Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sparidici czy Grebastica?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aniolina
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aniolina » 20.03.2012 08:35

Chwilę mi to zajęło, ale w końcu zdecydowaliśmy sie na Grebastice. Mam tylko pytanie, bo znalazłam nocleg przez agencje Amadeus Adriatic i tam trzeba wpłacić całość kwoty za wynajem przed przyjazdem. Czy to częsta praktyka w Chorwacji? Troszkę mnie to martwi
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 20.03.2012 09:29

Aniolina napisał(a):...tam trzeba wpłacić całość kwoty...

Ja wpłacałem całość po przybyciu na miejsce. W poście na poprzedniej stronie umieściłem zdjęcie domu w którym mieszkałem. Tu masz namiary: http://www.chorwacja-wczasy.com.pl/apar ... osten.aspx
Porozmawiaj bezpośrednio z właścicielką. Dom prawie na plaży w przystępnej cenie za apartament. Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem strzałką położenie domu.

Obrazek
Aniolina
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aniolina » 20.03.2012 09:46

Dzieki, apartament fajny, ale nam zależy na klimatyzacji, wydaje mi sie, ze w lipcu to może być jednak bardzo gorąco i może być ciężko zwłaszcza z małym dzieckiem. W zeszłym roku we wrześniu na Istrii mieliśmy klimatyzacje i było fajnie. Byłam wtedy w 7 miesiącu ciąży więc też zależało nam na wygodzie. Chyba, że się myle i mikroklimat i bliskość plaży sprawia, że da się wytrzymać.
justdorota
Podróżnik
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) justdorota » 21.08.2012 10:20

Iwona75 napisał(a):Aniolina , mogę Ci opowiedzieć jak z mojej perspektyey wygląda Grebastica , bo spędziliśmy tam kilka dni w 2007 r.

Najpierw plusy.
Miejscowość bardzo cicha i bardzo spokojne . Miejsca na spacery z wózkiem sporo . Zejście do wody łagodne , świetna baza wypadowa do Sibenika , czy Primosten . W pobliżu ciekawe mury obronne (my zrobiliśmy sobie wycieczkę wzdłóż wybrzeża i doszliśmy właśnie do tych murów , trzeba tylko "ciut" podjechać samochodem a malucha zabrać do nosidła , miejscowi na pewno pokażą Wam drogę ).Jakieś knajpki były , sklepiki też , rano można było kupić świeżą rybkę . Ceny były stosunkowo niskie porównując np. z większymi miejscowościami ( o cenach kwater mówię , w sklepie wprost przeciwnie ).

I kilka minusów.
Woda o wiele chłodniejsza niż w tym samym czasie na Riwierze Makarskiej , plaża żwirkowa , czego my akurat nie lubimy ,( mieliśmy wrażenie że ten żwirek jest nawieziony ) , i widoki już takie bardziej "z nad jeziora" niż z nad morza , bo jednak jest to spora zatoka .

Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu i to co napisałam to MOJE odczucia , każdy może mieć inne i tak na prawdę to musicie sami zdecydować i sami się przekonać jak w danym miejscu jest.

Tej drugiej miejscowości nie znam , więc nie pomogę .

UDANEGO WYBORU ŻYCZĘ !

Czy mogę prosić o dodatkowe informacje na temat Grebasticy? Gdzie opłaca się kupować spożywkę w lokalnym sklepie czy lepiej pojechać do Sibenika? Gdzie może wymienić pieniądze? Wybieram się od 3.09, mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie info, Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne