Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dzisiaj będę nagrywał przekaz z festiwalu na HRT1 21.13-00.06.mam nadzieję,że piosenka w wykonaniu Gorana tez będzie.Ponadto od 18.25-19.19 będzie emitowany cykliczny program "Lijepom Naszom" ze Splitu.
Udało mi się także być na finałowym koncercie splitskiego festiwalu,a po jego zakończeniu porozmawiać przez chwilę z Goranem ,z tego co mówił to będzie w Polsce w październiku lub listopadzie,wrzucę parę fotek
krzysztof1966 napisał(a):Byłem wczoraj na Splitskim Festivalu.
I ja zazdroszczę bo przymierzałam się na ten rok ale jakoś nie wyszło W zamian 24.06.2012r. szalałam na wymarzonym koncercie Mladena Grdovica w klubie Aurora w Primosten. SUPER!!!!
A Splitski Festival i tak obejrzałam, tyle że w TV popijając winko na wyspie Brac
Szkoda, że Goran nie został nagrodzony. Mnie np. wkurza to, że taki debilny 'Brodolom' D. Martinović zajął 3.miejsce (najgłupszy tekst na festiwalu). Cóż, publika woli utwory lekkie, łatwe i przyjemne.