Aniolina napisał(a):...tam trzeba wpłacić całość kwoty...
Iwona75 napisał(a):Aniolina , mogę Ci opowiedzieć jak z mojej perspektyey wygląda Grebastica , bo spędziliśmy tam kilka dni w 2007 r.
Najpierw plusy.
Miejscowość bardzo cicha i bardzo spokojne . Miejsca na spacery z wózkiem sporo . Zejście do wody łagodne , świetna baza wypadowa do Sibenika , czy Primosten . W pobliżu ciekawe mury obronne (my zrobiliśmy sobie wycieczkę wzdłóż wybrzeża i doszliśmy właśnie do tych murów , trzeba tylko "ciut" podjechać samochodem a malucha zabrać do nosidła , miejscowi na pewno pokażą Wam drogę ).Jakieś knajpki były , sklepiki też , rano można było kupić świeżą rybkę . Ceny były stosunkowo niskie porównując np. z większymi miejscowościami ( o cenach kwater mówię , w sklepie wprost przeciwnie ).
I kilka minusów.
Woda o wiele chłodniejsza niż w tym samym czasie na Riwierze Makarskiej , plaża żwirkowa , czego my akurat nie lubimy ,( mieliśmy wrażenie że ten żwirek jest nawieziony ) , i widoki już takie bardziej "z nad jeziora" niż z nad morza , bo jednak jest to spora zatoka .
Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu i to co napisałam to MOJE odczucia , każdy może mieć inne i tak na prawdę to musicie sami zdecydować i sami się przekonać jak w danym miejscu jest.
Tej drugiej miejscowości nie znam , więc nie pomogę .
UDANEGO WYBORU ŻYCZĘ !
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne