Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie w przyczepie po drodze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ppeterson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ppeterson » 22.04.2008 13:55

Czytam ostatnio, że w większości europejskich państw zabroniony jest nocleg w przyczepie w miejscach innych jak prywatne posesje lub kempingi. Chciałem się więc zapytać użytkowników przyczep jak rozwiązujecie problem spania w trasie do Chorwacji? Nie przejmujecie się i śpicie na parkingach przy autostradach lub stacjach benzynowych, a może macie jakieś upatrzone miejsca gdzie można się zregenerować?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.04.2008 14:05

Ja widziałem jak nasi rodacy spali na asfalcie w śpiworach pod łodziami cholowanymi na lawetach - było to w Austrii :lol: biedacy (patrząc na sprzęt) to oni nie byli, a hotelik był 200 m obok :P. Taki to już nasz naród oszczędza na tym na czym nie trzeba ;)

Pozdrav :papa:
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 22.04.2008 14:31

możesz spokojnie spać na stacji benzynowej tak robi większość tirowców,
kamperowców,przyczepiarzy i tych co wyciągają kostki w autkach :lol:
nigdy nie mieliśmy problemów są wyznaczone miejsca parkingowe -
stacje benzynowe są ogromne i takie wybieraj przy trasie :D :D
nie myśl o spaniu przy marketach na przystankach lub innych terenach nie przystosowanych :twisted: :twisted:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 22.04.2008 15:40

Leszek Skupin napisał(a):Ja widziałem jak nasi rodacy spali na asfalcie w śpiworach pod łodziami cholowanymi na lawetach - było to w Austrii :lol: biedacy (patrząc na sprzęt) to oni nie byli, a hotelik był 200 m obok :P. Taki to już nasz naród oszczędza na tym na czym nie trzeba ;)

A jesteś Leszku pewien, że to z oszczędności? Kiedyś bardzo chciałem przespać się jak biały człowiek gdzieś między Wiedniem a Grazem i zatrzymywałem się przy każdym hotelu/motelu jaki widziałem. Brak miejsc. Skończyło się w aucie na parkingu.

Następnym razem już było lepiej bo ... miałem łódkę na przyczepie :lol:

pozdrav k
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.04.2008 12:14

Myślę, ze autorowi wątku chodziło nie o jeden nocleg po drodze, a o objeżdżenie Chorwacji przyczepą bez korzystania z kempingów :) Taka forma jest zabroniona. Na dziko nie wolno.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2008 12:29

MorskiPas napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Ja widziałem jak nasi rodacy spali na asfalcie w śpiworach pod łodziami cholowanymi na lawetach - było to w Austrii :lol: biedacy (patrząc na sprzęt) to oni nie byli, a hotelik był 200 m obok :P. Taki to już nasz naród oszczędza na tym na czym nie trzeba ;)

A jesteś Leszku pewien, że to z oszczędności?...
pozdrav k

Fakt tego nie jestem pewien, myślałem ,że to normalne, że w hotelach są miejsca do spania, ale najwyraźniej się można zdrowo pomylić ;)
Plumek napisał(a):Myślę, ze autorowi wątku chodziło nie o jeden nocleg po drodze, a o objeżdżenie Chorwacji przyczepą bez korzystania z kempingów :) Taka forma jest zabroniona. Na dziko nie wolno.

Plumku, tak też zrozumiałem, że to ma być kimnięcie się w czasie drogi, a nie już w samej Cro spanie poza campingami, dlatego napisałem o Austrii ;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.04.2008 13:08

Leszek Skupin napisał(a):
Plumek napisał(a):Myślę, ze autorowi wątku chodziło nie o jeden nocleg po drodze, a o objeżdżenie Chorwacji przyczepą bez korzystania z kempingów :) Taka forma jest zabroniona. Na dziko nie wolno.

Plumku, tak też zrozumiałem, że to ma być kimnięcie się w czasie drogi, a nie już w samej Cro spanie poza campingami, dlatego napisałem o Austrii ;)

A ja włąśnie myślałam, że NIE o takie kimnięcie się chodziło :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.04.2008 13:16

Plumek napisał(a):A ja włąśnie myślałam, że NIE o takie kimnięcie się chodziło :)

Przecież wyraźnie napisał
ppeterson napisał(a):... jak rozwiązujecie problem spania w trasie do Chorwacji?...

ppeterson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ppeterson » 23.04.2008 16:18

Plumek napisał(a):Myślę, ze autorowi wątku chodziło nie o jeden nocleg po drodze, a o objeżdżenie Chorwacji przyczepą bez korzystania z kempingów :)

Nie wiem na jakiej podstawie wysnułeś taki wniosek. Napisałem wyraźnie, że chodzi o noclegi po drodze. Czy to tylko takie wrażenie, że Twój post nie był zbyt grzeczny? :x
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.04.2008 17:44

ppeterson napisał(a):
Plumek napisał(a):Myślę, ze autorowi wątku chodziło nie o jeden nocleg po drodze, a o objeżdżenie Chorwacji przyczepą bez korzystania z kempingów :)

Nie wiem na jakiej podstawie wysnułeś taki wniosek. Napisałem wyraźnie, że chodzi o noclegi po drodze.

Mea culpa, mea culpa :oops: Przeczytałam tylko początek. Faktycznie źle zrozumiałam.

ppeterson napisał(a):Czy to tylko takie wrażenie, że Twój post nie był zbyt grzeczny? :x

Aaaaa... w którym miejscu? :roll:
ppeterson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ppeterson » 23.04.2008 18:49

Plumek napisał(a):Aaaaa... w którym miejscu? :roll:

Może mi się wydawało. :roll:
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 06.05.2008 09:27

W temacie noclegów tranzytowych, oczywiście z przyczepą, polecam duże stacje benzynowe z zapleczem za Wiedniem. Jest ich kilka, na niektórych nawet miejsca przeznaczone specjalnie dla przyczep. Ale wszystko zależy którędy i gdzie się wybierasz.......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2008 16:15

Polecam gazetę Polski Caravaning lub / www.karawaning.pl / .Wszystko o przyczepach i drodze.
Pozdrawiam. :lol:
ppeterson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ppeterson » 25.06.2008 08:47

Dzięki za porady. Z wyjazdu szczęśliwie wróciliśmy. Rzeczywiście ze spaniem na autostradowych parkingach nie mieliśmy problemu. Gdzieniegdzie tylko nie było miejsca ze względu na wszechobecne TIRy. Dalekie wypady z przyczepą są super. Możliwość przespania się w dowolnym miejscu, ugotowania i choćby częściowego odświeżenia sprawia to coś wspaniałego. Gorąco polecam!

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone