Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

spokojny camp, niespokojne miasto

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
2ska
Plażowicz
spokojny camp, niespokojne miasto

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2ska » 15.07.2008 00:54

Witam!

W zeszłym roku odwiedziłam Chorwację po raz pierwszy.. No i oczywiście znów się wybieram za jakieś 2 tygodnie :) Wtedy byłam na wyspie Vir, w miasteczku Vir, na kempingu "Matea". Widok z namiotu był najbardziej porządany :)

Mam pytanie do Was, Starzy Chorwaccy Wyjadacze :P Chcemy wybrać się w 'okolice' Splitu, mogą być też rejony Rogoznicy itp. Dokładnie szukam campu, gdzie jest mozliwość rozbicia się przy plaży, cichego i spokojnego, z jakimiś sklepami niedaleko (spożywcze, monopolowe) i dodatkowo, żeby w jakiejś nietragicznej odległości (max 3km) było centrum z większą zabawą, knajpkami, ew. disco etc.

Wiem, że to spore wymagania :) Ale biorąc pod uwagę liczbe wypowiedzi na temat kempingów, na pewno cos takiego jest. Poczytałam już Wasze posty, jednak jakoś nie mogłam znaleźć jednoznacznych polecanych namiarów :> W Rogoznicy tylko przydomowki - jakos niebardzo mnie to przekonuje..

Chodzi mi o to, czy ktos był na podobnym kempie i czy był zadowolony. Co do standardów campingu nie mam wymagań, byle bliziutko była plaża i woda w kranie ;)

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 15.07.2008 05:50

2ska napisał(a): Chcemy wybrać się w 'okolice' Splitu, mogą być też rejony Rogoznicy itp. Dokładnie szukam campu, gdzie jest mozliwość rozbicia się przy plaży, cichego i spokojnego, z jakimiś sklepami niedaleko (spożywcze, monopolowe) i dodatkowo, żeby w jakiejś nietragicznej odległości (max 3km) było centrum z większą zabawą, knajpkami, ew. disco etc.
Wiem, że to spore wymagania :) Ale biorąc pod uwagę liczbe wypowiedzi na temat kempingów, na pewno cos takiego jest. Poczytałam już Wasze posty, jednak jakoś nie mogłam znaleźć jednoznacznych polecanych namiarów :> W Rogoznicy tylko przydomowki - jakos niebardzo mnie to przekonuje..
Chodzi mi o to, czy ktos był na podobnym kempie i czy był zadowolony. Co do standardów campingu nie mam wymagań, byle bliziutko była plaża i woda w kranie ;)
Z góry dziękuję za odpowiedzi!

W okolicy Trogiru polecam Kamp Seget: 2-3 km do Trogiru, jest sklepik z rozsądnymi cenami, warunki sanitarne ok i nad samym morzem. W pobliżu mała miejscowość z kilkoma tanimi knajpkami i sklepami. Opisu kampu i fotki zamieściłem dwa lata temu.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.07.2008 07:09

Byl watek o kampach prosto przy plaży.
Jeden mogę polecić. Zablace koło Sibenika.
Wpisz tą nazwe w wyszukiwarkę.
Następny to Kozarica w Pakostane oraz Nord See.
fiedler
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiedler » 16.07.2008 14:17

Witaj,
Osobiście polecam dalsze "okolice" Splitu, a dokładnie okolice miasteczka Omiš. 7-8 km dalej na południe jest kilka w miarę spokojnych kampów np. http://www.autocampdanijel.com gdzie można "rozłożyć" się tuż przy morzu. Do sklepu spożywczego ok. 5 min na nogach, do Omiša niestety za daleko na spacer, ale w Chorwacji po 1 piwku można prowadzić :wink: . Widoki ładne, kamping sympatyczny, Omiš uroczy, Split niedaleko, Karlovačko blisko :))))
Pozdrawiam.
2ska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2ska » 16.07.2008 23:06

Bardzo dziękuje za odpowiedzi.. Camp Danijel fajny bardzo tylko własnie "centrum rozrywki" daleko :(

FUX - rowniez dziekuję, ale niestety podane przez Ciebie campy nie sa na moja kieszeń. Poza tym Pakostane to juz naprawdę daleko od Splitu.

Bardziej interesuja mnie właśnie granice Sibenik - Split, lub nieco za Splitem.. Zastanawiam się nad Lokva Rogoznica oczywiscie, ale moze jednak ktos byłby w stanie doradzic mi cos jeszcze?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.07.2008 08:08

Mały kemping nieco za Spltem :wink:

Troszkę większy na przedmieściach Splitu:lol:

Znam tylko linki - nie byłem na tych kempingach.
2ska
Plażowicz
po wakacjach

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2ska » 24.08.2008 18:30

W powyższej odpowiedzi chyba powinno być napisane nieco na odwrót. Przyjechaliśmy na kemping w Podstranie i to co zobaczyliśmy było po prostu... żenujące!! Nie można było nawet tego nazwać kempingiem!! Obok domu właściciela był niezbyt szeroki, moze na 1,5m, góra 2, pas piasku, na którym rozbici byli ludzie. Namiot w namiot. Nabite tak, że 10cm to chyba max odstępu między namiotami! Z "campu" wychodziło się na plażę.. owszem. Miała ona może 3m długości od kempingu do wody.. Naprawdę beznadzieja. Nie wybierajcie się tam.

Pojechaliśmy dalej do Dugiego Ratu, potem Omisa i nic nie znaleźliśmy. Był co prawda w Omisu duzy kemp, ale z podziałem na strefy, więc zrezygnowaliśmy.

Wróciliśmy w stronę Splitu i trafilismy do Stobrecia. Kemp swietny. Duży, 2 kompleksy toalet, higienicznie i biało :) Dostępne pralki i lodówki, z których nie korzystalismy, 2 bary na kempingu. Zaraz obok 1 market, troszke dalej duze Kerum. Miasteczko super. Nawet 2 koncerty muzyki Dalmackiej nam się trafiły podczas pobytu. Co najważniejsze, kemp tuż przy dużej plaży. Do wyboru miejsca nasłonecznione i zalesione. Super.
Po prostu.. BRAVO STOBREĆ!
Użytkownik usunięty
Re: po wakacjach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2008 18:42

2ska napisał(a):W powyższej odpowiedzi chyba powinno być napisane nieco na odwrót. Przyjechaliśmy na kemping w Podstranie i to co zobaczyliśmy było po prostu... żenujące!! Nie można było nawet tego nazwać kempingiem!! Obok domu właściciela był niezbyt szeroki, moze na 1,5m, góra 2, pas piasku, na którym rozbici byli ludzie. Namiot w namiot. Nabite tak, że 10cm to chyba max odstępu między namiotami! Z "campu" wychodziło się na plażę.. owszem. Miała ona może 3m długości od kempingu do wody.. Naprawdę beznadzieja. Nie wybierajcie się tam.

Pojechaliśmy dalej do Dugiego Ratu, potem Omisa i nic nie znaleźliśmy. Był co prawda w Omisu duzy kemp, ale z podziałem na strefy, więc zrezygnowaliśmy.

Wróciliśmy w stronę Splitu i trafilismy do Stobrecia. Kemp swietny. Duży, 2 kompleksy toalet, higienicznie i biało :) Dostępne pralki i lodówki, z których nie korzystalismy, 2 bary na kempingu. Zaraz obok 1 market, troszke dalej duze Kerum. Miasteczko super. Nawet 2 koncerty muzyki Dalmackiej nam się trafiły podczas pobytu. Co najważniejsze, kemp tuż przy dużej plaży. Do wyboru miejsca nasłonecznione i zalesione. Super.
Po prostu.. BRAVO STOBREĆ!

Jeśli pamiętasz ile zapłaciłeś za pobyt to podaj jak możesz
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 24.08.2008 19:56

Janusz Bajcer napisał(a):Mały kemping nieco za Spltem

Janusz ,a gdzie to jest ? 8O

Nawet Opiekun Działu czasem się machnie :D
Pozdrawiam i oznajmiam - WRÓCIŁEM i już żałuję !!!
Do następnego wyjazdu zostało 330 cm ,co dzień będę odcinał :D

Powrót do Kempingi