAWSZE POSPRZĄTAĆ 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka