Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

spokój i cisza

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 05.04.2006 21:57

jpietruszynski napisał(a):Zgadzam się z mama_Kapiszonka. Jeśli chcesz czegos spokojnego, Pisak to jest to. Byliśmy też w Zavali na Hvarze - podobny klimat.
Jeśli chcesz jakiś informacji, daj znać.

Czy możesz mi przesłać trochę szczegółów adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ?
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 23.04.2006 15:53

"/cyt/Makarska Riwiera :) Każda z mniejszych miejscowości jest taka troche zapomniana...[/quote]"
Witaj Plumku.
Już od ponad roku Twoje uwagi na tym forum śledzę z zainteresowaniem..Sporo z nich przetestowałem osobiście,sprawdziły się w 100%,jednak.Mimo,że we wrześniu to na całej Riwierze Makarskiej nie mogłem wyszukac tak naprawdę "zapomnianego" miejsca.Może było w tym trochę subiektywizmu,bowiem nastawiłem się na Peljesac i póki co jeśli chodzi o spokój,intymność, jak dla mnie jest on nie do pobicia,choć bywałem w róznych rejonach Cro.Nie mniej wybieram się w tym roku do Montenegro i boję się,że rozkapryszony ubiegłoroczną frajdą w m.Drace mogę tamże nic podobnego nie znależć.
Pozdrawiam cieplutko
Janusz
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 28.04.2006 10:08

Wyspa Prvic Luka jest idealne-www.wakacjewchorwacji.com
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 28.04.2006 10:43

Cześć, polecam również Mimice. Cisza, spokój, fajna plaża. Do Omisza 10 km, do Baśki Vody 10 km, do Makarskiej 20 km , jeżeli chcesz więcej info daj znac :lol:
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 28.04.2006 17:36

Cześć , daj mi znać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Co myslisz o wyjeździe z 3 miesięcznym maleństwem??
hania731
Croentuzjasta
do bociana

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 28.05.2006 22:12

Sławomir Wocial napisał(a):http://www.dubrovnik-online.com/anadingac/
ja zawsze polecam to - super ludzie , cisza i spokój. Pozdrawiam - Bocian

Napisz mi proszę,czy łatwo dojechać do willi anadingac?
Zarezerwowałam tam apartament i zastanawiam się,czy nie będę miała problemu z dojazdem.
Napisz mi proszę też coś o tych miejscowościach,Dingac-Borak i Borak bo już się pogubiłam która jest większ,a która mniejsz.
dzięki,
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 17.07.2006 23:12

jpietruszynski napisał(a):Zgadzam się z mama_Kapiszonka. Jeśli chcesz czegos spokojnego, Pisak to jest to. Byliśmy też w Zavali na Hvarze - podobny klimat.
Jeśli chcesz jakiś informacji, daj znać.

napisz mi namiary na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 18.07.2006 09:45

jacek77 napisał(a):http://www.dalmatianet.com/kozina/eng/index.htm polecam super sprawdzone cisza spokój i piekne widoki i super gospodarze i i i....
Pozdrawiam Jacek

Apartamenty fajne, tyle że mam dwa pytania. Ilu osobowe są tam apartamenty? Jaka to jest miejscowość? - to chyba jakieś malutkie miasteczko...? Jest może jakiś wybór knajpek (bo nie ukrywam chydzi nam o ciszę i spokój, ale rozrywka musi być :lol: )
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.10.2006 07:53

Pietro, przejrzałam calutki wątek i ...jednak nie mam zaników pamięci: to nie ja podawałam lina do Płw. Peljesac :-) Ojjj... bo mi już głupio było, jak usłyszałam, że ja coś oferuję i zachwalam a w rzeczywistości za skarby świata nie mogę sobie tego przypomnieć :-D
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 26.10.2006 20:54

mama_Kapiszonka napisał(a):Pietro, przejrzałam calutki wątek i ...jednak nie mam zaników pamięci: to nie ja podawałam lina do Płw. Peljesac :-) Ojjj... bo mi już głupio było, jak usłyszałam, że ja coś oferuję i zachwalam a w rzeczywistości za skarby świata nie mogę sobie tego przypomnieć :-D

Aneta może ja też coś pokręciłem,ale pamiętałem dobrze-brałaś pod uwagę w planach wakacyjnych Dubę i Zaporat:
forum/viewtopic.php?p=122496&highlight=#122496

pozdrawiam serdecznie
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 27.10.2006 06:12

polecam również Mimice. Cisza, spokój, fajna plaża. Do Omisza 10 km, do Baśki Vody 10 km, do Makarskiej 20 km , jeżeli chcesz więcej info daj znac :lol:[/quote]

Witaj.
Oj chcę więcej i to bardzo.Wprawdzie jeszcze nie ostygłem i nie zbielałem do końca po wrześniowych wojażach na Pelejesacu i w Czarnogórze,ale już planuje przyszły rok.Z tego co piszesz,to lokalizacja bardzo by mi odpowiadała.Nie bardzo już mi się chce wlec Jadranką daleko na południe.Najchętniej szukałbym jakiegoś apartamentu w pierwszym rzędzie domków przy morzu, początek wrzesnia.Jeśli mógłbyś podzielić się wiedzą i doświadczeniami,będę wdzięczny.
Janusz
andrzej29
Cromaniak
sabunike

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 05.02.2009 14:55

Zauważyłem ze była poruszana w temacie miejscowość Sabunike, czy mogłby mi ktoś pomoc chciałbym sie dowiedziec jak tam jest, jakie sa plaże, moze jakies foto z pobytu.
niebieski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebieski » 20.02.2009 13:06

Bardzo mile wspominam pobyt w miejscowości Zivogosce Blato, cisza spokój ,piękna plaża , kilka małych lokali .Apartament znalazłem na tej stronie
http://www.makarska-riwiera.pl/
onlys
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) onlys » 24.02.2009 13:57

mama_Kapiszonka napisał(a):Jeśli ktoś marzy o ciszy, spacerkach po górkach, dzikich plażyczkach i dobrej lokalizacji to : PISAK!!!!
18 km do Makarskiej, 12 km do Omisza. Zjazd z głównej drogi w dół okrutnymi serpentynami. W miasteczku: 1 kościół, 1 sklep, 1 informacja turystyczna (spor ulotek anglojęzyczny informator - przynajmniej w zeszłym roku), 3 albo 4 konoby (obok siebie). I w zasadzie nie ma domu bez apartmanów lub pokoi do wynajęcia.
Piszę o spacerkach po górkach bo cała miejscowość nie trzyma poziomu ;-) trzeba sie nieźle nawspinać.
Za to widok pływających delfinów - a czasami wiedzieliśmy je 3 razy dziennie - maleńkie plaże, brak jeżowców, pyszna pizza, lokalna rakija - wynagrodzą wszystko.

http://www.villabranka.com/en/
Potwierdzam...wspaniała miejscowośc....świetne wino,byliśmy w tym apartamencie/Do morza schodzi się betonowa ściezką , na małą prywatna plażyczkę...można też w 5 minut dojść do publicznej.
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 22.04.2009 21:03

http://www.villabranka.com/en/
Potwierdzam...wspaniała miejscowośc....świetne wino,byliśmy w tym apartamencie/Do morza schodzi się betonowa ściezką , na małą prywatna plażyczkę...można też w 5 minut dojść do publicznej.

Czy ktoś był w tym apartamencie? Może jakieś fotki bardziej z wyjazdu, prywatne opinie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

spokój i cisza - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone