Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sprawa Zaliczki Gdzie Korzystnie?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 10.05.2007 08:08

Witam
W tym roku zdecydowałam się na wakacje w chorwacji pomijając biura podróży, muszę jednak zapłacić zaliczkę 100 EUR w moim banku kosztuje to ok 80 zł.Czy ktos ma doświadczenie w tej kwestii , gdzie zrobić to najkorzystniej??
Irecki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irecki » 10.05.2007 08:16

kilkakrotnie bylo to poruszane na forum, proponuje uzyc "szukaj" i zasiegnac wszystkich informacji.
Z mojego doswiadczenia, to poczta i list wartosciowy, w ktorym w srodku znajduje sie wlasciwy banknot z potwierdzeniem odbiory, wszytsko kosztuje cos oklo 15 PLN (przynajmniej w zeszlym roku)

Pozdrawiam
Krzychu 33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychu 33 » 10.05.2007 08:16

Witam
Prześlij listem wartościowym na poczcie,kosztuje chyba 20 zł,płaciłem tak w marcu.Idziesz na pocztę adresujesz kopertę i w obecności Pań z poczty wkładasz 100 euro,następnie ubezpieczasz na taką kwotę i wysyłasz na adres odbiorcy w Chorwacji.Przekaż właścicielowi kwatery aby otworzył w obecności listonosza.Możesz dodatkowo poprosić o potwierdzeni odbioru przesyłki.
Pozdrawiam
Krzysiek
sija26
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sija26 » 10.05.2007 08:40

Wielkie dzięki takiej opcji nie brałam pod uwagę
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 10.05.2007 09:30

przekaz pocztowy międzynarodowy jest prostszy koszt ok. 15zł, dochodzi do adreasata w ciągu 2 tygodni, pewne
Irecki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irecki » 10.05.2007 09:52

a czy przy przekazie mamy pewnosc wysylajac euro, ze po drugiej stronie zainteresowany dostanie euro czy tylko rownowartosc tej kwoty w kunach? ...bo to jest roznica. Najprosciej zapytac samych zainteresowanych w jaki sposob najlepiej i najtaniej przeslac im zaliczke sugerujac swoja propozycje.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 10.05.2007 10:25

w Banku Millennium (z konta dewizowego) liczą 5% od sumy - czyli wychodzi mało, w MBanku (chyba) nie pobierają prowizji przy wpłacie z konta firmowego (ale głowy nie dam), K.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 10.05.2007 11:32

Irecki napisał(a):a czy przy przekazie mamy pewnosc wysylajac euro, ze po drugiej stronie zainteresowany dostanie euro czy tylko rownowartosc tej kwoty w kunach? ...bo to jest roznica. Najprosciej zapytac samych zainteresowanych w jaki sposob najlepiej i najtaniej przeslac im zaliczke sugerujac swoja propozycje.

płacisz w zł po kursie dnia, a klient otrzymuje euro, ja tak wysyłałem zaliczkę
Jarek36
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek36 » 10.05.2007 11:47

BZ WBK - koszt ok 28-30 PLN niezależnie od przelewanej kwoty. Warunek - trzeba założyć konto walutowe, które jest za darmo (nie tylko przez pierwszy rok). Karty VISA (ta niestety jest tylko pierwszy rok za darmo) nie są obligatoryjne i nie trzeba ich brać.
Ja czekałem 3 dni od przelewu do potwierdzenia przelewu w Breli.

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone