Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie w namiocie na parkingu sprawa pilna !!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
filip122 vel Darek
Cromaniak
Spanie w namiocie na parkingu sprawa pilna !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.07.2011 06:15

Takie szybkie pytanko .. Wymyśliłem sobie ze aby nie spac w samochodzie na parkingu w Austrii czy Słowenii lub Chorwacji . Można rozłożyć taki szybko rozkładający się namiot obok samochodu i przekimać wygodnie rozprostowanym .

Czy jest to dopuszczalne jeśli chodzi o przepisy tych krajów które wymieniłem ???

Wyjeżdżamy za 4 godziny , wiec jeśli ktoś siedzi na forum to proszę o odpowiedz !!!!
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 19.07.2011 06:23

Z ręką na sercu - nie wiem.
Ale, kilkakrotnie będąc nocą na parkingach we wspomnianych przez Ciebie krajach, nie widziałem nikogo, kto spałby w ten sposób .
Więc - może nie wolno ?
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 19.07.2011 06:24

Hej,
na parkingach widziałem ludzi śpiących w śpiworach koło swojego samochodu, a tak to miłego urlopu. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2011 06:30

Nigdy nie widziałem namiotmów rozłożonych na parkingach lub stacjach benzynowych obok samochodów na noc. Pewnie gdyby było można ktoś by zbierał opłaty od takowych parkowań (Pytaj o zezwolenie przy stacji). Poza tym, mimo wszystko nie zdecydował bym się na rozbicie namiociku na parkingu przy stacji benzynowej przedewszystkim ze względów szeroko rozumianych sanitarnych.
Co innego nocowanie w kamperze lub przyczepie kempingowej, wtedy nie powiedzą ci złego słowa.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.07.2011 08:34

Dudek2222 napisał(a):Z ręką na sercu - nie wiem.
Ale, kilkakrotnie będąc nocą na parkingach we wspomnianych przez Ciebie krajach, nie widziałem nikogo, kto spałby w ten sposób .
Więc - może nie wolno ?

Właśnie ja tez nie widziałem .. i tak się zastanawiam.. do co względów sanitarnych to są takie w Austrii jakby parkingi leśne z trawa i zielenią obok jest tylko toaleta z woda .i myślę o czymś takim ze sobie kości rozprostuje ...

smoki3 napisał(a):Poza tym, mimo wszystko nie zdecydował bym się na rozbicie namiociku na parkingu przy stacji benzynowej przedewszystkim ze względów szeroko rozumianych sanitarnych.
Co innego nocowanie w kamperze lub przyczepie kempingowej, wtedy nie powiedzą ci złego słowa.

Nie rozumiem co tu maja względy sanitarne ??? :wink: :wink:

Bardziej chodzi mi o przepisy żeby w razie czego jakaś policja w Austrii się nie doczepiła :wink:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 19.07.2011 08:50

Ta trawa i zieleń obok toalet są, wg. mnie, obficie " nawożone " przez tych, którzy z rzeczonych toalet ( ze względu na wrażenia zapachowe ) nie chcą korzystać.
Twoje ryzyko...
Co do policji, podobnie jak namiotów, na parkingach nie widziałem.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 19.07.2011 09:02

W Austrii 2 razy rozmawiałem z Polakami nocujacymi w namiocie "na dziko". Mówili, że nigdy nie było zadnych problemów z policją.

ps. Jedni hardcorowcy byli na 1400 kilometrze wyprawy i zostało im jeszcze 1970 km. Rowerami... 8O
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.07.2011 10:11

Dziękuje za szybkie odpowiedzi !!!

:wink: :wink:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 19.07.2011 10:25

Wracaj szczęśliwie i z mnóstwem wrażeń.
Chyba już powinieneś jechać ?
Nie to, żeby ktoś wyganiał..... :D
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.07.2011 10:36

Dudek2222 napisał(a):Wracaj szczęśliwie i z mnóstwem wrażeń.
Chyba już powinieneś jechać ?
Nie to, żeby ktoś wyganiał..... :D

Jeszcze szukam campingu gdzie by tu uderzyć . Żonka u lekarza zdejmują jej gips z nogi ( złamała 4 tygodnie temu 4 palec .. wiec jeszcze chwilka .

Mam nadzieje ze uda mi się nadawać na żywo tak jak dwa lata temu

:wink: :wink:

pozdrowionka

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi