18 lipca do 23 sierpnia 2015 roku.
Jak zwykle Okolice Trogiru - Seget, Poljica, Marina.
Glastron.
Jeżeli ktoś by potrzebował akurat pomocy na morzu w tym rejonie - nie ma problemu.
Pozdrawiam.
markiz17 napisał(a):Myślicie, że realne jest ażeby przepłynąć z Superatskiej Dragi do Metajny
Byłem w Supetarskiej w tym roku na urlopie i przez kilka dni wiało.W samej zatoce było spokojnie lecz po wypłynięciu z niej mój 5m rib podskakiwał dosyć ostro na falach rano minęli nas tylko niemcy w 7-8m rib-ie z 300KM na pawęży.Jeśli pogoda dopisze masz szanse na bezpieczne pokonanie tego odcinka choć gumiakiem bym nie ryzykowałmarkiz17 napisał(a):My będziemy w Supetarskiej Dradze na wyspie Rab 26.07-02.08.2015r,
potem w Metajnie na Pagu 02.08-16.08.2014r. więc można na nas liczyć.
Honwave T40 + Yamaha 20KM 4T.
Najgorsze jest to, że od promu Rab-Pag jest rzut beretem i trzeba będzie ponton składać i rozkładać.
Myślicie, że realne jest ażeby przepłynąć z Superatskiej Dragi do Metajny
Morski Pas napisał(a):markiz17 napisał(a):Myślicie, że realne jest ażeby przepłynąć z Superatskiej Dragi do Metajny
To lekko licząc 70 kilometrów. Ja bym nie zaryzykował.
Wypłyń z Supetarskiej na otwarte morze i wtedy zobaczysz, czy dasz radę płynąć w ślizgu. Jak nie dasz rady płynąć w ślizgu to masz kilkanaście godzin żeglugi. Jak dasz radę płynąć w ślizgu to musisz się liczyć z tym, że w Kanale Welebickim nie będziesz dał rady (wiatr i fala). A co będzie jak się silnik obrazi, albo zmieni się pogoda, albo zabraknie paliwa?
pozdrav K
smoki3 napisał(a):Potwierdzam słowa Krzysztofa, gra nie warta świeczki.
Rysio napisał(a):Ps. Jeśli byś się przeprawiał z Rabu do Metajny to kiedy?
Rysio napisał(a):Jest tylko jedno ale. Popłyniesz sam z jednym silnikiem i największym zagrożeniem jest złośliwość przedmiotów martwych. Silnik zrobi bu.. i nie płyniesz w ogóle. Posiadanie pagaja bardzo niewiele zmienia, bo równie dobrze możesz robić 3-4 km/h jak i minus 3-4 km/h.
markiz17 napisał(a):No ale asekuracja przydałaby się...
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...