Cześć.
Przesyłam spis wszystkich fotoradarów w Chorwacji.
Wyglądają niepozornie, wiszą wysoko na słupach oświetleniowych.
https://tiny.pl/d56l8
te kiero napisał(a):Fajna lista. Zatem przejeżdżałem w styczniu pod co najmniej kilkunastoma, na razie cisza, starałem się nie przekraczać, bo się nie śpieszyło, ale licho nie śpi.
Niektóre chyba kojarzę. Pożyjemy zobaczymy.
Pik71 napisał(a):Najgorsze że Chorwaci nie mają znaków informujących o stacjonarnym fotoradarze.
marekkowalak napisał(a):Pik71 napisał(a):Najgorsze że Chorwaci nie mają znaków informujących o stacjonarnym fotoradarze.
A takie coś jest w ogóle zgodne z prawem?
W Polsce na pewno nie, a ktoś wie, jak w Chorwacji?
SebastianM napisał(a):marekkowalak napisał(a):Pik71 napisał(a):Najgorsze że Chorwaci nie mają znaków informujących o stacjonarnym fotoradarze.
A takie coś jest w ogóle zgodne z prawem?
W Polsce na pewno nie, a ktoś wie, jak w Chorwacji?
W Polsce musi być poprzedzony każdy fotoradar odpowiednim znakiem ..... źle odczytałem Twoje myśli ??
luk82 napisał(a):Dzięki za info:) Jakby ktoś miał mapę z zaznaczonymi radarami to też by było wspaniale, same nazwy miejscowości na razie mi mało mówią Trzeba się pilnować
luk82 napisał(a):Dzięki za info:) Jakby ktoś miał mapę z zaznaczonymi radarami to też by było wspaniale, same nazwy miejscowości na razie mi mało mówią Trzeba się pilnować
Pik71 napisał(a):
OK, ale tu gdzie ja wiedziałem fotoradar na własne oczy żadnego znaku nie ma. Nie było w tamtym roku.
147. RIBARICA (Karlobag), w pobliżu skrzyżowania z ulicą Plitka Draga Donja; D8
W sierpniu sprawdzę ponownie, może postawili.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi