Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Splitska czy Postira? A może coś innego?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 30.05.2012 22:02

Marsallah napisał(a):Powiem obrazowo: gdyby z Bola wyrzucić nowych ruskich, stragany z plastikowym, dmuchanym i innym badziewiem i cały bulwar wiodący na Zlatni Rat, to byłoby idealne miejsce na tegoroczne wakacje: kilkanaście knajpek, śliczne uliczki, parę urokliwych zakątków i całkiem niezłe plaże w rejonie klasztora.

To może najpierw ustalicie, czy w drugiej połowie września są jeszcze w Bolu "nowi ruscy" i stragany. Być może jak Nerowie dorzucą zdjęcia do swojej wrześniowej relacji wiele się wyjaśni. Ja byłem w połowie czerwca i powiem szczerze, że tego rodzaju niedogodności nie było. Zlatni Rat prawie pusty i nawet parking przed nim był darmowy :wink:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 30.05.2012 22:13

krombocher napisał(a):
Marsallah napisał(a):Powiem obrazowo: gdyby z Bola wyrzucić nowych ruskich, stragany z plastikowym, dmuchanym i innym badziewiem i cały bulwar wiodący na Zlatni Rat, to byłoby idealne miejsce na tegoroczne wakacje: kilkanaście knajpek, śliczne uliczki, parę urokliwych zakątków i całkiem niezłe plaże w rejonie klasztora.

To może najpierw ustalicie, czy w drugiej połowie września są jeszcze w Bolu "nowi ruscy" i stragany. Być może jak Nerowie dorzucą zdjęcia do swojej wrześniowej relacji wiele się wyjaśni. Ja byłem w połowie czerwca i powiem szczerze, że tego rodzaju niedogodności nie było. Zlatni Rat prawie pusty i nawet parking przed nim był darmowy :wink:

ehh, nie no.. Bol ma poważną wadę - tam już byliśmy ;),a poza tym ja chcę patrzeć na Velebit ;)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 31.05.2012 10:30

a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):
Marsallah napisał(a):
,a poza tym ja chcę patrzeć na Velebit ;)

Przy takich kryteriach to zdecydowanie polecam Mali Losinj, tym bardziej, iż jednocześnie można podziwiać także Pag :wink:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 31.05.2012 13:16

krombocher napisał(a):
a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):
Marsallah napisał(a):

Przy takich kryteriach to zdecydowanie polecam Mali Losinj, tym bardziej, iż jednocześnie można podziwiać także Pag :wink:

To musi być Brac ;) ciągnie mnie tam jakaś niezbadana siła :twisted: :twisted:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.06.2012 21:44

a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):
a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):
Marsallah napisał(a):

... vratim cu se mome Bracu , tamo zivi i umri ... :wink:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 04.06.2012 13:02

mkm napisał(a):
a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):
a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):
Marsallah napisał(a):

... vratim cu se mome Bracu , tamo zivi i umri ... :wink:

umri?? może jednak jeszcze nie :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.06.2012 19:05

a_nula napisał(a):

umri?? może jednak jeszcze nie :D

Niezbadana siła ??... nie wiadomo do czego jest zdolna :wink:

Czuję jednak , że przeżyjesz :D

Pozdrav ...
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 04.06.2012 20:17

mkm napisał(a):
Czuję jednak , że przeżyjesz :D

uff!!
szkoda tylko ze jeszcze nie wiem gdzie jedziemy... Marsallah nie umie się zdecydować :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.06.2012 20:25

Spokojnie i bez pośpiechu ... mamy jeszcze sporo czasu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2012 16:32

W zeszłym roku byliśmy w Postirze, a lokum znalazłem przez przemiłą dwuosobową rodzinną firmę http://www.jadranka.pl/ . Ludzie mieszkają w Gdańsku bodajże, ale podróżują po Chorwacji i mają tam wielu znajomych którym pośredniczą w wynajmowaniu kwater. Mieliśmy taki apartament WBP 04 na 12 osób (5 pokoi, salon z kuchnią, 4 łazienki, klima, ****). Rewelacja. Właścicielka przynosiła to winogrona, to ryby, a na końcu wszyscy dostaliśmy własnej roboty oliwę. Bardzo mili ludzie. W tym roku, z tego co widziałem, podzielili go na osobne pomieszczenia (a szkoda bo poważnie zastanawiałem się nad powrotem do tego miejsca). Dlatego wybór padł na Peliesac (Divna Duba). Ale osobiście polecam Postirę. Mała mieścina. Mało ludzi. Spokój na plażach. A i knajpy są. Kilka hoteli (chyba 2). Cisza spokój.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 19.06.2012 12:34

mkm napisał(a):
a_nula napisał(a):
mkm napisał(a):Szukajcie, jest sporo czasu ... ostatecznie zawsze mogę podrzucić koło ratunkowe :wink:

Mam wrażenie, że ja już znam wszystkie oferowane w necie apartmany w Splitskiej i Postirze ..... tak więc zarzuć może juz tym kołem, jeżeli mogę bardzo ładnie prosić :)

Mojego nie widziałaś na pewno ... w necie nie ma , na forum zakaz publikacji szczegółów :D ... nie ma tak lekko jak z kamienną kucą w Kuriji :D
Lecz skoro tak ładnie prosisz , chyba wkrótce zarzucę :wink:

Czekamy, czekamy :wink:

Nie ukrywam, że kwatera jest w stanie przechylić szalę na rzecz Splitskiej. Jeżeli nie ma tego w necie, to podrzuć jakiś ogólny opis + foty, żebyśmy mogli stwierdzić, czy się tam pomieścimy, finansowo podołamy i czy ogólnie się spodoba :)

Ania się wkurza na mnie trochę, bo mnie tam na Brac nie ciągnie, za blisko Splitu. Ale Visior będzie musiał chyba poczekać, w tym roku włączamy opcję "oszczędzanie", a kwatery na Bracu jednak chyba najtańsze z wszystkich dalmatyńskich wysp. Te wakacje spadły na nas dość późno, nie były planowane, wobec czego nie mam specjalnych oczekiwań, ale...lepiej wybrać lepiej niż gorzej, nie? 8)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.06.2012 21:31

Marsallah napisał(a):
mkm napisał(a):
a_nula napisał(a):
mkm napisał(a):Szukajcie, jest sporo czasu ... ostatecznie zawsze mogę podrzucić koło ratunkowe :wink:

Mam wrażenie, że ja już znam wszystkie oferowane w necie apartmany w Splitskiej i Postirze ..... tak więc zarzuć może juz tym kołem, jeżeli mogę bardzo ładnie prosić :)

Mojego nie widziałaś na pewno ... w necie nie ma , na forum zakaz publikacji szczegółów :D ... nie ma tak lekko jak z kamienną kucą w Kuriji :D

Nie ukrywam, że kwatera jest w stanie przechylić szalę na rzecz Splitskiej. Jeżeli nie ma tego w necie, to podrzuć jakiś ogólny opis + foty, żebyśmy mogli stwierdzić, czy się tam pomieścimy, finansowo podołamy i czy ogólnie się spodoba :)

Ania się wkurza na mnie trochę, bo mnie tam na Brac nie ciągnie, za blisko Splitu. Ale Visior będzie musiał chyba poczekać, w tym roku włączamy opcję "oszczędzanie", a kwatery na Bracu jednak chyba najtańsze z wszystkich dalmatyńskich wysp. Te wakacje spadły na nas dość późno, nie były planowane, wobec czego nie mam specjalnych oczekiwań, ale...lepiej wybrać lepiej niż gorzej, nie? 8)

Niech no Anna sprawdzi w swojej poczcie ... przecież już dawno temu fotki poszły :?
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 20.06.2012 22:27

mkm napisał(a):
Marsallah napisał(a):
mkm napisał(a):
a_nula napisał(a):

Niech no Anna sprawdzi w swojej poczcie ... przecież już dawno temu fotki poszły :?

Ooo! Nie doszło! Na pewno do mnie wysłałeś? :D
Pocztę sprawdzam kilka razy dziennie, a i do spamu regularnie zaglądam i nic nie było.

moze spróbuj na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl tam większa pojemność.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 21.06.2012 00:12

mkm napisał(a): ...przecież już dawno temu fotki poszły :?

I do mnie dotarły. Zuza pięknie Dziękuje. :oczko_usmiech: :wink:

Pozdrav,
p
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.06.2012 17:07

pasażer napisał(a):
mkm napisał(a): ...przecież już dawno temu fotki poszły :?

I do mnie dotarły. Zuza pięknie Dziękuje. :oczko_usmiech: :wink:

Pozdrav,
p

Co Hvar, to Hvar :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Splitska czy Postira? A może coś innego? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone