Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

spokój i cisza

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.03.2006 19:12

http://www.dubrovnik-online.com/anadingac/
ja zawsze polecam to - super ludzie , cisza i spokój. Pozdrawiam - Bocian
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 16.03.2006 20:00

PostWysłany: 16-03-2006 20:12 Temat postu:

Witaj Bocian!Czy możesz napisać coś na temat plaż w okolicy i ewentualnie cen,Pozdrawiam Piotr
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 17.03.2006 10:11

Jeśli ktoś marzy o ciszy, spacerkach po górkach, dzikich plażyczkach i dobrej lokalizacji to : PISAK!!!!
18 km do Makarskiej, 12 km do Omisza. Zjazd z głównej drogi w dół okrutnymi serpentynami. W miasteczku: 1 kościół, 1 sklep, 1 informacja turystyczna (spor ulotek anglojęzyczny informator - przynajmniej w zeszłym roku), 3 albo 4 konoby (obok siebie). I w zasadzie nie ma domu bez apartmanów lub pokoi do wynajęcia.
Piszę o spacerkach po górkach bo cała miejscowość nie trzyma poziomu ;-) trzeba sie nieźle nawspinać.
Za to widok pływających delfinów - a czasami wiedzieliśmy je 3 razy dziennie - maleńkie plaże, brak jeżowców, pyszna pizza, lokalna rakija - wynagrodzą wszystko.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.03.2006 11:13

Pietro , jeśli chodzi o Dingac to moge napisać pare słów bo jade tam w lipcu juz 4 raz do obitelji Danicic.Jesli chodzi o plaże to pewnie jak sam wiesz lepiej to pisać "plaża" choć ja własnie taki brzeg morza uwielbiam. Z willi idzie sie do morza ze 40 metrów przez lasek piniowy i jest skaliste brzeg gdzie są przygotowane miejsca do leżakowania i miejsce do zejścia do wody (praktycznie odrazu jest głeboko , nieopodal jest głebia do 60 metrów!). Na plaży plażują tylo ci co mieszkają w willi. Zreszta Dingac to 5 domów. Kilometr w bok jest osada Borak i tam jest kilkadziesiąt domów i plaża bardziej przyjazna dla dzieciaków.Ceny tam gdzie jeżdze to 35 euro za pokój z kuchnia i łazienką dla 2-3 osób za dzień lub apartman dla 4-6 osób za 60 euro za dzień. Tak wogóle pewnie wiesz Dingac jest na Peljescu a tam jest pełno urokliwych małych plaż. Pozdrav - Bocian
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.03.2006 11:28

Obrazek
to plaża w Borku
Obrazek
to widok na Dingac z morza
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 17.03.2006 17:15

Dzięki bardzo!O takie info właśnie mi chodziło.Zbieram informacje o tym rejonie bo mamy zamiar pojawić się tam też w lipcu może właśnie w Borak??Plaża i zejście do morza ma duże znaczenie bo podróżujemy z dwójką dzieci 4 i 8 lat.Jak będziemy w pobliżu zapraszam na karlovaćko :D :D :D ps.nie wybierasz się w sobotę na spotkanie warszawskie cro-forumowiczów? Pozdr.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.03.2006 19:47

Gdzie imprezka i dokładnie kiedy? Nie wiem czy będe mógł byc bo kroji mi sie wyjazd do Szczytna!
Co do dzieciaków to byliśmy tam ze znajomymi co to mieli dzieciaki 1,5 i 3 lata. 3 latka dawała sobie rade na tych skałkach ale to i tak cały czas "model na uwiezi" Pozdrav svima - Bocian
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 17.03.2006 21:29

pietro napisał(a):PostWysłany: 16-03-2006 20:12 Temat postu:

Witaj Bocian!Czy możesz napisać coś na temat plaż w okolicy i ewentualnie cen,Pozdrawiam Piotr

Interesuje mnie ap 4+2.
Jaki ma taras(wielkość,widok)Na stronie jest słabo sfotografowany sam dom i jego okolica.Może masz jakieś fotki z DINGACA i BORKA.Jeśli tak to prosze.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 17.03.2006 22:13

Gdzie imprezka i dokładnie kiedy?
Bocian-przeczytaj w dziale Społeczność Cro.pl,temat-spotkanie Warszawiaków i okolic-jutro 18 klub Vasar na Chłodnej.Pozdr
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.03.2006 15:15

bjk napisał(a):Dziekuję za zainteresowanie tym tematem, sęk w tym ,że wolałabym coś niżej, za Trogirem z przed Dubrownikiem. Czy mogę na Was - Szanowni Forumowicze liczyć?

Polecam Jagodną na wyspie Hvar. Spokój cisza, przepiękna wyspa.
Moim rodzice mieszkali w pokojach u właścicielki kempingu ( cenią sobie spokój i piękno przyrody tak więc może to Ci będzie odpowidać)
Kemping jest mały i rodzinny, byłam osobiście. Żadnych hałasów, imprez. Same rodziny z dziećmi.

http://www.inet.hr/~dradovni/Lili/index.html

Zaresztą cała południowa część Hvaru to miejsca, gdzie możesz znaleźc dla siebie jakieś ciekawe namiary na apartemanty. A cały Hvar poprostu jest przepiękny!!!
Sebastian1976
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian1976 » 28.03.2006 12:06

Plumek napisał(a):
bjk napisał(a):Dziekuję za zainteresowanie tym tematem, sęk w tym ,że wolałabym coś niżej, za Trogirem z przed Dubrownikiem. Czy mogę na Was - Szanowni Forumowicze liczyć?

Makarska Riwiera :) Każda z mniejszych miejscowości jest taka troche zapomniana...

Witam
od niedawna przeglądam to forum i widzę że świetnie się orientujesz w temacie Chorwacji. No i chyba mamy podobny pogląd na organizację urlopu (lepiej wcześniej rezerwować niż jechać w ciemno:). Szukam spokojnej miejscowości nad samym morzem na Rivierze Makarskiej. Jadę pod koniec sierpnia. Czy możesz coś mi doradzić?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry wielkie dzięki

PS. Jaką mapę internetową Chorwacji polecacie (chodzi mi o coś szcegółowego).
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.03.2006 14:56

Sebastian1976 napisał(a):Witam
od niedawna przeglądam to forum i widzę że świetnie się orientujesz w temacie Chorwacji. No i chyba mamy podobny pogląd na organizację urlopu (lepiej wcześniej rezerwować niż jechać w ciemno:). Szukam spokojnej miejscowości nad samym morzem na Rivierze Makarskiej. Jadę pod koniec sierpnia. Czy możesz coś mi doradzić?
Z góry wielkie dzięki
.

Poszło na priva ;) Może Ci się spodoba ;)
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 28.03.2006 16:33

bjk napisał(a):Przejechaliśmy całą wyspę Uglian i Pasman - można znaleść miejsca typowo turystyczne, ale nam te klimaty ubocza baaaaaaaaardzo odpowiadają,

Może troszke wspomnień ??????

Jakieś znajome miejsca ?????

http://www.olczyk.com/mirek/

Powodzenia :))))

.
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 30.03.2006 09:25

roj29 napisał(a):
pawel_46 napisał(a):Polecam Privlaka mieszkaliśmy u b. sympatycznych ludzi niedaleko od morza ok 200 m łąki , ale z dala od centrum , na p[laży(dzikiej) poza nami może były jeszcze 2-3 rodziny. Byliśmy w lipcu.

Czy mógłbyś przesłać mi namiary na kwaterę, na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

farenhajt napisał(a):Cisza i spokój oraz ładna piaszczysta plaża jest w Sabunike koło Nin.Nin jest dodatkowo uroczym miasteczkiem i można tam spędzać miło czas popołudniami i wieczorami.

farenhajt Ciebie również proszę o namiary na kwatery w Sabunike, a jak tam jest z nurkowaniem jakie widoki pod wodą, bo to mnie najbardziej interesuje.

Czy możecie mi przesłać maniary na kwatery na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Z góry dziekuję.
jpietruszynski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jpietruszynski » 03.04.2006 00:07

Zgadzam się z mama_Kapiszonka. Jeśli chcesz czegos spokojnego, Pisak to jest to. Byliśmy też w Zavali na Hvarze - podobny klimat.
Jeśli chcesz jakiś informacji, daj znać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

spokój i cisza - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone