napisał(a) pavlo » 25.12.2019 21:50
Nie temat, ale z tematem związane.
Od razu powiem, że lekarzem nie jestem. Jedynie poszukuję naturalnych metod, które potrafią pomóc.
Sam miałem takie przypadłości jak autorka tekstu. Faszerowałem się lekami p.zapalnymi i p.bólowymi i trafiałem w wyniku ich stosowania w inne problemy gastryczne. Błędne koło i tak na naprawdę żadna konkretna poprawa.
Dolegliwości kręgosłupa, stawów, mięśni bardzo często są natury zapalnej, zaś ta natura zapalna wynika
często z deficytu magnezu w w tych obszarach. Na sobie przetestowałem wiele naturalnych substancji.
W tym przypadku polecę dwie:
- Oliwa magnezowa (nie kupuj w sklepie, zrób to sam kupując chlorek magnezu - będzie taniej)
- DMSO, roztwór 70% (kup to w tym samym sklepie, gdzie kupisz chlorek magnezu)
Wszystko stosowane na skórę po kąpieli bez żadnych kosmetyków. DMSO jest wyśmienitym środkiem przeciwzapalnym i transportowym dla wszystkiego co jest na skórze, dlatego właśnie Oliwa magnezowa z DMSO.
Te dwie substancje stosuję u siebie, swojej rodziny i każdego, kto się tym zainteresuje. Mam 100% pozytywnych odpowiedzi od osób, które to stosowały. Polecę, to też każdemu, który ma przed sobą dłuższą jazdę samochodem.Należy wetrzeć te substancje w miejsca potencjalnych dolegliwości; łydki, uda, lędźwie, obręcz barkowa.
Nie chcę być uznany jako naturopata, czy reklamodawca.Szukajcie w internecie. Jest też takie naukowe opracowanie na kilkaset stron na temat DMSO.
Jest w tej książce też wzmianka o MSM, warto rzucić okiem i na tą substancję.
Kupując te substancje należy zwrócić uwagę na ich najwyższą czystość: CZDA (czysty do analizy), DMSO najlepiej w szklanym opakowaniu.
Pozdrawiam,
Paweł