Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sprawdzanie samochodów przez Słoweńców/Zatrzymanie na 3 m-ce

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Re: Sprawdzanie samochodów przez Słoweńców/Zatrzymanie na 3

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.12.2012 14:30

olommm napisał(a):Witam.
Wybieram się na Chorwację samochodem który nie jest na mnie zarejestrowany. Mogę mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności w razie kontroli ??

prosba-o-wzor-upowaznienia-do-wyjazdu-za-granice-t8838.html
upowaznienia-oswiadczenia-t10983.html
jazda-do-cro-nie-swoim-autem-jakie-papiery-t23464.html

Ewentualne dalsze pytania proszę wpisywać w odpowiedni temat.

:papa:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.12.2012 16:43

Polacy niestety przez lata swoim cwaniactwem i kombinatorstwem stworzyli taki a nie inny wizerunek i wszyscy z tego powodu od czasu do czasu cierpimy.Minimum trzy razy w roku opuszczam nasz piękny kraj a jak do tej pory(odpukać)zero podobnych problemów :D
leeluu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leeluu1 » 30.12.2012 21:11

No to musze sie powaznie zastanowic nad przejazdem przez slowensko chorwacka granice poniewaz po nr VIN mojego Passata mozna stwierdzic tylko to ze jest czarny i ma silnik tdi bo po zatym jest kompletnie inny niz wyjechal z fabryki
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 03.01.2013 13:53

Szczegółową kontrolę na granicy SLO/HR miałem w 2006. Trwało to 2 godziny i musiałem wszystko wypakować z samochodu, który także był sprawdzany pod kątem legalności, sprawdzane wszystkie możliwe miejsca z numerem VIN oraz nr silnika.
Jeśli dobrze zrozumiałem to kontaktowali się z VW w celu sprawdzenia autentyczności wszystkich danych. Auto to VW Touran 2003, a przejście graniczne w Rupie.
Jakież wielkie było zdumienie strażników gdy ich kolega wrócił z odpowiedzią, że w centrali VW wszystko się zgadza :roll:
Był to jedyny raz kiedy miałem nieprzyjemności na granicy. Do dnia dzisiejszego czterokrotnie byłem w HR - co prawda w innym miejscu przekraczałem granicę i innym VW :lol:

I pamiątkowe zdjęcie :
Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Sprawdzanie samochodów przez Słoweńców/Zatrzymanie na 3 m-ce - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone